Kansloos.

Op drie maart was Zeewolde 1 vrij en er was geen (oefen)wedstrijd gepland. Op verzoek werd een groot aantal spelers, via trainer 1, gevraagd om het tweede te versterken. Zeewolde 2 wint met 8-0. Iedereen blij, natuurlijk niet want dit ging ten koste van spelers van de tweede selectie. Ik denk wel eens geen enkele keuze was goed geweest. Ik weet niet wie de keuze heeft gemaakt voor FIFA soccer in de kantine (in mijn tijd blaas voetbal, bij mijn kinderen tafelvoetbal en bij de kleinkinderen nu FIFA Soccer). Maar dit was top. Compliment dus.

Op deze zaterdag werd ik regelmatig benaderd over de resultaten van het eerste en de kansen m.b.t. tot de toekomstige wedstrijd tegen de koploper OVC die nog geen puntverlies had. Velen schrokken van mijn reactie “we zijn kansloos”. Een aantal, ook spelers, vonden het zelfs ongepast. Vanuit de discussies deed ik een voorstel. Als OVC wint krijgen jullie een bak bier van mij (iemand wist niet wat een bak bier was dus werd dit een kannetje). Als Zeewolde wint krijg ik een bak bier van jullie. Velen hadden zich rijk gerekend en sommigen hadden zelf geen geld mee genomen. Het resultaat is bekend naar ik veronderstel (zie anders het weer uitstekende wedstrijdverslag op onze site). Twee meesterlijke tactische ingevingen, van de trainers, hebben geleid tot dit resultaat . Weer een compliment dus. OVC komend van de hoofdklasse zondag. Terug naar de 4e klas zaterdag, wat centjes geïnvesteerd en dan dit. In de bestuurskamer zat een man (voorzitter en penningmeester tegelijk) die ons en de scheids ontving. Hun leiders en trainer niet gezien in deze ruimte. Na afloop nog erger bestuur, trainers, leider, assistent leider en vlagger. Zeven van ons, en van hullie diezelfde man nu met echtgenote en een vrouwelijk bestuurslid.

Brengt me gelijk tot de vraag waarom Zeewolde niet mee doet met het quota voor vrouwen in de top (lees bestuur). Zoals gewoonlijk was ik in pak nu met VV Zeewolde stropdas zonder logo (ik krijg er een met logo). Hullie zagen me als voorzitter maar ik blijf de assistent van Ron. Hopelijk ook volgend seizoen. Ik kreeg vele complimenten met name over onze supporters en de vuurwerk actie van Tiffo bij de thuiswedstrijd. Ik durf te stellen dat het nu niet loopt binnen de selectie van OVC. Trainer en club gaan uit elkaar, taalgebruik onderling was ver beneden peil. Het leverde een van hullie zelf een gele kaart op omdat deze bleef schelden naar hun eigen vlagger dat hij te eerlijk was. Ik geef maar een voorbeeld van de vele tijdens de wedstrijd. Verdediger tegen buitenspeler “als je nu je K(vrouwelijk geslachtsdeel) B(daar waar de lippen van de mond bewegen) niet dicht houdt M(iemand met trisomi-21 beter bekend als het down syndroom) schop ik je door midden E(bovenste top van het mannelijk geslachtsdeel).

In de eerste helft begonnen ze te zagen, zoals oudgedienden dat noemen. Pieterje, Chris en Martijn kregen een doodschop. Maar toen Hessel (geen geel) er eentje uitdeelde werden ze toch een stuk rustiger. Hoewel een teamprestatie gaan mijn complimenten uit naar de grote schare Hooligans die mee waren, ingevallen bankzitters, beide backs en de fan van Trapzonspor bekend als Karadeniz Firtinasi (de tornado van de zwarte zee), OVC speelt in de kleuren van deze club, die de bevrijdende 4e goal maakte. Ik las dat Trapzonspor even geen spelers mag aantrekken dus houden we hem nog een poosje. Ik stond in de 2e helft bij een bestuurslid en zei als hij invalt scoort hij “wedden”. Weer gewonnen dus. In de kleedkamer de Kummerling (0,99 cent per flesje). Op de terugweg in de Caddy van Henk. Ik zag een lampje branden met de aanduiding nog 35 km. Toen ik hier wat van zei kreeg ik het volgende te horen “schuld van mijn zoon, zijn dan toch al op de helft en er komt vast wel een pomp”. Snel nog maar effe 2 Kummelingetjes naar binnen gegooid in de auto. De keuken van de kantine was open waarvoor dank en het gewonnen bier vloeide rijkelijk.

Voor de selectie lees effe het stukkie van 5 februari wanneer de nageltjes, van Ron en mij, gelakt worden en voor komende zaterdag tegen Harskamp denk aan de uitslag (het is maar goed dat Sander een oog dicht heeft) van die Boeruh 040 (lampekappen) tegen de Tricolores (kruikenzeikers). Er is weer hoop bij 020. Nog spijt ja van een klein dingetje een echte dy-hart fan 020 zei tegen me Syp hoe gaat het en ik kon het niet laten om te zeggen helemaal niets in …. Behalve Rotterdam. Vraag van Henk onze vlagger . Als er de 17e eten van de stamppot overblijft, kan hij dat dan meenemen want hij heeft een feestje thuis?