Mooie overwinning vv Zeewolde 1 in Terschuur

Met steun van de vele supporters uit Zeewolde, heeft het eerste elftal kans gezien een 2-3 overwinning te behalen op Terschuurs Boys.

In de sterke openingsfase van Terschuurse Boys hield Romero Butz de score op nul. Het lastig te bespelen veld en de wind maakte verzorgd voetbal bijna onmogelijk. Toch was het Zeewolde dat na ongeveer tien minuten het initiatief over kon nemen. Het elftal van Peter Epe leek gedurende lange tijd grip op de wedstrijd te hebben ook al leverde het overwicht slechts twee mogelijkheden op. Reinier Joustra schoot een vrije trap buiten bereik van Gerben Hilgers op de lat en Ronald Hoek zag zijn schot door dezelfde Hilgers tot hoekschop verwerkt.

erschuurse Boys mikte op de counter en verdiende in de 38e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Guido Vos promoveerde de vrije trap tot de 0-1. We zullen dit doelpunt maar toerekenen aan de kwaliteiten van Vos die vaker uit dit soort posities de doelman weet te verschalken. De rust brak aan met een ongelukkige 1-0 achterstand.  Menig supporter was nog onderweg vanuit de kantine bij de prachtige treffer van Jan Struijk. Nadat Denilcon Ramazan zijn schot nog zag geblokkeerd, kwam de bal terecht bij Jan Struijk die de bal nog net even iets verlegde om vervolgens met een schitterend schot Gerben Hilgers kansloos te laten: 1-1. Zeewolde wilde meer en kreeg hulp van Terschuurse Boys waar Milan Veldhuizen de bal bij een scrimmage achter zijn eigen doelman kopte: 1-2.

Net als in de eerste helft leek Zeewolde grip op de wedstrijd te hebben. Toch wist Terschuurse Boys op gelijke hoogte te komen. Een gewillige valpartij van Jeffrey van Belkum bood scheidsrechter Klaassen de kans om naar de stip te wijzen. Na een hoop gedoe benutte Guido Vos het buitenkansje ook al zat Romero Butz er heel dichtbij. Bij de schermutseling na de benutte penalty, bewezen Guido Vos en Ronald Hoek de eigen teams geen goede dienst. In de ogen van de scheidsrechter was het opstootje rechtstreeks rood voor Guido Vos en een 2e gele kaart voor Ronald Hoek waard. Beide ploegen dus verder met 10 man.  Het overwicht van Zeewolde veranderde met 10 tegen 10 niet zonder dat het tot echte kansen leidde.

Toch kwam Zeewolde op de 2-3. Niels van Moolenbroek werd in het strafschopgebied onderuit gelopen en scheidsrechter Klaassen besloot na enig aarzelen ook deze overtreding te bestraffen met strafschop. Ali Akachar maakte oog in oog met Gerben Hilgers geen fout en schoot de 2-3 binnen. Terschuurse Boys ging op jacht naar de gelijkmaker maar zag geen kans om de verdediging van vv Zeewolde, waar Rutger de Vries de gelederen was komen versterken, nog echt lastig te maken. In de omschakeling boden de snelheid van Jan Struijk en invaller Pieter Blom zelfs nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat lukte niet en daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Peter Epe beleefde met de overwinning een primeur. Nooit eerder in zijn trainers carrière kon hij bij Terschuurse Boys als winnende trainer van het veld stappen. Door de overwinning bleef Zeewolde in de race om de 2e periodetitel. Met nog drie ronden te gaan heeft Zeewolde drie punten achterstand op Zwart Wit en twee op Blauw Geel. In de stand staat Zeewolde gelijk met SKV en Veenendaal. Door het doelsaldo is Zeewolde terug te vonden op de tiende plaats op slechts zes punten van de koplopers Blauw Geel en Zwart Wit. Als met dezelfde inzet en lef wordt gespeeld als tegen Terschuurse Boys dan moet het mogelijk zijn om tot en met de laatste ronde van deze periode mee te doen om de periodetitel.

Zaterdag de eerste kans om te bewijzen dat het kan. SKV uit Wageningen is op de Horst de tegenstander.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Ronald Hoek, Jeffrey Bras (8’ Jasper van Scherrenburg), Reinier Joustra, Niels van Moolenbroek (83’ Rutger de Vries), Ruben Stoelhorst (59’ Pieter Blom), Ali Akachar, Jan Struijk.  Karakteristieken: 38’ 1-0 Guido Vos 46’ 1-1 Jan Struijk 56’ 1-2 Milan Veldhuizen (eigen doelpunt) 64’ 2-2 Guido Vos (strafschop) 81’ 2-3 Ali Akachar (strafschop)
Bijzonderheden: 65’ Rood voor Guido Vos en Ronald Hoek (2x geel)

Andere wedstrijden deze ronde: Blauw Geel werd de nieuwe koploper door bij Teuge met 2-3 te winnen. Zwart Wit won bij Stroe met 1-2 en is medekoploper. De grootste verrassing van deze ronde kwam uit Voorthuizen, waar VVOP met 3-3 gelijk speelde tegen Advendo. Otterlo is goed uit de winterstop gekomen. Na de 3-0 tegen Terschuurse Boys werd deze ronde met 0-3 gewonnen van Veenendaal. Rood Wit kon de 1-1 tegen Zeewolde geen goed vervolg geven. Hoevelaken was in Putten met 1-2 te sterk. SKV tegen AGOVV leverde 10 doelpunten op. SKV wist er twee meer te maken dan AGOVV en won met 6-4.