Overpijnzingen of is het overpeinzingen.

Wat een jaar; dierbaren in de privé en binnen de vereniging zijn ons ontvallen, corona, lichamelijke en geestelijke klachten, planbare operaties uitgesteld, druk op de zorg, avondklok, horeca om 17.00 uur dicht. Lock down, wappie, mondkapjes, discussie 2G en boosteren. We gaan van de ene maatregel naar de andere zonder, in mijn ogen, een lange termijnvisie waar we willen eindigen. We komen, of zitten in de vijf fasen van rouw (ElisabethKubler-Ross); ontkenning, woede, onderhandeling, depressie en acceptatie.

Als voorbeeld bij acceptatie: als kudde dieren ( net geen lemmingen)verlaten we allen stipt de kantine om 17.00 uur. Hoogtepunt was wel dat Anneke mijn wederhelft aan de kantinedeur geweigerd werd omdat er meer dan 60 mensen in de kantine waren. Het leek de IT van vroeger in Amsterdam wel. Iemand zei ”ik zie wel een stip op de Horizon” Horizon: een denkbeeldige lijn die naarmate je dichterbij komt verder weg trekt.

Er waren ook leuke dingen. Zo mocht ik samen met Jan en Andries mee naar de voetbalbeurs in Gorinchem, nu in de rol als accommodatie beheerder. We werden ontvangen op de eerste stand door een meisje met wel een heel kort broekje, netpanty’s en hoge witte laarzen. Ik dacht even dat ik op de verkeerde (Kamasutra)beurs was. Maar onze leverancier SKOR (overigens ook 2 erg leuke meisjes) maakte alles weer goed. Jan regelde weer eten en de meesten hebben de foto wel gezien dat Jan Marie Pfaff (die balle in de ecke) met mij op de foto wilde.

Geen nieuwjaarsreceptie in de oude vorm. Want spelen zonder publiek is niets waard. Binnenkort bestaan we 40 jaar. Een leuk idee was om het elftal van Zeewolde samen te stellen. Leden konden namen opgeven en een aantal mensen zullen het team samenstellen (ben benieuwd welke gekken ze hier voor gaan vinden want dit doe je nooit goed). Als voorbeeld heb ik de keepers of doelverdedigers; Hans Compaan, Raymond v.d Berg, Mark Hoogebirk, Raymond van Barneveld, Romero Butz. Raymond van Loon en hij die zijn pols brak bij Garderen (toen moest Garry Watson op doel) en nu zullen er wel weer mensen boos zijn omdat ik iemand vergeet. Toch zou ik het breder willen trekken naar voorzitter (bv die Elvis imitator), die politie man (die mij betrapte met fuiken) of mijn favoriet Richard van Hille, sorry Rijk. Een speler mag niet ontbreken in het elftal Jacob Middelkamp. Een lichtflits op de gehele linkerflank. Hij werd een keer uit het veld gestuurd maar na afloop van onze wedstrijd zagen we hem in het elftal van Kalter gewoon weer spelen.

Bijna oma Marianne, die van Bram, kwam ook met een leuk idee om “als je kampioen was geworden hier iets over te schrijven en je bijdrage. Vier keer kampioen met de Good Oldies. Mannus (ik weet dat het Mannes is) schreef over mij in de Zeewolder krant op de voorpagina met als titel “Zeewolder spits mist elk doel” en voorzitter Richard heeft in een stuk mijn naam 6x verkeerd gespeld toen Piet Bibo de 100e maakte in de competitie. Wat niet telt 2x gepromoveerd met het tweede dankzij Albert en de talenten John Middelkamp en een betaalde speler (die van Postma). 2x kampioen met Vergane Glorie als trainer dankzij Duco en de stokken met als talent Gerko die altijd scoorde tegen Rood en een spits (broodvoetballer uit Spakenburg die in de spits nooit scoorde. Die Sipkes was toen al niet goed nam een kratje bier mee en zei tegen de barjuffrouw ïk ben een arme student en kan geen rondje betalen wilt u dit voor me koud zetten omdat ik jarig ben. Hij liet mijn kaartje met Justitie verleden zien en vertelde de agent dat het dan goed kwam. Moest die agent wel om lachen.

Hoogtepunt was met de truck van Dutch flame door het dorp en de bierdouch. Ontbreken mag niet, de bijna promotie met als hoogtepunt Spa met het eerste en een half kampioenschap met vriend Ron. Hoop dat 2022 in goede gezondheid en met een aantal vrijheden door zal gaan met vele kampioenschappen, veel onderling “de pot verwijt de ketel” en een mooie viering van 40 jaar Zeewolde. Jullie raden nooit wie met het 40 jarig jubileum op de bank zitten bij het oud eerste. Epe is gewaarschuwd. Ben benieuwd of hij al ons clublied heeft geoefend.

Meer in deze categorie: « Rick