Romero Butz winnaar TUI Spelersklassement 2017-2018

Na afloop van de laatste competitiewedstijd werd het definitief, na 22 wedstrijden is Romero Butz de winnaar geworden van het TUI Spelersklassement 2017-2018.

Echt verrassend was het niet meer, Romero heeft het hele seizoen boven aan in de ranglijst staan. Met een gemiddelde score van 6,51 heeft hij een zeer constant seizoen gehad.

1. Romero Butz 6,51
  2. Hessel Korthuis 6,36
  3. Pieter Blom 6,35
  4. Yasin Karpuz 6,27
  5. Tomas Butz 6,24

Tijdens het seizoen zijn alle spelers van het 1e elftal, met minimaal 20 minuten speeltijd per wedstrijd, door een onafhankelijke jury beoordeeld. Zo kreeg iedereen 5x een cijfer (zonder decimalen). Het hoogste en het laagste cijfer werd weggestreept, om een objectief cijfer te krijgen. Van de overige 3 cijfers werd het gemiddelde bepaald (op 2 decimalen). Na iedere wedstrijd werd de top 5 aan de spelers meegedeeld en werd het gemiddelde over de gespeelde wedstrijden op de website gepubliceerd.

Dit jaar hebben de volgende personen (thuis én/of uit) de cijfers gegeven: Nico van der Linden, Bram Blotenburg, Ger Blom, Martijn Termaten, Nico Korthuis, Richard Suijk, Freerk Smits en Jan Otten.