VV Zeewolde

Ruime overwinning Zeewolde op EFC '58

Op een zonovergoten Sportpark De Zanderij werd om even over half 3 afgetrapt. Onder aanvoering van een gedreven coachende Peter Epe werd Zeewolde aangezet om voor elke meter te knokken, vooral naar voren te spelen en geen kansen weg te geven.

De eerste 20 minuten was nogal rommelig van beide kanten. Het eerste wapenfeit was nog wel voor Zeewolde. Een vrije trap van Reinier Joustra werd in de 4e minuut naast geschoten door Senad Salihi. EFC hanteerde vanaf minuut 1 de lange bal. Die werd over het algemeen veroverd door Zeewolde om vervolgens niet verder te komen dan één of twee medespelers en dan de bal weer in te leveren bij de tegenstander.

Met Kamal Arzini in de spits en Reinier Joustra daar kort achter werd getracht het centrum van EFC’58 onder druk te zetten om bij het veroveren van balbezit via de buitenspelers het verschil te maken. De eerste grote mogelijkheden kwamen dan ook via de vleugels zowel rechts als links. De wendbaarheid van Senad Salihi gecombineerd met zijn snelheid maakte het EFC ’58 voor het eerst in de 22e minuut echt lastig. Aan de andere kant deed Ruben Stoelhorst niet onder en snelde diverse keren langs zijn tegenstander zonder dat dit echt tot grote kansen leidde.

Het was te danken aan het doorzettingsvermogen van Senad Salihi dat de 0-1 op het bord kwam. Zijn actie strandde nog, maar de rebound werd met veel gevoel door Kamal Arzini van buiten het strafschopgebied in de verre hoek gekruld, onhoudbaar voor Kevin Schuur, doelverdediger van EFC ’58. Kort daarvoor had EFC ’58 een vrij trap al dan niet tegen een hand in de muur geschoten. Scheidsrechter Blokker vond het niks.

Nog geen twee minuten na de 0-1 had de 0-2 op het scorebord moeten staan. Een voorzet van Roan Fokker werd door Ruben Stoelhorst voor het doel gekopt, waar Kamal Arzini net verkeerd stond en de bal helemaal mistte. Het was slechts uitstel van executie. Een minuut daarna was het wel raak. Ronald Hoek gaf een prima pass op Ruben Stoelhorst die beter anticipeerde op de pass dan zijn tegenstander en in één beweging een meter voorsprong had op de verdedigers om vervolgens de doelman kansloos te laten.

De wedstrijd was volledig beslist geweest als de 0-3 vlak voor rust niet was afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na een wat lastig begin was Zeewolde steeds sterker geworden en ging verdiend met een 0-2 stand rusten.

Ergens moet het door hoofden spelers, staf en toeschouwers zijn gegaan: de 60e minuut tegen EZC op 6 oktober. In één minuut twee doelpunten tegen krijgen. Het zou toch niet weer gebeuren dat Zeewolde een verdiende 0-2 voorsprong uit handen zou geven. EFC ’58 was niet of nauwelijks gevaarlijk geweest, maar toch… ergens moet het geknaagd hebben.

Hoe anders deze zonnige zaterdag op 13 oktober. Met Pieter Blom voor Kamal Arzini, begon Zeewolde voortvarend aan de 2e helft. De 1e minuut van de 2e helft was nog niet voorbij of de 0-3 stond nu wel op het scorebord. Het was Ruben Stoelhorst die zijn poging nog zag stranden op doelman Schuur. De bal belande voor de voeten van Pieter Blom die zijn eerste balcontact direct omzette in een doelpunt.

Onder aanvoering van Reinier Joustra werd de verdediging van EFC ’58 opgejaagd. EFC ’58 creëerde bijna niks, terwijl Zeewolde in 10 minuten zeker nog 3 of 4 stevige mogelijkheden kreeg. In de 54e minuut was het weer raak. Reinier Joustra zag zijn poging nog tegengehouden door de doelman, Pieter Blom stond precies op de goede plek om de afgeslagen bal binnen te schieten.

