Als koploper de winterstop in

Ondanks het gelijkspel in Veessen, gaat Zeewolde als koploper de winterstop in. De voorsprong op nummer twee is twee punten, terwijl sv ’t Harde nog op één punt kan komen als de wedstrijd tegen Noord Veluwse Boys wordt ingehaald.

Zeewolde had een grotere voorsprong op de ranglijst kunnen realiseren, maar stuitte op een onverzettelijk Vevo dat een achterstand omzette in een voorsprong en na de gelijkmaker van Zeewolde zelfs nog mogelijkheden had om op 3-2 te komen.

Zeewolde had het geheel aan zichzelf te wijten. Was het onderschatting, de wind, het kunstgras ? Tijdens de winterstop zal deze wedstrijd zeker nog de revue passeren onder de noemer: wat kan beter.

Het was lastig voetballen in Veessen, waar de tegenstander voortdurend de lange bal speelde. De wind de bal alle kanten uitblies en Zeewolde maar niet aan voetballen toekwam.

In de eerste minuten ging het nog wel. Na drie hoekschoppen op rij belandde de bal voor het eerst in het bezit van Vevo. Daarna ging het van moeizaam naar heel moeizaam. Toch kwam Zeewolde voor rust op 0-1. Vevo hielp een handje door de bal in de kluts in eigen doel te werken. Voetballend was Zeewolde de bovenliggende partij, maar weinig gelukkig in de passing. Vevo was in de eerste helft al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Zeewolde zonder dat Romero Butz echt in actie hoefde te komen.

In de tweede helft speelde Zeewolde tegen de wind in. Peter Epe bracht Kamal Arzini in het veld voor Pieter Blom. In plaats van de 0-2 maakte Vevo er 1-1 van. Een bijzonder fraaie treffer uit een vrije trap van grote afstand na een overtreding die geen overtreding was. Jeroen Bronsink blijkt dat al veel vaker te hebben gedaan. Een schrale troost voor Romero Butz die bij het eerste schot op doel direct kon vissen.

De 1-1 gaf Vevo vleugels. In plaats van de 1-2 werd het 2-1 door bijzonder matig verdedigen aan de kant van Zeewolde. Vervolgens ging Zeewolde op zoek naar de gelijkmaker. Ronald Hoek was de man die de bal op het hoofd van Kamal Arzini plaatste die niet veel meer hoefde te doen dan op de juiste plek te staan. Arzini stond op de juiste plek en kopte Zeewolde naast Vevo.

Zeewolde probeerde vervolgens de 2-3 te forceren maar slaagde daar niet in en moest voortdurend op de hoede zijn voor de uitvallen van Vevo. Goed verdedigend werk van Luuk Heerink en Mauritzio  Sleurink voorkwam meer schade voor Zeewolde, zodat Zeewolde nog lang uitzicht had op de winst. Die winst kwam er niet.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Luuk Heerink, Rutger de Vries, Jasper van Scherrenburg, Ronald Hoek, Chris Hoppen (80. Pepijn Pelgrum), Reinier Joustra, Pieter Blom 57. Kamal Arzini), Senad Salihi, Jasko Etemovic.

Karakteristieken:

32’ 0-1 eigen goal