VV Zeewolde

Ridder Henk

Het heeft onze Koning behaagd om onze assistent scheidsrechter te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Gezien zijn curriculum vitae (dat wat hij allemaal heeft gedaan) appeltje eitje. Kijk er de “blik op Zeewolde” maar op na. Geen lid maar gelijk Ridder het zal je maar gebeuren.

Zelf heb ik niet zoveel op met Ridders. Heel vroeger had je de Spaanse Edelman van La Mancha Don Quiot met zijn knecht ???* zittend op Rocinante, zijn knol, zoekend naar de schoonheid Dulcinea. Voor de 60 tigers onder ons was daar Ivanhoe met zijn knecht ???** en voor de 40 tigers onder ons Floris met zijn knecht???***. Henk bleef echter nuchter tegen ons “ jongens ik, ik ben nu assistent maar kijk het maar na ik ben ook scheids. Belangrijkste voor ons Ridder Henk doet 1 kratje”. Een echte kniepkuttel zoals ze in Twente zeggen.

Zaterdag belde Ridder Henk hij zat nog op de sjees aardappels te poten (velen zouden hier zaaien hebben gezegd) en was een half uurtje later. Normaal gesproken is dat een boete maar een kratje is ook goed. De selectie en staf vertrok en ik werd uitverkoren om op Ridder Henk te wachten en mee te rijden. De 73 km naar Velp/Roosendaal vloog om. Ik weet nu alles over Ridder orders.
Ondertussen had onze hoofdtrainer de boys op scherp gezet met de bespreking. Ik zat er sinds lange tijd weer eens bij en ik moet zeggen het was zelfs mij duidelijk. Op het bord, met camerabeelden en aanwijzingen was DVOV voor ons geen geheim meer. Jef, toch een schoolmeester, had niet goed opgelet. Na 4 seconden liep hun spits alleen op Romero af maar gelukkig liep dit goed af. Binnen 2 minuten was daar Pino die scoorde. Zijn ouders, die altijd op tijd aanwezig zijn, kwamen vier minuten te laat. Toen ik vertelde dat Pino had gescoord zei mams “je neemt me zeker in de maling”. Als je de eindstand ziet leek het weer makkelijk maar dat was het zeker niet. Daar waar onze hoofdtrainer uitdrukkelijk op had gewezen daar waar de kracht van DVOV lag, gebeurde. Zei scoorden 2x. Dat was effe een tikkie maar daar wasTomas, die Yasin nog steeds, qua doelpunten, probeert in te halen. Hij scoorde, na een goede loopactie 2-2. Romero redde ons met een wereldactie waarvan ik relativerender wijs later zei “die had ik ook gepakt”. In de tweede helft werd het door onze staf recht gezet. Ik moest samen met John M. en zijn keffertje Zlatan hun assistent scheids beïnvloeden. Pietertje werd gebracht en leek weer die 20 tiger van vroeger (hij kreeg me toch 2 koekies van die back maar maakte er ook twee. Had hij maar drie koekies gekregen). Yasin pikte zijn doelpuntje mee maar het blok werd gezet door Luca en Rutger 2-5. Zeewolde stond weer als een huis. We gaan ook veel plezier beleven aan hij die steeds beter in vorm komt en waar van ik hoop dat zijn achternaam nu eens goed gespeld gaat worden Jasko E. Slecht een doelpunt tekort voor de 2e periode titel die is naar DVV gegaan. Zij scoorden 86, 88 en 90 ste minuut. De 1-5.

Op de terugweg wilde Hessel ook graag naast Ridder Henk zitten. Ridder Henk gaf een lezing over gips. Ik ben achterin in slaap gevallen dus vraag het Hessel maar. De dank van staf en selectie gaat uit naar het bar personeel en de keuken die gewacht heeft en ons heeft voorzien van een natje, een droogje en vette hap vanaf 18.35 uur. Top. 12 mei de topper uit Fortissimo.

Tot dan *Sancho Panza, ** Gurth, *** Sindala.

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren