IT GIET OAN

Ik vond het lastig om weer te beginnen met deze stukkies omdat op dinsdagochtend 15 januari 2019 de vereniging werd opgeschrikt door het overlijden van Bianca slechts 42 jaar. Het eerbetoon die avond bij een oefenwedstrijd van het eerste en de condoleance en kerkdienst op maandag was indrukwekkend en heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Ik heb een stukkie geschreven voor ons clubblad van 5 januari 2019. Sommige stukken gebruik ik nu weer. Dus als iemand denkt “dat heb ik al gelezen” hoef je je geen zorgen te maken. Zonder historisch besef geen vooruitblik. In 2018 eindigde de laatste wedstrijd tegen VEVO in mineur (voor de jongeren onder ons “schouders ophalen en doorgaan”). De Stentor riep de vrije trap van dat spitsie van VEVO, waar van ik denk dat onze keepert verkeerd stond, uit tot doelpunt van het jaar. Winterkampioen (maar daar heb je geen K* aan), een periode titel en bovenaan in de vierde klasse is toch niet slecht. Een aantal leden en zaken zijn de revue gepasseerd. Michel B hij, op die Tupperware motor, Nico v.d. L. die zegt nooit een K* van mijn stukkies te snappen. Henk M de ridder moet het ook vaak ontgelden. Als onze Henk geen ridder was geworden had ik hem Patato Henkie genoemd. John M. vond dat ik Zlatan, dat keffertje, een kantine verbod had aangesmeerd. Onze Stan, (vriendje Stokvis,) bij de vereniging OLBér mag ik natuurlijk niet vergeten. Hij op die roze schoentjes is voor mij van de buiten categorie. Een top gozertje. Dan heb je nog dat kuier voetbal, door die oude van dagen, hoe verzin je het. Dat noem je toch geen voetbal (walking dead vind ik te ver gaan). Na het oliebollen toernooi werd de eerste wedstrijd van Zeewolde 1 in 2019 glorieus gewonnen van die andere oude hap. Dat kon ook niet anders want vele van die spelers heb ik nog het edele spel (aan)geleerd, zonder periodisering, video analyse en trainerspapieren. In de tweede week van 2019 werd, voor het eerst in de geschiedenis van Zeewolde een heus trainingskamp, zonder drank, georganiseerd. Een aanrader kan ik zeggen. We hebben gesproken over spelsystemen, positiespel, catenaccio en het gebruik van de laptopcoach Ruben. Ook talent, tactische rijpheid, fysieke kracht, mentaal evenwicht, slimheid, hardheid en karakter kwamen langs. We willen 1/4/4/3 spelen waarbij het gaat om het bewaken van kernwaarden als creativiteit, vindingrijkheid, durf en lef.

Maar ook was er tijd voor ontspanning. De spelers hadden een heuse speurtocht uitgezet voor de staf op zondagochtend en iemand had bedacht dat er op zondag na de speurtocht moest worden KLOOT geschoten. Fantastisch. Ik kan het iedereen aanraden. We liepen met vier groepen, twee tegen twee, bij regen en kou over bospaden een parcours waarbij elk lid van de groep een KLOOT, een soort tennisbal van hout gevuld met lood, onderhands over het pad moet gooien waarbij je dan roept KLOOT. De groep die de minste worpen heeft wint en mag tegen de andere winnaar nog een ronde. De verliezende rest moet verplicht naar de bar. Dat deden ze balend kan ik zeggen. Ik maar denken dat we gefilmd werden en dat aan de eindstreep een busje met witte jassen ons zouden opvangen. Drie keer raden wie een kloot heeft verspeeld door hem in een diepe plas te gooien.

Na afloop in de BC, met de dames, werden we door het bestuur welkom geheten. Wang had nog wat eten bewaard en er waren enkele loftuitingen van Leen d. H. en die van onze hoofdsponsor Sportique. Wat ze zeiden maakte diepe indruk op ons allen. In 2019 zal ik geen K* met peren gebruiken maar wordt het P* met peren waar de P staat voor Poeni. In de Zeewolder Aktueel las ik dat mijn grote voorbeeld “hij die schoppen troef elke week schrijft” werd neer gesabeld (lees kritisch bejegend) door waarschijnlijk een gladde glijer die aandacht tekort is gekomen (ja kom niet aan mijn Mannus). Deze vorm van zolderkamer terrorisme en de ejaculatie van bagger doet me denken aan het nocebo effect “het doet niets maar het maakt je wel bang”. In de politiek is men nu ook zo bezig met dystopie “de wereld gaat ten onder aan droogte, zeespiegel stijging en klimaat. Lekker boeiend allemaal ik laat mijn haar groeien tot we gepromoveerd zijn tenzij het haar bekneld raakt tussen tegel en schoenzool.

Wat gaat het worden de tweede helft van dit seizoen. Ik denk 020.

Aanmelden Nieuwsbrief