Master

Afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen SKV. Een derde klasser uit Wageningen momenteel op de derde plek. Er waren wat afzeggingen en geblesseerden bij ons; Senad, Romero, Yanou, Ruben, Richard, Kamal. Jasko traint momenteel bij de 2e selectie. Ook mijn steun en toeverlaat Ron was er niet. Zijn afwezigheid had iets te maken met een feestje onder de rivieren.

Terug van een blessure was Martijn die weer enkele trainingen had afgewerkt . Enkele jeugdspelers kregen wederom de kans. Gezien eerdere resultaten in oefenwedstrijden had ik er een hard hoofd in. Mijn stemming verbeterde wel toen ik achterin de luxe auto van Johan mocht plaats nemen naast de boom box. Ik geef het jullie te doen want naast Johan nam ridder Henk plaats. Twee rijke boeren (gezien de uien prijs) in een auto. Dan duurt 46 minuten lang kan ik jullie vertellen. Wat ik wel weet dat we minimaal een miljoen op de bank hebben zitten en een miljonair die langs een lijn draaft met een vlaggetje.
Bij aankomst een leuke ontvangst in de bestuurskamer koffie met vlaai en ik zag dat hullie trainer met, wat na later bleek, al met 7 wissels aan een warming up was begonnen. Toen ik hun selectie de warming up zag doen zakte mijn moed in de schoenen. Hun aanvoerder deed dit zelfs, net als Maradonna, met de veters los.

Na 17 minuten 2-0 achter. Maar toen stond hij op. Hij die ik een bijnaam had gegeven omdat hij bij de politie gaat en op een Tupperware motor (Ducatie met het halve alfabet daarachter) rijdt. Naast verzorger, fysio ook nog een keepert die Romero deed verbleken. MASTER ga ik hem noemen. Zijn acties maakte het dat “de jongens uit de polder hun naam eer aandeden”. Ze spuugden in hun handen kromden hunne ruggen en gingen er vol voor. Hessel gaf een schouderduw waarbij hun speler in onze dug out onder de bank moest worden weggehaald. De oudjes Roan, Hoeki , Jasper en de sluwe vos lieten zien waarom ze de big four worden genoemd. Eigenlijk doe ik de rest tekort. Ze stonden als een blok graniet. Uiteindelijk de 2-2 en het had meer kunnen zijn . Maar er liep weer zo’n Blamage in het zwart. Ik ga geen wedstrijddetails geven omdat ik weet dat Wapenveld al mijn stukkies leest en uitpluist. Hullie waren niet zo blij. Een speler van hun liep vanaf minuut 30 warm en bij minuut 45 vroeg ik hem “ga je nog invallen”. Hij zei heel spontaan “je moet je grote smoel houden”. Ik antwoorde met ”u moet u grote smoel houden meneer is het toch en wat hebben jullie gegeten”. Moest die lachen en bood direct excuus aan. Kijk zo kan het ook.

Op de terug weg de boom box die het niet deed die middag in de kofferbak en onze Ruben kwam naast me zitten. Die heeft het alleen maar over voetbal. Wel een leuke knul alleen is hij supporter van de verkeerde club. Vele zullen zich afvragen hoe ging het met Martijn . Ik had een motivatie speech voor hem “de voorhoede kan er momenteel geen P* van dus onze toekomst hangt van jouw af”. Na 27 minuten mocht Martijn warm lopen en zei na 30 meter “het gaat niet dan ga ik maar douchen”. Martijn heeft wel humor . Onze Pieter kopte een bal wat hij anders nooit doet. Martijn zei heel serieus “dat heb ik hem vroeger ook een keer zien doen toen kwam er een knikker uit zijn oor”. Zeggen die 2 wissels ook nog “echt waar”. Naast een groot compliment voor het team ook een grotere voor het kantine personeel. We kwamen om 18.15 uur binnen en dan hebben ze er toch al een hele lange dag opzitten. Er was nog een biertje en een happie. Klasse dank jullie wel. Ook mijn eega (voor de jeugd vrouw/meisje vriendin) was blij. Vrolijk en vol lof was ik zaterdagavond en zondag. Als het tegen Wapenveld ook zo gaat ga ik die klootzakkies van ons, aan het eind van dit seizoen, toch nog missen.

Aanmelden Nieuwsbrief