Rick

Ik had mijn “afbrandstukkie” al klaar liggen toen ik gisteren het bericht kreeg dat Rick Verschure tijdens de nacht, op jonge leeftijd, was overleden. Dat hakte er behoorlijk in.

De meeste VVZ leden weten dat ik in de afgelopen 36 jaar altijd 2 teams noem; De Good Oldies en Vergane Glorie. Rick maakte deel uit van Vergane Glorie. Het tweede elftal. Een vriendenteam wat ik in 2000 10 jaar lang mocht trainen en begeleiden met Ap en later Duco. In de eerste jaren promoveerden we een aantal keren. Later werden we 2x kampioen toen we het vierde waren. Rick schuurde tegen het eerste aan en heeft daar nog een aantal wedstrijden gespeeld.

Een boeren zoon van een melkbedrijf. Een harde en stevige verdediger maar ook een sociaal mens. Rick was voorzitter van jongeren 19 U. Bekend van de feesten in de groene schuur. Met het elftal mee geholpen bij de MMM boerderij met het aanleggen van de midget golf baan met later een happie en een drankje bij me thuis. Rick was ook mede organisator van de beroemde Duikerweg feesten waar een boerschuur was leeggemaakt voor het feest met diverse lawaai bands en bier gooien. Geen entree maar wel een bijdrage voor het plassen. Nooit ellende geweest daar. Ook heeft het team Wang (nu Tung), die onze sponsor was, geholpen bij het lossen van spullen, schoonmaken en inrichten van zijn Wok paleis. Legendarisch waren onze uitjes na het seizoen waar Rick een van de organisatoren was. Anneke en ikke mochten altijd mee als oppas en voor de ketering (dubbeldooiers bakken). De jongens spogen niet in de drank. Twee avonden uit was voor mij te veel van het goede.

In 2016 werd bij Rick die “K” ziekte geconstateerd. Een melanoom met uitzaaiingen met als gevolg een immuun therapie in het UMC. Rick hield een blog bij over de ziekte wat het voor hem persoonlijk en voor zijn gezin betekende. Even was er hoop dat hij schoon was maar toen bleken er toch nog uitzaaiing te zijn. Uiteindelijk heeft het monster gewonnen. Rick laat Maartje en 2 jonge kinderen achter.

Sijbolt Lens