VV Zeewolde

Overdag beregenen voetbalvelden

We krijgen via social media en mail vragen over het overdag sproeien van onze grasvelden. Als bestuur begrijpen we heel goed dat hier vragen over komen in deze periode waarin geen regen valt en hier en daar sproeiverboden zijn ingesteld. Als voetbalvereniging zijn we gebruikers van de velden. De velden worden voor ons in goede conditie gehouden door de Stichting Beheer Sportcomplex de Horst. De stichting heeft de werkzaamheden uitbesteed aan een aannemer.

De Stichting doet er alles aan om onze grasvelden gedurende het voetbalseizoen van september tot en met mei zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Naast onze kunstgrasvelden hebben we de grasvelden met 'echt' gras hard nodig voor alle wedstrijden en trainingen die we door de week en op zaterdag mogen organiseren. Meer dan 60 teams en elftallen willen graag vanaf medio augustus, begin september weer kunnen voetballen. 

In deze droge periode worden de velden uitgebreid gesproeid of mooier gezegd 'beregend'. De is nodig om het gezaaide zaad de kans te geven om te kunnen kiemen in de bestande grasmat.  Als dit nu niet gebeurt, moet we eind augustus / begin september opnieuw gezaaid gaan wordenn en zijn de velden  tot ver in oktober niet beschikbaar om op te voetballen. Hierdoor kunnen circa 60% van de geplande wedstrijden niet gespeeld worden.

Het beregenen gebeurt in overleg met het waterschap en gebeurt overdag omdat er iemand bij aanwezig moet zijn. Dat heeft onder andere te maken met het risico op vandalisme. Als bestuur vertrouwen op de deskundigheid van de Stichting en de aannemer dat beregenen overdag leidt tot het gewenste resultaat. Hiermee hopen we dat de velden vanaf de start van trainingen en wedstrijden in september weer bespeelbaar zijn. Mocht in Flevoland een sproeiverbod met oppervlaktewater worden afgekondigd, dan zullen we ons daar vanzelfsprekend aan houden ook als dit gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van de grasvelden aan het begin van het seizoen. Zover is  het gelukkig nog niet maar we houden de vinger aan de pols. 

Mooie zomer verder met liefst af en toe een beetje regen ('s nachts), 

Het Bestuur 

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren