VV Zeewolde

Laatste minuten vaak doorslaggevend bij Leen den Boer

Tijdens de jaarlijkse eindeseizoensbarbecue van de VV Zeewolde werden diverse vertrekkende vrijwilligers zaterdagavond 1 juni in het zonnetje en de bloemetjes gezet. Van deze vrijwilligers was Leen den Boer het langst bij de voetbalvereniging betrokken.

Den Boer richtte de vereniging in 1982 zelfs op, samen destijds met Gilles Geschiere. Hij vervulde tal van functies bij de club en werd hiervoor eerst benoemd tot lid van verdienste en later zelfs tot erelid. Den Boer gaat het komend seizoen aan de slag als trainer-coach van JO19-1 van ASV Dronten. Dat betekent dat hij na dit seizoen afscheid neemt van VV Zeewolde. Zaterdagavond kreeg hij een bloemetje overhandigd van vrijwilligerscoördinator Karla Reinhart en bestuurslid Jan van Middelaar.

Den Boer blijft wel actief als video-analist van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer stond de afgelopen weken op de rand van promotie naar de eredivisie. In de rubriek In the picture in Zeewolde Actueel memoreerde Den Boer de laatste minuut van de wedstrijd in Den Bosch, waarin de Eagles zich verzekerden van een plek in de finale van de promotie-degradatiewedstrijden. In de finale tegen RKC Waalwijk ging het juist in de laatste minuten mis voor de Deventenaren. De Eagles verspeelden in de dying seconds een 4-3 voorsprong en leden zelfs een 4-5 nederlaag. Dat betekende dat RKC promoveerde en Go Ahead Eagles níet. 

Den Boer baalde als de spreekwoordelijke stekker. ,,Tja, het was echt een rollercoaster,” blikt hij terug. ,,Ongelooflijk wat een emoties bij de spelers. Daarin word je dan helemaal meegezogen. Onder spanning hadden de spelers hun zaak toch niet onder controle. Daarbij werden er ook verkeerde keuzes gemaakt. Echt heel jammer.” De volgende dag werd ook nog eens bekend dat hoofdtrainer John Stegeman zou vertrekken naar aartsrivaal PEC Zwolle. ,,Dat was voor velen nog eens een extra domper. Voor mij heeft het vooralsnog geen consequenties. Ik kreeg vorig jaar een tweejarig contract en zou dat eventueel al kunnen verlengen. Ik wacht dat nog even af. Het is natuurlijk ook afhankelijk van welke trainer er komt. Nu heeft assistent-trainer Marco Heering veel voor mij gedaan, hem loslaten doe ik niet zomaar. Jack de Gier, de huidige trainer van NEC, zou een heel goede kandidaat zijn. Zijn benoeming zou ik zeker toejuichen.”

Overgenomen uit de Zeewolde Actueel 12-6-2019

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren