Sleutelgat kieken.

Daar ben ik weer. Zoals belooft kom ik nog even terug op het afsluitend uitje van de selectie. De afspraak was “wat in Spa gebeurd blijft in Spa”. Maar toch ik zal niet lullig doen. Stappen in Spa is een hoogtepunt. Zeker voor de wat ouderen als je de weg niet weet. Er waren steeds 2 leden van de selectie bereid de oudjes naar het verblijf te brengen als ze (het) zat waren. Zaterdagochtend met Ridder Henk auto’s kieken en warm appelgebak op een terrasje, besteld via de vertaal App. Vele lagen nog in diepe rust (lees coma) op dat moment.

De (verkleed)speurtocht door het centrum van Spa, met tussentijdse opdrachten, werd een succes. Het schijnt dat er beelden en foto’s van zijn. Ik heb verdrongen dat ik met een gebruikte panty (DIN J), om het hoofd, met onderin een balletje een aantal drankflessen zou hebben omgeslagen. Hoogtepunt was de (afscheids)speech door Mathieu en Ap. In een 2 uur durende bespreking (zonder eierwekker) kwam iedereen op een ludieke wijze langs. De staf, in het bijzijn van de dames heeft later, op kosten van MvH, afscheid genomen. Opvallend was dat de trainers een stuk rustiger waren. Hoewel ik snel bekend stond als “mopperkont” wil ik nogmaals AvT en MvH bedanken voor een memorabel seizoen. Een groot compliment (niet cynisch bedoeld) naar de organisatoren van het uitje. Klasse gedaan en ik ga er vanuit dat alle beelden en foto’s vernietigd worden/zijn.

Een nieuw trainers trio, een door de technische commissie samengestelde selectie met een duidelijke doelstelling. Tot elke prijs kampioen worden. Nu ben ik met promoveren ook al tevreden. Spelers, jongens van de club, die vorig seizoen nog voor promotie speelden spelen momenteel in 2; der Bomber, Johnno, Luca, Ludo, Jesse, Sander (nu geblesseerd) en Robin zullen in het tweede uitkomen. Na 6 weken intensieve training en vele oefenwedstrijden daalt het stof. De contouren van het elftal worden zichtbaar. Uit deze selectie zullen ook een aantal spelers op zaterdag in 2 gaan ballen. Pino (die ga ik echt missen) gaat spelen in Utrecht. Thomas is feesten in Groningen. Na dit sentimentele gedoe het echte werk.

Een paar oudjes (mastodonten van de vereniging), waarvan zich er een had aangemeld voor Walking Voetbal op vrijdagavond, zijn terug gekeerd in de selectie. Ik zie steeds vaker Rick v.d. M en die van Suijk langs de kant staan. Het zal toch niet? De (hoofd)trainer, meneer Epe, maar ik mag Peter zeggen is voor mij geen trainer maar meer een manager met een duidelijke missie (dat wat je wilt bereiken) en een visie (de manier hoe je dit wil gaan doen). Hij gaat voor kwaliteit (dat wat er is, dat wat je nastreeft en dat wat je wilt bereiken). Besprekingen zijn kort en duidelijk, hij laat spelers in hun waarde maar zegt waar het op staat. Langs de lijn is het wat rustiger. Het publiek denkt terecht “het is wel stil aan de overkant”. De oefenpotjes waren K* met peren. Lekker voor het zelfvertrouwen. Ik denk dat we Almere, zeker onder 19, niet meer moeten uitnodigen. Wat waren die jongens snel maar wat wil je als Usain Bolt of Churandy Martina hun sporen (lees zaad) hebben achtergelaten. Laat nu net een speler van ons een schildpadje (fam. Van de Trachemys) op zijn enkel hebben getatoeëerd. Ik denk wees dan een vent en neem een dolfijn met een bril op je borst. In het blaadje gaf ik een compliment aan Nick (kundig volleyballer maar dat is geen sport) dus mag ik die ander “motormuis niet vergeten. Gezien mijn vele verbale beledigingen aan zijn adres w.o “ruggetuffer” denk ik dat ik van hem zijn eerste bekeuring krijg. Daarom heb ik me aangemeld, als betaald vrijwilliger en ben nu tweede lijnentrekker (Richard S. is nr. 1) geworden. De eerste prijs doorgaan in beker, ligt na 2 winstpartijen op de loer. Jammer voor dat narcistische trainertje van Bas die Zeewolde maar een vierdeklassertje noemde. VVOG 2 is kansloos. Toch?

Groetjes van de chefs de kliniek Ron en Mopperkont.

Meer in deze categorie: Trots als een Aap. »

Aanmelden Nieuwsbrief