Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken: Handige tips

Het zijn spannende tijden. Dit weekend een vol bekerprogramma met de vuurdoop voor het mDWF. Dat vergt de nodige voorbereiding aan jullie kant. En dan ook nog de introductie van een nieuwe Voetbal.nl website en app. We zien een massale toestroom en krijgen veel vragen. Veel vragen maar vooral ook de antwoorden en tips delen we graag met jullie. Zo kunnen jullie ook leden van de juiste antwoorden voorzien.
En, toegegeven: het is veel tekst maar erg relevant!

Gebruik de juiste app
Belangrijk is dat de KNVB Wedstrijdzaken app alleen gebruikt dient te worden door mensen met een actieve rol bij het wedstrijdformulier. Voor de andere spelers, leden, ouders enzovoorts is de Voetbal.nl app en website veel interessanter.

Belangrijk: Spelers hebben KNVB Wedstrijdzaken NIET nodig om hun spelerspas te kunnen tonen. De pas is digitaal beschikbaar voor de scheidsrechters.

Klaar voor mDWF?
Ja, toch? Of niet? Dan is er nog maar een paar dagen. Het allerbelangrijkste is een Wedstrijdsecretaris mDWF te benoemen. Binnen de vereniging kunnen meer mensen die rol vervullen. Vandaar dat het in Sportlink Club ook mogelijk is om meerdere personen de rol Wedstrijdsecretaris mDWF te geven. Maak daar vooral gebruik van. Vanuit de rol Wedstrijdsecretaris mDWF in Sportlink is het mogelijk alle thuiswedstrijden van de club te zien en te bewerken. Als teams of scheidsrechters er niet uitkomen, is dit dus een belangrijk vangnet. De telefoon van de wedstrijdsecretaris mDWF is een beetje te vergelijken met de PC die vroeger gebruikt werd voor het mDWF. Lees hier hoe het werkt

Foto op Voetbal.nl
Wat je er ook van vindt, het is een feit dat de foto in Voetbal.nl ook de foto op je spelerspas is. Tot 31 oktober kunnen leden zelf de foto aanpassen. Vraag dus aan leden dat ze geen foto’s toevoegen die het voor de scheidsrechter onmogelijk maken controle uit te voeren. We hebben deze uitleg inmiddels ook aan de apps toegevoegd.

Ouders en kinderen
Ook veel gehoord. Hoe ga je om met je account als je kinderen hebt. Welk mailadres gebruik je dan? Eigenlijk eenvoudig. Vaak hebben kinderen geen eigen mailadres en in Sportlink staat het adres van de ouders. Als ouders een account aanmaken kunnen ze bij het inloggen kiezen namens welke speler ze inloggen. Vervolgens komt de opmerking dat 'switchen' niet handig is. Ons advies is gewoon een eigen account te maken en via Favorieten de kinderen te volgen. Zo hou je snel overzicht op programma, uitslagen en standen. Ook handig als kinderen straks wél een eigen mailadres krijgen. Los daarvan onderzoeken we of het niet makkelijker kan. Door bijvoorbeeld een soort ‘familie’ account creëren.