VV Zeewolde

Ont cactussen

Ik geef het toe ik ben de laatste tijd wat prikkelbaar. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. Mijn telefoon weigerde dienst, Koning Kuipers en Makkelijk zorgden dat 020 een gekookt eitje die middag kreeg.

Kijk die grens stond er 2 meter vandaan en de Koning 8 meter. Gaat die Makkelijk (Peter Bos noemde hem ooit een leugenaar) lopen schreeuwen dat hij er wel rood in zag. Terecht rood dat wel ook Clasie en v.d Heijden hadden deze kaart moeten ontvangen. Gelukkig zag hij het goed dat het geen hens was in het strafschopgebied van 020.

Afgelopen weekeind bakten deze Koeke(n)bakkers er weer niets van. Geef mij dan maar de scheids tegen Real Dronten. Ik heb natuurlijk de glorieuze winst tegen Elspeet gemist . Maar wat mij het meest irriteerde zijn de stukjes van derden die me na-apen. Van onze Ger kan ik het hebben. Duidelijk en helder maar dat stukje van EFC sloeg nergens op. Onze Ridder Henk zou een vuiltje in zijn oog hebben gehad. Nee dan die balk bij de hunne. Maar alles sloeg de lappen tekst van dhr. Huisman van Real Dronten. Hij wist letterlijk alles van ons. Hoewel hij was vergeten de kleur ogen, schoenmaat en geaardheid te vermelden. Kijk stukkies schrijven is makkelijk Het kost alleen wat tijd. Voetbaltermen genoeg; van hoog staan tot bijvoorbeeld over onze spitsen; zijn redelijk compleet, kunnen goed schieten, redelijk koppen m.u.v. Pietertje, hebben gevoel voor de juiste positie, zijn balvast, voetballen goed mee en zijn veel in beweging waarbij een goede timing opvalt als ze half diep weglopen. Hier zit toch niemand op te wachten. Het moet gaan over de cijfers die wekelijks worden uitgedeeld. Voor de besten volgens hunnie magere zesjes. Laat ik de cijfers van de mindere goden maar niet noemen. Laat staan het teamgemiddelde Kom op zeg we staan boven aan. We kunnen beter met zijn allen gaan ploxen (harde stukjes snot uit je neus halen en die met de vingers wegschieten. Oké ik ben aan het dreuvelen (je gedachten tevergeefs proberen te ordenen).

Terug naar de basis. Leuke dingen. Vorige week de polder van 8 vossen ontdaan. De voorbereiding gezien op dinsdag en donderdag. Mijn hersenpan goed in de Heineken marinade gezet (of hebben we Jupiler) en weer naar het 2e gekeken. Vorige week lukte dit niet en laat nu “der Bomber” er 2 scoren tegen Hierden. Deze week draaide hij een voorstopper (oude term voor centrale verdediger) helemaal gek. Jammer dat de gelijkmaker viel in de 99e minuut, eindelijk de nul gehouden hij op die roze schoentjes, een mooi overhemd gekregen met logo (eerst wassen is het devies want ik heb nu nog uitslag), Sypelt of Suipi pesten over de betere stukkies, geen Kummerling voor de boys na de overwinning scheelt toch weer 8 euro en weer de lijnen getrokken met Andries.
TIFO weet me steeds te verassen. Nu weer met een grote bus (met chauffeur bedankt boys)en een sfeeractie die ze nog lang zullen heugen in Dronten waar 2 euro intree wordt geheven. Chapeau (hoed) leiders van TIFO en de vele supporters. Ze hadden ook een verloting en misschien moeten we de hoofdprijs overnemen van hun “een speler naar keuze”. Ik kom er natuurlijk niet onderuit om iets te zeggen over onze super sub (cultheld) Pietertje. Ik zag hem voor het eerst 2 keer een poging doen om te koppen. Niet meer proberen ouwe. Ook de sluwe vos stond op de goede plek om af te drukken. Ik mis hem overigens regelmatig in de cijferlijst van beste spelers maar dat zal aan mij liggen.

Toch nog iets over de scheids. In de eerste helft was hij de kaarten vergeten mee te nemen. Het was wel een beetje gênant om te zien dat hij niet meer wist waar de elftallen zaten. Ik zag hem op verschillende kleedkamer deuren kloppen. Omdat onze Henk er niet was mocht ik bij die ander rijke boer in de luxe auto stappen. Er zat slechts voor 78 km benzine in. Maar goed 21.10 uur keurig thuis afgezet. Die zondag was ik uitgenodigd door “sluimerbejaarden “ die nostalgische plaatjes gingen draaien. Het ging alleen maar over “kuier voetbal” en dat het zo spannend was. De enige snelheid die er in zit is de derde helft volgens mij. Er was ook nog een dealer in blauwe pilletjes. Die vertelde dat ze ook handig waren s ’nachts en in de ochtend. “Je rolt niet uit je bed en je plast niet over je pantoffels” (voor de jongere lezers schoenen voor in huis). Komende week gaan we ons wapenen tegen Wapenveld. Voor Jasper succes met de spelling Kanjer. Ik neem nog zo’n pilletje.

Meer in deze categorie: « Oké dan. Het zal toch niet he. »

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren