Oké dan.

Na de winst op EFC was een van de eerste opmerkingen “ga je nu eindelijk iets positiefs schrijven over ons”. Dit verbaasde mij omdat het Jasper was. Een gele kaart en een snelle wissel voor hem deze zaterdag en hij die altijd maar loopt te Z* over punten en komma’s.. Maar eerlijk is eerlijk. Ik was en ben nog steeds supertrots.

Na vorige week EZC en de 60e minuut waren Ron en ikke er niet gerust op. Ron koos op zaterdag voor een dagje toeren met moeders en zijn speeltje de gele autobianchi (Italiaanse oude roestbak). Johan H. moest zijn kapitaal veiligstellen, dat wat Ridder Henk al gedaan heeft en er was geen reserve keeper voorradig. Janou speelde in Doetinchem (is maar 106 km van Zeewolde en dan verlies je nog met vier nul ook) en Michel was op zijn Tupper ware motor (Ducati met de desmodromische klepbediening). Nick was niet met sport bezig en was volleyballen. Naast me, in de dug out, zet Raoul Boonstra, keeper van het 4e en scheidsrechter. Never change een winnende formatie dus Raoul je bent de klos in deze.

De wedstrijdbespreking was op het scherps van de snede. Alles wat er verteld was door de staf kwam die middag uit en geloof het of niet “de boys speelden gedisciplineerd. Ik geef het niet graag toe maar ik maak een diepe buiging naar het oude middenveld en in het bijzonder naar Reinier J. Voor het eerst zag ik in hem de veldmaarschalk, van het eerste, die voor op ging in de strijd, de zaak aan joeg (of is het jaagde), bij gestaan door good old Ronald H. en de onvermoeibare Roan F. Ik geef het je te doen tegen een middenveld van 20tigers. Het is en blijft natuurlijk een teamprestatie maar ik wil er toch nog 2 uitlichten. Niet hij met die roze muiltjes maar de man die voor hem speelde als “der Kaiser” in Duitsland. Maurizio S. is na deze wedstrijd voor mij “der Kaiser”. De tweede is natuurlijk de van Persie van onze vereniging Pietertje. Hij is al speler van verdienste maar ik zou hem na afloop van dit seizoen ere lid speler maken (misschien wel met Reinier bijna 250 wedstrijden en bijna 100 goals). Ik hoop dat dit dan genoeg positivisme is voor nu.

Terug naar zaterdag. Ook EFC verkoopt lootjes en het viel me op dat Nico en Hetty die bij ons al meer dan 10.000 lootjes hebben verkocht zeiden “we kunnen alleen pinnen”. Koop ik een setje voor ze winnen ze nog een prijs ook. EFC heeft wel een Rad van Fortuin. Een kannetje bier kost daar 14 euro. In de dug out zit het best lekker. Ik heb Ron gemist en toch nog iets over Ridder Henk. Onverstoorbaar die man. Hij werd aangevallen door, ik schat een driejarige Hooligan, maar daar sprong hij gewoon overheen. Een speler van EFC wilde net als Ragoulin (een oud Russisch ijshockey speler) een bodycheck geven maar onze Henk sprong ook hier overheen en tijdens deze sprong vlagde hij ook nog eens de goede kant op wat de andere grens weer eens niet lukte. Naast alle euforie nog even dit Senad werd op een vreselijke wijze beledigd door een speler. Dat doe je gewoon niet. Ik heb dit doorgegeven aan hun leider die zou er dus echt werk van maken en ik geloof hem want wat hij te horen kreeg bij Wapenveld durf ik hier zelfs niet op te schrijven. Oh ja Zug zwang komt uit de schaaksport je weet als speler dat je gaat verliezen en toch ga je door in de hoop dat. Ik weet het nu zeker. Volgend jaar zitten Ron en Ik bij een derdeklasser op de bank samen in de dug out. Vanuit de club van kuierende voetballers moest ik nog melden dat “kniepkuttel J. v. M. gepoort (misschien kan Jasper mij vertellen of dit niet met een d moet) was door een jonge dame maar ook dat hij een wereldgoal maakte, wat Hans v.d. M weer niet leuk vond.

Komende zaterdag een dagje geen voetbal voor het eerste. 27 oktober en 10 november ben ik afwezig dan drijf ik Reinier de vos op in de polder.Donderdag een oefenpotje. Lekker belangrijk.

Meer in deze categorie: « AGE QUOD AGIS. Ont cactussen »

Aanmelden Nieuwsbrief