Zeewolde, 19 september 2017

Na 6 jaar kwam iemand van het bestuur naar me toe en zei “wordt het niet eens tijd om weer iets voor de vereniging te gaan doen je bent nu toch met pensioen”. Na een aantal goede gesprekken ben ik aangeschoven bij het eerste elftal waarbij Ron, als elftalbegeleider, mij de fijne kneepjes van het vak zal leren. Gezamenlijk zullen we proberen, natuurlijk met iedereen die betrokken is bij het eerste elftal, om een zo goed mogelijk klimaat te scheppen, om optimaal te presteren.

Na mijn vakantie was daar de start dag van VV Zeewolde. Noem het naïef maar ik heb me nooit gerealiseerd wat er allemaal nodig is om er een mooie zaterdag van te maken. Ik heb diverse vrijwilligers en bestuursleden gezien die de gehele dag in touw waren om er een succes van te maken. Maar tijdens deze dag  hoorde ik in de kantine iemand zeggen “wat doen die eerste elftal spelers dan. Je ziet ze nooit ook niet na een gespeelde wedstrijd”. Op dat moment stond de gehele selectie, met de hoofd trainer op het veld om vanaf 09.30 uur twee oefen sessies van een uur te geven. Jeffrey had via de groeps ap de selectiespelers op de hoogte gebracht van de te verrichten oefeningen*. Na een broodje de wedstrijdbespreking van de selectie spelers voor de bekerwedstrijd tegen Hoevelaken. Om 13.00 uur vertrek en na een tegenvallend resultaat, om 18.00 uur retour in de kantine waar een zelfgemaakte “pasta maaltijd zou gaan plaatsvinden. Noem het een beginnersfout van mij maar er was slecht gecommuniceerd want om 18.00 uur wordt de keuken schoongemaakt. Gelukkig door de flexibele houding van de vrijwilligers in de keuken cq bar konden we toch van de maaltijd genieten. Na afloop, op eigen kosten, bowlen en voorbereiden voor de competitie start aanstaande zaterdag.

Tussendoor was daar het team van de Good Oldies en bestuursleden om een demonstratie te geven over walking voetbal. Op het eerste gezicht leek het me niets maar het is lastig en toch nog vrij inspannend. Kom maar eens meespelen op de vrijdagavonden. Natuurlijk won het team van de Good Oldies vrij gemakkelijk. Op de andere velden waren de (jeugd)elftallen bezig met hun wedstrijd onder leiding van weer (vrijwillige 0 scheidsrechters.

Op zondag een ap van Andries WC verstopt “het zou toch niet zo zijn dat de restanten van de maaltijd ?? Gelukkig lag het niet aan het eten. Het schijnt leuk te zijn om WC rollen in de toiletpot te stoppen. Op dinsdag, samen met Andries de pot, losgehaald en weer voor gebruik klaar gemaakt,

Terug naar de selectie. Binnen de selectie is afgesproken om na de wedstrijden in de kantine en business club te komen. Bij uitwedstrijden gezien de grote afstanden wordt dit een aantal malen na 18.00 uur. We hopen afspraken te kunnen maken dat er dan toch nog een hapje te krijgen is. Gekeken gaat worden of er op zaterdagochtenden  een aantal scheidsrechters kunnen worden geleverd door ons en natuurlijk is daar ook de bijdrage van de selectie spelers tijdens de vrijwilligers avonden. Mochten er vragen, tips of suggesties zijn stel ze gewoon aan mij. Ron zal zich meer gaan richten op de interne zaken binnen de selectie en ik zal me meer bezig houden met de externe zaken.

Met vriendelijke groet.

Sijbolt lens.