In de 58e minuut scoorde EFC ’58 zomaar tegen. Beetje sneu voor de verdediging en doelman Romero Butz die geen kans hadden weggegeven. OP het doelpunt was niks af te doen. Een fraaie goal uit een vrije trap genomen door Romin Ahmadi. Van een kleine 20 meter ging de bal perfect geplaatst over de muur in het doel.

EFC ging zonder succes op zoek naar de 2-4 en Zeewolde bleef eenvoudig overeind zonder echt grote kansen te creëren. Aan de andere kant probeerde EFC meer tegen doelpunten te voorkomen. Dat lukte heel aardig ook al was daar in de 70e minuut een handje voor nodig om de pass van Reinier Joustra op Pieter Blom onschadelijk te maken. Scheidsrechter Blokker had het niet gezien en zo ontsnapte EFC’58 aan een strafschop.

Door de wissel van Jasper van Scherrenburg was Ronald Hoek teruggezakt naar de achterste linie. Voor degene die nog twijfelde aan de voetbalcapaciteiten liet Ronald Hoek zien wat hij in huis heeft. Illustratief waren de perfecte sliding aan de zijlijn en het doodleggen van een bal die over hem heen werd gespeeld. Het leverde Ronald Hoek applaus van het publiek en spelers op. De laatste 10 minuten consolideerde Zeewolde de wedstrijd en speelde de wedstrijd volwassen uit.

Na de wedstrijd werd door iedereen erkend dat het verschil tussen Zeewolde en EFC ’58 in een jaar tijd een stuk groter is geworden. Voor het eerst in de historie was Zeewolde een maatje te groot voor EFC ’58.

Coach Peter Epe was, na een gespannen start van de wedstrijd, bijzonder blij met de overwinning. Niet alleen met de overwinning op zich, vooral over de manier waarop was gespeeld: Gedisciplineerd de besproken speelwijze uitgevoerd.

Andere uitslagen:
Elspeet – Prins Bernhard 2-3
Reaal Dronten – SEH 0-1
EZC ’84 – WZC Wapenveld 2-2
VeVo – ’t Harde 1-2
Vierhouten – Noord Veluwse Boys 3-0

Door het gelijke spel van Wapenveld bij EZC ’84, is Zeewolde koploper met negen punten en een doelsaldo van plus vijf. Zeewolde houdt SEH en Prins Bernhard die ook negen punten hebben verzameld op doelsaldo achter zich.

Volgende week is inhaal- en bekerprogramma voor de competities met 12 ploegen. Op 27 oktober ontvangt Zeewolde de mannen uit Elspeet. Een week later op 3 november de polderderby tussen Reaal en Zeewolde. Die wedstrijd begint om 17.00 en om deze wedstrijd heen wordt het nodige georganiseerd. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Rutger de Vries, Mauritzio Sleurink, Jasper van Scherrenburg (53. Pepijn Pelgrum), Hessel Korthuis, Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Senad Salihi (88. Luuk Heerink), Kamal Arzini (46. Pieter Blom), Ruben Stoelhorst

Karakteristieken:
29‘ 0-1 Kamal Arzini
32’ 0-2 Ruben Stoelhorst (assist Ronald Hoek)
46’ 0-3 Pieter Blom
54’ 0-4 Pieter Blom
58’ 1-4 Romin Ahmadi
 
Gele kaarten Zeewolde:
12’ Jasper van Scherrenburg
75’ Pepijn Pelgrum
Karakteristieken:
29‘ 0-1 Kamal Arzini
32’ 0-2 Ruben Stoelhorst (assist Ronald Hoek)
46’ 0-3 Pieter Blom
54’ 0-4 Pieter Blom
58’ 1-4 Romin Ahmadi
 
Gele kaarten Zeewolde:
12’ Jasper van Scherrenburg
75’ Pepijn Pelgrum

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren