Voetballen als het vriest of heeft gesneeuwd

Bij vorst trainen en spelen we op kunstgras, bij sneeuw op de velden trainen en spelen we niet. Lees verder voor meer uitleg....

1. Als het vriest of gevroren heeft

kan de consul de velden afkeuren en mag er niet op de velden gespeeld worden. Kijk op de site www.vvzeewolde.nl en bij officiële wedstrijden op www.voetbal.nl of de wedstrijd door gaat.

2. Voetballen op kunstgras bij vorst

Meestal is voetballen op kunstgras bij vorst geen probleem. Omdat we 2,5 kunstgrasvelden tot onze beschikking hebben kunnen maar een beperkt aantal wedstrijden worden gespeeld. Welke wedstrijden doorgaan hangt van het programma af. De wedstrijden voor de teams die in de A-categorie van de KNVB uitkomen gaan voor. Het gaat om de teams: S1, S2 en S3, JO19-1, JO17-1, JO17-2, JO15-1, JO15-2, JO14-1 en JO13-1 en ALLE bekerwedstrijden. Als er dan nog ruimte is gaan de officiële wedstrijden uit de B-categorie van de KNVB door. Dat zijn alle andere teams. Blijft dan nog steeds ruimte over dan worden oefenwedstrijden ingedeeld. Het 1e elftal zal daarbij altijd voorrang hebben. Voor andere teams bekijkt het wedstrijdsecretariaat de mogelijkheden.

Voor de situatie waarin het hele programma door de KNVB is afgelast, maakt het wedstrijdsecretariaat een schaduwprogramma waarin wordt geprobeerd zoveel mogelijk teams zonder onderscheid tussen selectie en ontwikkelteams, een programma op te stellen. Ook in deze situatie heeft het 1e elftal een voorkeurspositie. Dat programma is dan te vinden op www.vvzeewolde.nl.

3. Trainen met vorst

Train je op gewoon gras, dan gaat dat niet en wordt er alles aan gedaan om ruimte te maken op het kunstgras waar we meestal wel op kunnen trainen. Raadpleeg je trainers-coördinator of de training door gaat.

4. Sneeuw op het veld

betekent niet trainen en geen wedstrijden. Met vrijwilligers proberen we veld 2 sneeuwvrij te maken en te houden. Iedereen laten trainen op één veld dat gaat niet. In deze situatie wordt een alternatief trainingsschema gebruikt. We proberen ook veld 1 sneeuwvrij te houden maar niet alles kan en zeker niet tegelijk. Raadpleeg je trainers-coördinator of de training door gaat. Als velden sneeuwvrij zijn kunnen er ook wedstrijden worden gespeeld. Dan gelden de regels zoals aangegeven bij punt 2.

5. Randvoorwaarden

De vereniging dat zijn wij met elkaar. Zonder vrijwilligers gebeurt er niks. Juist in situaties met sneeuw en vorst hebben we elkaar extra nodig om trainen en wedstrijden mogelijk te maken. Dit soort omstandigheden vraagt altijd weer iets extra’s van het wedstrijdsecretariaat,  de trainers, de coördinatoren, de accommodatie-vrijwilligers en de kantine. Als deze vrijwilligers er niet zijn staat de vereniging stil.

Voor de liefhebbers is een uitgebreider document beschikbaar met meer achtergronden.

Vragen over de regels, stel ze aan één van de bestuursleden.

Het Bestuur

Freerk Smit, Jan van Middelaar, Suzanna Dijkstra, Laine den Hollander en Ger Blom.