Boeiend gelijkspel tussen sv ’t Harde en vv Zeewolde

De 0-0 eindstand doet in geen enkel opzicht recht aan de enerverende en boeiende wedstrijd op Sportpark Schenk in ’t Harde. sv ’t Harde vergat in de 1e helft diverse 100% kansen te benutten. Zeewolde stelde daar slechts één kans tegenover. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Zeewolde sterker en beter. Twee honderd procent kansen waren niet aan Zeewolde besteed. sv ’t Harde veerde kort voor tijd op toen een kopbal doel leek te treffen. Romero Butz stond op zijn plek. Uit de aanval die volgde scoorde Zeewolde. Hoewel scheidsrechter Vos tot twee keer toe naar het midden wees, kwam hij daar toch op terug op advies van de assistent scheidsrechter. Zo pakte de assist scheidsrechter een verdiend punt voor sv ’t Harde en ging Zeewolde met een kater naar huis.

Het was koud op sportpark Schenk toen tegen half drie de spelers van sv ’t Harde en Zeewolde het veld op kwamen. De verwachtingen waar aan beide kanten hooggespannen. Zouden de jonkies van sv ’t Harde het kunnen bolwerken tegen de grotere routine bij vv Zeewolde.

Bij Zeewolde speelde Ruben Stoelhorst op de plek van de afwezige Reinier Joustra. Door de afwezigheid van Jasper van Scherrenburg maakte Luke Zwagerman (17) zijn competitie-debuut als linksback waardoor Rutger de Vries samen met Mauritzio Sleurink het centrum vormden.

In de voorhoede had Pieter Blom voor het eerst dit seizoen een basisplaats en nam de lichtgeblesseerde Senad Salihi plaats op de bank. Samen met Kamal Arzini en Jasko Etemovic vormde zij de aanval van Zeewolde.

Vanaf het begin wist sv ’t Harde het middenveld in bezit te nemen en zette via de vleugels druk op Zeewolde. Al in de 3e minuut had ‘t Harde op 1-0 kunnen komen maar mistte scherpte voor het doel. In de 11e minuut liet Zeewolde pas voor het eerst iets van zich horen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd naast in plaats van in het doel geschoten.

Vervolgens was het geruime tijd sv ’t Harde wat de klok sloeg. In de 18e minuut de volgende 100% kans voor ’t Harde gevolgd door de 26e minuut waarbij nog net een Zeewolder voetje zorgde voor een hoekschop in plaats van een doelpunt. In het vervolg van de 1e helft kreeg Zeewolde steeds meer grip op de aanvallen van sv ’t Harde en bleven grote mogelijkheden voor de gastheren uit.

In de tweede helft wist Zeewolde het spelbeeld om te draaien. Nu kreeg Zeewolde wel kansen. IN de 53e minuut een honderd procent kans. Bal wild overgeschoten. In de 67e minuut opnieuw kans voor Zeewolde, bal eindigt via een been van een sv ’t Harde speler naast in plaats van in het doel.

Bij Zeewolde was inmiddels Senad Salihi in het veld gekomen voor Kamal Arzini en ook Chris Hoppen maakte zijn opwachting voor Jasko Etemovic.  Hierdoor kwam Ruben Stoelhorst op zijn vertrouwde linksbuiten positie. Zeewolde drong aan en was nog een paar keer dicht bij een doelpunt, om vervolgens bijna het deksel op de neus te krijgen.

Een prima genomen hoekschop werd hard ingekopt door van de Worp. Waar de toeschouwers van ’t Harde het doelpunt al telde was het Romero Butz die de bal pakte. Een prima redding van de keeper die de eerste helft er af en toe wat twijfelend uitzag maar zich in de 2e helft meer dan revancheerde en Zeewolde behoedde voor een nederlaag.

Het had zelfs nog mooier voor Zeewolde kunnen worden als scheidsrechter Vos zijn rug recht had gehouden en bij zijn beslissing was gebleven om het doelpunt van Ruben Stoelhorst op assist van Senad Salihi goed te blijven keuren.

Het gelijke spel was een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. sv ’t Harde zal zich nog wel een paar keer afvragen hoe men de kansen in de 1e helft heeft kunnen missen. Datzelfde geldt voor Zeewolde in de 2e helft. Door het, in de ogen van vele Zeewoldenaren, onterecht afgekeurde doelpunt ging Zeewolde toch met een kater naar huis. Gezamenlijk kon worden vastgesteld dat dit wel de wedstrijd was tussen de twee beste ploegen uit de competitie die allebei wilden voetballen en winnen. Scheidsrechter Vos kon het allemaal niet bijhouden en trok uit arren moede maar liefst zeven gele kaarten in een stevige maar zeker niet onsportieve wedstrijd.  De competitie is nog lang. Deze ploegen waren aan elkaar gewaagd. De vraag na zaterdag is wie de strijd het langst vol kan houden. sv ’t Harde is met een jeugdig elftal al volop aan het ontwikkelen naar het gewenste niveau. Bij Zeewolde is dat proces nog maar net gestart. Het debuut van Luke Zwagerman is daarvoor een mooi signaal.

Door het gelijke spel zijn de nummers drie en vier op de ranglijst op vier punten achterstand gekomen. De komende twee weken de laatste wedstrijden voor de winterstop. Zeewolde krijgt op 1 december Vierhouten op bezoek en is op 8 december te gast bij Vevo. sv ’t Harde neemt het op tegen Elspeet en gaat op 8 december op bezoek bij Noord Veluwse Boys.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Hessel Korthuis (80. Luuk Heerink), Rutger de Vries, Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Ronald Hoek, Roan Fokker, Ruben Stoelhorst, Pieter Blom, Kamal Arzini (56. Senad Salihi), Jasko Etemovic (68. Chris Hoppen).

Gele kaarten Zeewolde: Mauritzio Sleurink, Hessel Korthuis en Ruben Stoelhorst.

Aanmelden Nieuwsbrief