Uitgelicht: Marieke Verbaan naar beloften FC Twente Vrouwen

Marieke Verbaan, dit seizoen speelster van onze JO16-1 onder leiding van Arnoud Bostelaar, zal komend seizoen uitkomen voor het dames beloften team van FC Twente! Een mooie stap voor Marieke en wij zijn er trots op dat een speelster van onze vereniging deze kans krijgt.

Marieke woont in Harderwijk en is bij onze vereniging aangesloten in de JO13. Zij maakte de overstap van VVOG naar VV Zeewolde en begon in een van de selectieteams bij Ruben Schipper. Vorig seizoen kwam Marieke in de JO15-1 uit van Leen den Boer, die Marieke daar waar mogelijk heeft gestimuleerd en geadviseerd:

“Vanaf dag 1 toonde Marieke een grote leergierigheid, ambitie en doorzettingsvermogen. Ik vind het mooi te zien dat speelsters als Marieke het mede vanwege deze sterke kwaliteiten worden aangenomen in de opleiding van een betaald voetbalorganisatie (b.v.o.). Daarnaast kunnen we trots zijn dat nu na Kirsten van de Westeringh en Shanel Smid al het derde meisje vanuit VV Zeewolde doorstroomt naar een betaald voetbalorganisatie.”

Marieke heeft de afgelopen jaren al mogen ervaren hoe het is om bij een b.v.o. te spelen: zij heeft bij PEC Zwolle meegetraind met de MO16. Uiteindelijk hield haar tijd daar in december 2019 op, en kwam zij dit seizoen in contact met de scouting van FC Twente. Zij werd uitgenodigd voor een training, en verdiende zo haar plek bij de beloften van FC Twente voor komend seizoen.

Marieke zelf over haar nieuwe avontuur: “ik ben blij zo snel al van FC Twente positief bericht te hebben gekregen dat ik volgend seizoen kan aansluiten bij hun beloften team. Ik heb mij bij VV Zeewolde altijd gesteund gevoeld. Ook dit seizoen weer. Er is mij de mogelijkheid geboden om met de JO19-1 mee te trainen, wat mij zeker geholpen heeft om weer op goed niveau te komen na mijn blessure van afgelopen jaar. Ik ben VV Zeewolde en in het bijzonder mijn trainers van nu en de afgelopen jaren erg dankbaar.”

Trainer/coach JO19-1 Martin Sibrandi: “het talent komt vroeg of laat altijd bovendrijven, Marieke laat zien dat hoe je daar als speler mee omgaat het verschil kan maken. Zij heeft het vermogen uit te voeren/te behalen wat ze zich in haar hoofd voorneemt.”

Op zaterdag 18 januari aanstaande speelt Marieke mee met de wedstrijd VV Zeewolde JO15/16-1 tegen het Beloften Dames Team van FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld en zal aanvangen om 12:30 uur. Hierbij nodigen wij je van harte uit onze spelers te komen aanmoedigen!