Averij voor Zeewolde 1 in Heerde

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Zeewolde geen kans gezien om de winst mee naar huis te nemen. Hoewel Zeewolde wel meer aan de bal was, wist het nauwelijks kansen te creëren en was SEH twee keer heel dicht bij de 1-0. In de eerst helft stond de lat succes voor SEH in de weg, in de tweede helft wist Romero Butz de kans van Eric van Barneveld te keren ten koste van een hoekschop. Zeewolde was uit hoekschoppen en vrije trappen nog het meest gevaarlijk. Zeewolde had pech bij een vrije trap van Reinier Joustra die via de binnenkant van de paal voor het doel langs ging.

SEH behield door het gelijkspel de 1e plaats in de 2e periode. Zeewolde liep averij op in de strijd om het kampioenschap. sv ’t Harde ontworstelde zich van WZC Wapenveld door met 3-1 te winnen en neemt de koppositie over. Zeewolde heeft nu één punt minder dan sv ’t Harde en nog steeds twee meer dan SEH. De competitie gaat pas op 9 maart weer verder met voor Zeewolde de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld.

SEH had het goed voor elkaar met de 3-1 overwinning in de wedstrijd bij Zeewolde nog in het achterhoofd was de tactiek precies dezelfde. Een versterkt centrum zowel in de verdediging als op het middenveld en twee handige aanvallers voorin om de mogelijkheden die er altijd wel komen te benutten. Ook bij Zeewolde was de nederlaag in de thuiswedstrijd nog zichtbaar. Er werd bewust of onbewust op zeker gespeeld waardoor de gewenste aanvoer naar de buitenspelers vaak zo laat kwam dat de tegenstander zich daar allang op had kunnen instellen. Alleen Ruben Stoelhorst wist zich nog wel eens aan de tegenstander te ontworstelen maar had weinig succes met de eindpass.

Het was voorzichtigheid troef op sportpark de Eeuwlanden. Zeewolde in het eerste kwartier meer aan de bal met twee mogelijkheden in de 7e en 14e minuut. Beide keren was de bal een makkelijke prooi voor de doelman. In de 25e minuut was Zeewolde toch dicht bij de 0-1. Een vrije trap van Reinier Joustra werd bewust van richting veranderd door Ruben Stoelhorst. De bal verdween via de lat over het doel. Een paar minuten later een dot van een kans voor SEH. Een volledig uitgespeelde verdediging en alleen nog Romero Butz te passeren kwam de inzet van Sven Veldhuis tegen de onderkant van de lat. De kans voor SEH maakte Zeewolde zo nodig nog voorzichtiger dan het al was. Toch was de volgende mogelijkheid weer voor Zeewolde. Ruben Stoelhorst leverde bal op maat bij Senad Salihi die geen kans zag de keeper te passeren. Het slotakkoord van de eerste helft was voor SEH. Eerst moest Romero Butz met de voet redding brengen op een schot van Sven Veldhuis. Vervolgens schoot Eric van Barneveld een vrije trap vanaf de 16 meter net naast het doel van Zeewolde. Rust met 0-0 waar 1-1 leuker en ook verdiend was geweest.

Na rust met Pieter Blom voor Senad Salihi pakte Zeewolde weer het initiatief. Reinier Joustra schoot in de 47e minuut uit de draai in handen van de keeper. Vervolgens was SEH in de 54e minuut weer dicht bij de 1-0. Eric van Barneveld zag zijn inzet door Romero Butz tot hoekschop verwerkt. Vervolgens was het weer de beurt aan Reinier Joustra. 61e minuut, vrije trap: bal op de binnenkant van de paal.

Bij Zeewolde kwam Jasper van Scherrenburg in de 60e minuut voor Hessel Korthuis. De wissel gaf nieuwe impulsen aan de aanvallen van Zeewolde. In de 77e minuut was Mauritzio Sleurink dicht bij de 0-1. Zijn kopbal ging naast. Kamal Arzini was inmiddels in het veld gekomen voor Ruben Stoelhorst, maar ook hij kon in de spits geen potten breken tegen het robuuste centrum van SEH. Zeewolde zette nog een keer aan zonder echte kansen te creëren. SEH hield stand en Zeewolde verloor de koppositie in 4c.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Hessel Korthuis (60. Jasper van Scherrenburg), Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Senad Salihi (46. Pieter Blom), Jasko Etemovic, Ruben Stoelhorst (80. Kamal Arzini).

Aanmelden Nieuwsbrief