VV Zeewolde

Ondertussen bij Zeewolde 2...en de rest van onze club...

Een leeg complex, lege velden, lege kleedkamers en een lege kantine. Een heel leeg gevoel. Waar het voor enige weken geleden nog op zaterdag een wirwar was van wedstrijden. De jeugd aan het ballen, ouders die hun kroost hoorbaar aanmoedigden, patatjes na afloop. De senioren die stonden te trappelen om het veld op te gaan. Tifo, die ons eerste onthaalde op een thuiswedstrijd. Pfff...het lijkt allemaal zo lang geleden. En het is zo onwerkelijk, onze club, met de meest mooiste accommodatie van de regio oost. Met de mooiste buisnessruimte. En de mooiste medewerkers en vrijwilligers. Helaas, vooralsnog is het voorlopig uitgestorven op de club. De KNVB heeft namelijk besloten om het amateurvoetbal niet meer uit te laten spelen. Jammer? Uiteraard. Een ieder die van voetbal houdt wil spelen of er betrokken bij zijn. Logisch? Dat denk ik wel. Dit zijn nu eenmaal omstandigheden waar voetbal even niet voorop staat.

Wat moet je dan als club? Hoe hou je iedereen nog binnen de vereniging? Complimenten aan het bestuur die ons op de hoogte blijft houden via de site. Zij kunnen het ook niet mooier maken dan wat het is. Een geweldig initiatief was het VVZ’tje in de rug! Ik heb spelers uit mijn team dingen zien doen met een toiletrol die ik ze nog nooit eerder met een bal heb zien doen! Daarom heb ik gelijk bij de KNVB een verzoek ingediend om volgend seizoen onze wedstrijden te spelen met een toiletrol ipv een bal.

Nu de KNVB een streep heeft getrokken door het amateurvoetbal, geen kampioenen/promovendi en geen degradanten, betekend dit voor ons eerste team dat zij aankomend seizoen weer in de 3e klasse zullen starten. Optimisten zullen denken, da’s jammer, misschien met een periodetitel hadden we zomaar de nacompititie kunnen winnen en de 2e klasse kunnen halen. Het zij zo. Wij van het 2e mogen niet klagen. Onze trainers hebben prima werk verricht. De doelstelling was om ons te handhaven in de 1e klasse en dat is prima gelukt! Eerlijk gezegd hadden we dat liever op eigen kracht gedaan, dan was de vreugde toch wat groter geweest.

Wat mis je als er geen voetbal is? Die vraag wordt vaak aan je gesteld. Dan ga je nadenken, is het voetbal het belangrijkste? Nee, natuurlijk niet. Voetbal is de leukste bijzaak, maar momenteel zijn er andere dingen bezig in de wereld waar we ons op moeten focussen. Maar het gemis om zaterdags naar het veld te gaan blijft toch wel knagen. Geen wedstrijden meer.Geen volle kantine. Geen gezeur meer van de 200 coaches die bij het eerste langs de lijn staan. Geen gemopper van Nico, die weer twee elftallen in dezelfde kleedkamer ziet verdwijnen. Geen Bram en Marian in ’t hokkie. Geen derde helft met de befaamde bruine fruitschaal. Geen Hetty met de lootjes. Ik mis bij ons zelfs het gemis van thee in de rust! Ook mis ik de doelen op het veld, maar die zijn uit voorzorgsmaatregelen al verwijderd. Ik heb nog aan Andries gevraagd waarom hij dit niet enkele maanden geleden al had gedaan. Dan hadden we toch minder tegendoelpunten gehad.

Maar de toekomst. Hoe gaat het er uitzien? Spelen we vanaf volgend seizoen met mondkapjes op? Voor Ivor zal het wel een paar kaarten schelen, maar het lijkt mij toch wel moeilijk adem halen. Hanteren we dan nog de 1,5 m? Dat zal voor de trainers een tactische aanpassing zijn. Want strak in de mandekking spelen is geen optie meer. Komt er voor de dugout een glasplaat? Zodat er door het geschreeuw van de staf geen speeksel mee het veld in kan komen. Het liefst dan nog pantserglas, dit voor eventuele afzwaaiers van Luuk. Wellicht zitten Rien en Arnold zometeen in de bestuurskamer achter hun laptop en sturen tijdens de wedstrijd hun aanwijzingen door naar Chris, via een oortje. Die kan dan vervolgens de spelers sturen. De toekomst zal het leren, om maar eens een cliché te gebruiken..

Laten wij als vereniging in ieder geval de familie blijven die we altijd zijn geweest. Bel elkaar, app, sms, etc. Helaas zullen we elkaar voorlopig niet meer zien op het veld, maar blijf wel in contact.
Tot gauw.

Martin van Tol
“Lijder”
VVZ 2

Meer in deze categorie: « Ondertussen bij Zeewolde 2...

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren