VV Zeewolde

Overtuigende overwinning op Vierhouten

Onder toeziend oog van Sinterklaas en Pieten heeft Zeewolde een 6-0 overwinning behaald op Vierhouten. Bij rust was het nog maar 1-0. Na rust liep de ploeg van Peter Epe snel uit tot eindelijk 6-0. Waar sv 't Harde zich het kaas van het brood liet eten door Elspeet, maakte Zeewolde geen fout en gaat nu alleen aan kop met 3 punten voorsprong op sv 't Harde.

Het is rond half 3 wanneer de elftallen van Vierhouten en Zeewolde starten met de warming up, voor de wedstrijd die om 3 uur van start zal gaan. Het 2e elftal heeft net het veld verlaten na een verdienstelijk 1-1 tegen koploper Bennekom in de reserve 1e klasse. Even later begint de scheidsrechter ook aan zijn warming up en verzamelt het team van de week zich op het terras onderweg naar de entree van het veld. Op het terras worden de grote paraplu’s open geklapt zodat iedereen droog kan staat als het echt gaat regenen. De veldverlichting is aan en op het terras heeft TIFO VVZ een standje opgebouwd voor gratis erwtensoep voor alle leden van de supportersvereniging, als je nog geen lid bent is de aanblik voldoende om het als nog te worden.

Hetty en Nico van der Linden zijn dan al een tijdje hun vertrouwde rondje aan het maken door kantine, business club en het terras om zoveel mogelijk lootjes te verkopen voor de jeugdopleiding van vv Zeewolde. Dankzij de mobiele pin is ‘geen contant geld bij me’ geen excuus voor deze volhardende vrijwilligers.

Even voor drie uur kondigt lady speaker Marianne Blotenburg de spelers aan die samen met het team van de week het veld oplopen, het publiek bedanken voor de komst en elkaar een sportieve wedstrijd wensen zijn de eerste handelingen van de spelers. Zeewolde speelt in de eerste helft richting kleedkamers. Dat deel van het veld waar supporters op het terras het beste zicht op het veld hebben.

Terwijl de tijd op het scorebord nog op 0 staat zorgt Reinier Joustra met een hoekschop voor het eerste gevaar voor het doel van Vierhouten. De bal stuitert via de doelman en de lat weer het veld in. Zeewolde voert direct de druk op. Zowel over links als over rechts worden pogingen gedaan om gevaar te stichten voor het doel van Vierhouten. Tot aan de 12e minuut zonder succes. Dan vindt Reinier Joustra de ruimte voor een prima pass op Pieter Blom die even wacht op een eerste reactie van de keeper om de bal vervolgens in het dak van het doel te schieten: 1-0.

Een paar minuten later komt een voorzet voor het doel langs bij Senad Salihi, die met een lobje de 2e paal opzoekt waar de bal van de lijn wordt gekopt. Vlak voor het half uur eerst een mogelijkheid voor Pieter Blom die stuit op de attent uitgekomen doelman. Vervolgens schiet Senad Salihi een afgeslagen hoekschop in één keer richting doel. De bal gaat naast.  

Vlak voor rust nog een laatste mogelijkheid voor Zeewolde waar Senad Salihi een voorzet over het doel van Vierhouten schiet. De hele eerste helft heeft Vierhouten nauwelijks mogelijkheden gehad. De 1-0 ruststand is een wel heel magere afspiegeling van de krachtsverhouding.  

Tijdens de rust wordt in de business club een nieuwe mijlpaal behaald: het 39e lid, Lift-Tex, wordt welkom geheten. De slogan van de business club ‘voor ondernemers die willen scoren’ is de wens die ook voor het elftal van Peter Epe geldt, de wil om te scoren. Behalve drie wedstrijdpunten kan uiteindelijk ook het doelsaldo belangrijk zijn. De 1-0 voldoet wel aan het 1e criterium. Het doelsaldo kan nog wel een impuls gebruiken. Extra steun in de rug is de melding dat sv’t Harde met 0-3 achter staat in de wedstrijd tegen Elspeet. Blijkbaar is de ploeg uit ’t Harde in de wedstrijd tegen Zeewolde ver boven zichzelf uitgestegen en weet Elspeet daar optimaal gebruik van te maken.  

