Ondertussen bij Zeewolde 2...

Koning winterstop is weer voorbij, de velden zijn weer bewoond op zaterdag. De eerste wedstrijd hebben we alweer achter de rug. Voor de één te snel, een ander kon niet wachten om weer te kunnen vlammen. Maar toch vooral bedoeld om de pijntjes, blessures te laten herstellen en het hoofd weer te kunnen resetten.

Het tweede heeft een moeizame eerste helft van de compititie achter de rug. Waar dat aan ligt? Moeilijk om te zeggen, we hebben weer een enthousiaste groep dit seizoen, met goede voetballers, mannen die elkaar kennen en weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Maar dat lukt niet altijd.

Dit seizoen zijn we gestart met enkele wijzigingen in de staf.
Trainer Geert van Rijbroek gaf aan dat hij aan het eind van het seizoen zijn carriere wilde voortzetten bij Hierden. Dit hield in dat er een vacature vrij kwam bij ons team. Assistent-trainer Rien Fokkens schoof door als hoofdtrainer. Samen met de kersverse assistent-trainer Arnold Bokhorst, oud-speler van het eerste, vormden zij de nieuwe technische staf. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Zoals gezegd, een moeizame start. Wellicht een valse start.
Na maanden van strijd ontviel Michiel ons definitief. We hielden altijd de hoop, de hoop voor Michiel en zijn gezin en de hoop om hem gewoon weer na een wedstrijd op de tafel te zien staan. Maar helaas. Onze grensrechter, leider en motivator. Positief in de overtreffende trap. Bijzonder was dat hij de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen er nog was. Na die wedstrijd heeft hij een ieder van “zijn” team een Visser knuffel gegeven. Zijn manier van afscheid nemen. De leegte is enorm.

Verder gaf onze onvolprezen verzorger, sinds jaar en dag, Marco “Holly” Hollaart aan dat hij voorlopig zijn magische handjes rust geeft. Door privéomstandigheden kan hij donderdag en zaterdag niet meer aanwezig zijn bij het team.

Met Rien en Arnold staat er weer een fris en bekwaam duo voor de groep. Mannen die hun sporen hebben verdiend in al die jaren. En bovendien mannen van de club. Ook voor hen was het niet al te gemakkelijk in de eerste helft van het seizoen.
We begonnen het seizoen met een gelijkspel thuis tegen SKV. Vervolgens wonnen we drie wedstrijden op rij. Stonden we zomaar op de eerste plaats! Maar helaas, uit bij CSV Apeldoorn gingen we weer onderuit. Sterker nog, daarna verloren we nog drie maal op rij. Daarna wonnen thuis van AZSV, kostbare punten. Helaas konden we dit resultaat niet voortzetten, wat volgde waren verloren wedstrijden. Niet altijd terecht, maar we stonden wel met lege handen. In de winterstop staan we op plaats twaalf, een plek die we niet verdienen.

Uiteraard kunnen we tal van redenen opnoemen. Tuurlijk, de A-selectie miste op een bepaald moment dertien spelers. Dan moeten wij doorschuiven, dus weer veranderingen in het team. Laten we trots zijn op onze spelers die hun debuut maakten in het eerste. Daarbij is het van groot belang dat ons eerste team in de derde klasse blijven. Okee, het onbegrijpelijke wedstrijdprogramma dit seizoen werkt ook niet mee. Bij navraag hierover krijg je verschillende antwoorden. Ik heb wel begrepen dat de KNVB daar ook debet aan is.
Maar goed, wij zijn het tweede! Met bovengenoemde zaken moeten we kunnen dealen. Dat is het lot van een tweede team, zeggen we dan. We hebben nog steeds een geweldig team, met kerels die goed kunnen voetballen! Daarom, we gaan ervoor de aankomende wedstrijden. Positief de wedstrijd in, knokken voor elkaar, een keer het geluk aan onze zijde, dan komt het heus wel goed. We laten ons niet zomaar uit de eerste klasse kegelen!
En de wedstrijd van afgelopen zaterdag, ach, je loopt altijd weleens tijdens een seizoen tegen zo’n zeperd aan. Het zij zo. Vanaf nu gaan wij de punten pakken.

Martin van Tol
Leider

Meer in deze categorie: « VV Zeewolde 2 strijdvaardig!