Goede start competitie van vv Zeewolde 1

Nog nooit eerder troffen de voetballers van vvZeewolde en Wodanseck uit Wolfheze elkaar, en als je geen historie hebt dan is het maar afwachten hoe sterk of de tegenstander is.

Naslagwerk leverde op dat Wodanseck in de laatste 9 jaar als beste resultaat een zevende plaats in de vierde klasse behaalde terwijl Zeewolde in de laatste 9 jaar alleen maar derde en tweede klasse had gespeeld. Op papier dus volop kansen voor de polderbewoners.

In de warming up moest Jeffrey Bras vanwege hamstring problemen afhaken waardoor Richard Blotenburg, die net een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld alsnog opgetrommeld werd.

In het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer en kwam Wodanseck amper aan de bal, Zeewolde zette druk en dat resulteerde in de 18e minuut in een prachtige goal van Chris Hoppen hoog in de kruising. Het enige wat Wodanseck er tegenover stelde was de lange bal op de oudste speler van het veld, de 34 jarige Martijn van Gessel. Na een half uur spelen vertoonden de gasten uit Wolfheze al vermoeidheidsverschijnselen, dat zal ook mede door het warme kunstgras zijn gekomen. Zeewolde kreeg in het eerste bedrijf nog grote kansen maar Wodanseck schopte de bal telkens ver weg zodat er veelvuldig naar nieuwe ballen werd gezocht. In de 33e minuut leek Wodanseck in de persoon van Martijn van Gessel de gelijkmaker te gaan scoren maar keeper Romero Butz hield zijn doel op sublieme wijze schoon, In de laatste tien minuten van de eerste helft nam Wodanseck meer initiatief maar de verdediging van Zeewolde was niet te passeren, op een foutje na in de allerlaatste seconden maar daar stond wederom keeper Butz om het tij te keren.

De tweede helft begon erg onstuimig waarbij zowel Daan Meinen (Wodanseck) als Pino Wouters (Zeewolde) tegen een gele kaart aanliepen. De tweede helft verliep zoals de eerste, Zeewolde viel aan en Wodanseck spartelde tegen. Na 60 minuten voetballen haalde Luuk Heering van ruim 20 meter flink uit en de bal zeilde schitterend over de keeper in de verre hoek en de 2-0 stond op het geïmproviseerde scorebord. Wodanseck kwam onder steeds meer druk en Zeewolde scoorde bijna maar Jasko Etemovic kwam in botsing met de keeper waardoor beiden gestrekt gingen, de keeper kon door maar Jasko moest gewisseld worden voor Luca Rempf.

Zeewolde bleef de bovenliggende partij, via de linkerkant kwam Tomas Butz langs zijn tegenstander en schoof de bal koelbloedig langs de keeper en tekende voor de 3-0 in de 75e minuut. Nog voor de aftrap werd Tomas gewisseld voor Johnno Visser. Zeewolde was heer en meester maar liet zich toch verschalken door Martijn van Gessel die namens Wodanseck de score terugbracht naar 3-1 (82e min.)

Wodanseck wisselt dan hun enig meegebrachte wisselspeler en bij Zeewolde moest Chris Hoppen geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Richard Blotenburg (86e min).

Ver in blessuretijd zette Zeewolde nog 1x aan, de bal kwam voor het doel maar Richard Blotenburg kon de bal alleen maar schampen, scheidsrechter Damhuis blies op de fluit en hierdoor werd de eindstand 3-1 en won Zeewolde de eerste wedstrijd van het seizoen.

Romero Butz werd gekroond tot man of the match.

Opstelling Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Chris Hoppen (86’ Richard Blotenburg), Pino Wouters, Tomas Butz (75’ Johnno Visser), Yasin Karpuz, Roan Fokker, Jasko Etemovic (64’ Luca Rempf)

Met dank aan verslaggever: Bram Blotenburg