Op het veld heeft Sinterklaas met Pieten in een golfkarretje zijn opwachting gemaakt bij het team van de week die proberen zoveel mogelijk punten te scoren op het gatenbord. De kinderen staan er wat onwennig bij en gaan na van de eerste schrik bekomen te zijn vrolijk door met het punten scoren. Sinterklaas verlaat het veld voor een rondgang over terras. 

In de kantine doet de middagploeg haar uiterste best om iedereen van de gewenste bestelling te voorzien.

De 2e helft start met Chris Hoppen voor de geblesseerde Roan Fokker. Op het terras blijven veel spelers van het 2e elftal kijken, samen met de geblesseerde Hessel Korthuis, Martijn van Heesbeen en Jeffrey Bras. Ook diverse oud-1e elftalspelers zijn present.

Zeewolde zet de lijn van de eerste helft voort. Vanaf de 50e minuut gebeurt er van alles voor het doel van Vierhouten. Reinier Joustra is de eerste die dichtbij de 2-0 is. Zijn inzet kaatst over in plaats van in het doel. Een paar minuten later jast Jasko Etemovic de bal over en gaat een inzet van Reinier Joustra voorlangs. Vlak voor de 60e minuut is het ineens wel 2-0. Pieter Blom geeft de voorzet en Reinier Joustra schiet de bal perfect in.

Vlak na de 2-0 wisselt Peter Epe. Kamal Arzini komt in het veld voor Jasko Etemovic. De eerste mogelijkheid van Kamal Arzini is niet aan hem besteed, de bal gaat naast. Bij de volgende mogelijkheid krijgt hij hulp. Een voorzet van Reinier Joustra wordt half geraakt door Kamal Arzini en komt daardoor precies voor de voeten van Pieter Blom, die zijn 2e treffer van de middag maakt. Twee minuten later brengt Luke Zwagerman met een fantastische pass Pieter Blom in stelling. Zijn aanname is perfect net als afronding: 4-0. Dan is het de beurt aan Kamal Arzini. Weer staat Reinier Joustra aan de basis: 5-0. Zo waar laat Vierhouten even van zich spreken. Vanaf randje 16 meter gaat de bal net een half metertje naast.

Met nog een klein kwartier te gaan blijft Zeewolde de mogelijkheden op een hogere score zoeken. Eerst schiet Pieter Blom in kansrijk positie naast, dan weet Kamal Arzini de nieuwe topscoorder van Zeewolde op het juiste moment te vinden en staat de 6-0 op het bord.

Jasper van Scherrenburg is dan al in het veld gekomen voor één van de uitblinkers Mauritzio Sleurink die een welverdiend applaus krijgt. Na net iets meer dan 90 minuten vind scheidsrechter Frei het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd. De supportersvereniging zorgt met fakkels voor een fantastisch eerbetoon aan de spelers en ook Sinterklaas helpt een handje mee.

Pieter Blom is met vier doelpunten en een assist uitgeroepen tot man-of-the-match en neemt de bijbehorende beloning met een brede glimlach in ontvangst. In de kantine start de prijsuitreiking voor de teams die het beste hebben gescoord in de Grote Club Actie. Het blijft daarna nog lang gezellig in kantine en business club.

Door de nederlaag van sv ’t Harde is Zeewolde alleen aan kop van de ranglijst gekomen. Ook het doelsaldo heeft een flinke boost gekregen. Inmiddels is het doelsaldo 10 punten beter dan dat van sv ’t Harde dat de schade tegen Elspeet toch nog had beperkt tot 2-3.

Zaterdag 8 december de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zeewolde wacht dan een lastige uitwedstrijd bij Vevo. De mannen uit Veesen bleven met 1-2 knap aan de goede kant van de score bij EFC ’58 en bezetten de 5e plaats op de ranglijst.  

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luke Zwagerman, Mauritzio Sleurink (75. Jasper van Scherrenburg), Rutger de Vries, Luuk Heerink, Roan Fokker (46. Chris Hoppen), Ronald Hoek, Reinier Joustra, Pieter Blom, Jasko Etemovic (60. Kamal Arzini), Senad Salihi.

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren