Opnieuw uitwisseling met Berwick Rangers Juniors.

Als er bij vv Zeewolde, in het relatief korte bestaan van de club, 1 traditie is ontstaan dan is het wel de uitwisseling tussen vv Zeewolde en Berwick Rangers Juniors. De uitwisseling met de uit de Engelse kustplaats Berwick-upon-Tweed afkomstige club houdt al sinds 1990 stand.

Berwick is de meest noordelijk gelegen stad van Engeland en het dialect dat er gesproken wordt is voor de meeste Nederlanders maar moeilijk te verstaan. In 1990 kwamen onze Engelse vrienden voor het eerst naar Zeewolde en het eerste tegenbezoek vond plaats van 11 t/m 16 februari 1991. Inmiddels, 28 uitwisselingen verder, is deze uitwisseling uitgegroeid tot een begrip binnen onze voetbal vereniging.  Voor alle deelnemers een ontzettend leuke week waarin, naast het spelen van een aantal voetbal wedstrijden, ook volop ruimte is voor andere leuke en leerzame aktiviteiten. De kinderen verblijven in gastgezinnen en krijgen op die wijze een klein beetje inzicht in hoe het er aan toe gaat in het dagelijkse leven van een gezin in een ander land en kan met een beetje snuffelen aan een andere cultuur. Ieder jaar weer onstaan er vriendschappen die vandaag de dag, via internet, gemakkelijk te onderhouden zijn. Altijd weer grappig om het verschil te zien tussen de aankomst en het vertrek van de groep spelers. Ietwat schuchtig (verlegen bijna) de bus uit stappen bij aankomst maar na het afscheid na een week weer vol zelf-vertrouwen, maar vaak met betraande oogjes, weer de bus instappen.

Naast het sportieve aspect speelt in dit geval ook het maatschappijlijke aspect een grote rol. Berwick is de meest noordelijke stad van Engeland waar de economische situatie al vele jaren niet rooskleurig is. De meeste kinderen uit Engeland die aan de uitwisseling deelnemen komen uit gezinnen waar doorgaans geen financiële ruimte is voor een vakantie en op deze wijze kunnen wij zorgen voor een unieke ervaring die deze kinderen nog jaren bij zal blijven. Aan de uitwisseling wordt deel genomen door kinderen in de leeftijd tussen 11 en 16 jaar team waarbij, indien de uitwisseling in Engeland wordt georganiseerd, de D1 en C2 en B1 of B2 van vv Zeewolde worden uitgenodigd. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, vele sponsoren en organisatie commitee’s bij beide verenigingen, slagen beider verenigingen er ieder jaar weer in om een fantastische week te organiseren.

Van 27 mei t/m 2 juni 2018 zal vv Zeewolde weer de gastheer zijn van de uitwisseling en zijn de voorbereidingen reeds volop in gang.

Met medewerking van gastgezinnen, sponsoren, vele vrijwilligers en inzet van het z.g. Berwick-Comittee moet het ongetwijfeld lukken om een uitwisseling neer te zetten die men zich nog lang zal heugen. Het spreekt voor zich dat het organiseren van een week als deze de nodige kosten met zich mee brengt en alleen maar mede tot stand kan komen met behulp financiële ondersteuning van diverse sponsors. Wij zullen ook dit jaar een programma boekje verspreiden waarin alle sponsors duidelijk worden vermeld, tevens kunnen er gedurende de week dat de uitwisseling plaatsvind z.g. banners/vlaggen op het sportterein worden opgehangen. Daarnaast draaid er gedurende alle activiteiten continue een presentatie op een groot scherm waarop alle sponsors worden vermeld.

Mocht u verdere informatie willen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met Nico Hoogkamer via nummer 06.46293880

Wij bedanken nu al de volgende “Berwick”-sponsoren:

• Hoogvliet
  • De Leeuw Snacks
  • Twilight
  • Troost Catering
  • Vitamientje
  • Van Os Mode
  • Lift-Tex
  • Zwanikken Acquire BV
  • Kippersluis
  • Vlak Notaris