Ongelofelijk trots.

Winterkampioen, slechts een keer verloren en drie gelijke spelen. Momenteel geeft de stand een vertekend beeld omdat een aantal clubs nog een inhaalwedstrijd moeten spelen. Blijft onverlet dat we 1 punt los staan. Een oude jagerswijsheid is wel dat ”je beter kunt jagen dan dat er op je gejaagd wordt. Het wordt nog spannend in deze competitie.

VEVO een kleine club met ongeveer 200 leden en drie seniorenelftallen. Twee jaar derde klasse gespeeld. Opvallend was dat ze vorig seizoen 6 zware blessures hadden w.o. vier kruisbandletsels. Gezellige ontvangst en ik dacht goede patat maar onze Ridder Henk zei direct “geen beste friet aardappels” er zit teveel suikers, die karamelliseren, in daarom kleuren ze bruin. De frites smaakten direct een stuk minder. Ik kocht ook lootjes en was verbaast dat ik steeds 2 lootjes met het zelfde nummers kreeg. Een helpert zei tegen de verkoper dat er een lotnummer moet achterblijven voor de trekking. Hij merkte nog wel op dat supporters van de tegenpartij zelden wat wonnen bij hullie.

Het was nat, koud, guur en er waren vriendelijke supporters maar ook wel erg fanatieke (ook ik heb lerend vermogen na mijn stukkie over Wapenveld). Onze Roan, die een blessure had, kreeg in de rust bijna een hoek van hullie reserve keepert. Roan had hem uitgelachen of toegelachen was zijn commentaar. Roan weet niet dat we leven in een tijdperk van gekwetste zielen waarin elk kiezeltje op de weg des levens kan uitgroeien tot een steen des aanstoots of zelfs een rots der struikeling (kijk nu kan Nico weer zeggen dat hij er geen K* van snapt). Gezien dit alles besloot ik dan maar om in de dug out plaats te nemen. Ik zag een beetje schoppen, een beetje “club vlaggen” en een scheid die we al kenden van EFC uit. Nico had een naam voor hem bedacht die ik zelf hier niet durf op te schrijven. Pietertje dacht “wat hullie kunnen kan ik ook en kreeg geel. Met geel hebben zij gewonnen 4-1.

Ze hebben een goede spits waar zelfs Goahed nog voor had gescout. Langs de lijn stond overigens de beste spits die Zeewolde, tot nu toe, heeft gehad Willem Hensums. Zag er nog strak uit ondanks zijn 56 jaar. Hij overwoog om daar in de omgeving te gaan wonen. Ondanks mijn voorstel voor km vergoeding wilde Willem niet meer de kicksen aantrekken voor ons na de winterstop. De wedstrijd was in de eerste helft voor ons. Ik weet niet wat ze in de thee hadden gedaan want in de tweede helft begonnen ze ook te voetballen. De eerste goal van hullie was een vrije trap van ongeveer 35 meter. De muur stond goed onze keepert niet. Na 2 tegen 1 achter te zijn gekomen was daar voor de 2e keer Kamal die scoorde. Jammer maar helaas geen drie punten.

Het jaar 2018 afsluitend ben ik klaar met het gezeur over; mijn stukkies al dan niet met punten of komma’s, zwarte piet, gezeik over dier onvriendelijke uitdrukkingen. “Muggenziften met krokodillentranen” wil ik alleen maar zeggen. In Duitsland is de zigeuner schnitzel veranderd in paprika schnitzel. Ook de top 2000 is onder de aandacht van de LHGBTI. Slechts 16% is vrouw en liefst 86% wit (bron Marcel Peereboom Voller). Was er dan niets leuk? Ja, Zlatan het keffertje wilde lid worden van de club van vijftig met zijn naam op het blauwe bordje. Volgens de regels schijnt dat niet te mogen. Dat is nu juist echt dier (lees hond) onvriendelijk. Doe maar wel is mijn advies samen met Jan v M.

Het is winterstop; oliebollen toernooi, de nieuwjaarsreceptie, een trainingskamp (ja werkelijk) en enkele oefenwedstrijden staan weer gepland om 9 februari 2019 e.v. de buit binnen te slepen dan komen we weer misschien in de Lux. Zijn er nog wensen. Voor mij wel. Weer invoering van de boete pot voor; te laat komen (dat zal Reinier een hoop gaan kosten), verkeerde kleding, gele kaarten en voor 020 zijn. Overigens was dhr. Epe te laat voor de wedstrijdbespreking wegens auto pech. Laat ik nu nog net een autootje, voor weinig hebben staan. Een Opel Zafira met 300.000 km jaar 2001. Als iedereen in de selectie een geeltje doet zet ik hem onder de Kerstboom bij hem.

Rest mij en ook natuurlijk namens de ander chef van de kliniek Ron iedereen een vrolijk kerstfeest te wensen en een gezond gelukkig Nieuwjaar.

Meer in deze categorie: « Des-erectie.

Aanmelden Nieuwsbrief