Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Notice: Trying to get property 'link' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Aansluiting bij de middenmoot door overwinning op Advendo

Een zonnige en koude zaterdag was het decor van de wedstrijd tussen Advendo en vv Zeewolde.

Sinds het seizoen 2006-2007 was Zeewolde niet in staat geweest bij Advendo te winnen en de voortekenen waren niet heel erg gunstig. Van de 23 selectiespelers waren slecht 10 beschikbaar of fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Een bijzondere ongelukkige combinatie van omstandigheden waar behalve het 1e elftal ook het 2e elftal, de JO19 en de JO17 de gevolgen van ondervonden. Hulde aan de spelers en begeleiding van die elftallen voor hun medewerking om het 1e elftal toch zo representatief mogelijk voor de dag te laten komen.

Bijna tien over half 3 gaf de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Reinier Joustra vormde samen met Rens Loos het centrum, met kort daarvoor Rutger de Vries. Wouter Nederkoorn en Ramon Chaigneau bewaakten in verdedigend opzicht de vleugels. Denilcon Ramazan en Niels van Moolenbroek waren de aanjagers op het middenveld. Jonne Houtstra, Martijn van Heesbeen en Jesper Tinga vormde de voorhoede.

Zeewolde probeerde de wedstrijd naar de hand te zetten, maar was te slordig in de opbouw. Bovendien was het in deze samenstelling ook wel even zoeken naar de juiste combinaties. Zo was de eerste echte kans voor Advendo. In de 10 minuut werd de bal door Jan Mulder hoog overgejaagd.

Gaandeweg de eerste helft lukte het Zeewolde steeds beter om de bal in bezit te houden en te bouwen aan een aanval. Helaas bleef de beslissende assist uit. Voorzetten kwamen te hoog, of niet ver genoeg en waren een voortdurende prooi voor de verdedigers van Advendo. Meer dan een aantal hoekschoppen hield Zeewolde er niet aan over.

Een hoekschop leidde in de 31e minuut toch tot een doelpunt van Zeewolde. De bal belandde in de 5 meter van Advendo waar verschillende spelers de bal raakte en Rens Loos op de juiste plek stond om het beslissende tikje te geven: 0-1.

Advendo bleef niet voor het eigen strafschopgebied hangen, maar probeerde het Zeewolde moeilijk te maken. Romero Butz en de verdediging van Zeewolde gaven weinig weg.

Was Zeewolde wat scherper geweest in aanvallend opzicht dan was een ruststand van 0-2 of 0-3 niet gek geweest. Met een beetje pech voor Zeewolde had Advendo ook zomaar op 1-1 kunnen staan. Zo leek er voor de gastheren nog wel iets te halen.

Zeewolde had sowieso pech. Wouter Nederkoorn moest zich vlak voor rust door een blessure later vervangen door debutant Remco van Barneveld. Even leek Ramon Chaigneau ook niet meer verder te kunnen, maar de rust, de thee en de verzorging deden wonderen.

Na rust gingen beide partijen op dezelfde voet verder. Zeewolde beter en wat zorgvuldiger aan de bal dan Advendo, zorgde voor een veldoverzicht van Zeewolde. In de 50e minuut wist Jesper Tinga op aangeven van Ramon Chaigneau een perfecte voorzet af te leveren die door aangever Ramon Chaigneau fraai werd binnen gewerkt.

Vervolgens deed Zeewolde te weinig met de mogelijkheden die het kreeg en kon Advendo blijven geloven in een beter resultaat. In de 66e minuut belandde een vrije trap van Advendo via Romero Butz op de paal. Namens Zeewolde schoot Niels van Moolenbroek op aangeven van debutant, Nick Redegeld, nog op de paal. Daarmee was het pleit beslecht.

Zeewolde relatief eenvoudig met een gelegenheidsformatie langs Advendo. Een fraaie teamprestatie. De komende twee weken zal Zeewolde het heel wat moeilijker krijgen dan tegen Advendo. Eerst komt koploper Veenendaal naar de Horst. In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, gaat Zeewolde op bezoek bij de andere koploper: VVOP.

Met 12 punten is de achterstand op de koploper na 10 wedstrijden maar 8 punten. Als dat over twee weken nog steeds zo is, dan levert de ploeg een topprestatie. Zeewolde bezet nu de 11 plaats, vlak achter AGOVV met 13 punten. Rood Wit met 7 punten en een wedstrijd minder gespeeld staat op de 12e plaats. Advendo en Teuge sluiten de rij.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Wouter Nederkoorn (41. Remco van Barneveld), Rens Loos, Reinier Joustra, Ramon Chaigneau, Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek, Jonne Houtstra (75. Nick Redegeld), Martijn van Heesbeen, Jesper Tinga.