Ruime zege Zeewolde op Prins Bernhard

TIFO had weer voor een prima sfeer gezorgd voor de start van de wedstrijd. Gejaagd door de wind ging de rook van de fakkels niet alleen het veld over, maar gelukkig klaarde het weer snel op. Scheidsrechter Damhuis kon onder droge omstandigheden om 15.00 het startsein geven voor de wedstrijd.

Zeewolde begon met Jesper Tinga als aanvaller. De 20 jarige speler maakte een week eerder tegen WZC Wapenveld zijn debuut en stond voor het eerst in een officiële thuiswedstrijd in de basis. Het werd een droomstart voor Tinga. Zijn eerste actie eindigde in de 2e minuut direct met het scoren van de 1-0.

Met de straffe wind dwars over het veld leverde het spelen van een bal door de lucht veel balverlies op voor beide ploegen. Zeewolde had wat dat betreft nog de beste controle door de bal zoveel mogelijk over de grasmat te verplaatsen. Een mooie combinatie door het midden leidde in de 7e minuut tot een vrij doortocht voor Ronald Hoek, die zijn inzet via de ene paal en de andere paal toch niet in het doel zag verdwijnen.

In de 18e minuut ging Zeewolde verdedigend in de fout en bezorgde Prins Bernhard een aardige kans op de 1-1. Het was Luuk Heerink die ervoor zorgde dat de bal niet in het doel belandde.

Zeewolde liet zich door de kans van Prins Bernhard niet van de wijs brengen en ging gewoon door met aanvallen. Jesper Tinga zag in de 21e minuut zijn poging stranden op de keeper. Hessel Korthuis kon de bal in de rebound ook niet voorbij de keeper krijgen. Senad Salihi zag zijn strakke voorzet langs alles en iedereen vliegen. Reinier Joustra schoot een vrije trap vlak over de kruising en daarmee zat het erop voor de 1e helft. Een veel beter Zeewolde had slechts één keer gescoord.

De thee was nog niet op of Zeewolde wist ineens wel te scoren. Het was Roan Fokker die op een fraaie manier een afgeslagen hoekschop hard en strak in de hoek van het doel deponeerde: 2-0. Nog voor de 50e minuut was het bijna 3-0. Jesper Tinga schoot op de lat. De 3-0 viel in de 61e minuut uit een rommelige situatie waarbij Ronald Hoek op de juiste plaats stond om de bal in het doel te koppen.

Peter Epe haalde Jesper Tinga in de 60e minuut uit het veld en bracht Ruben Stoelhorst. Uit voorzorg wisselde Peter Epe in de 70e minuut Mauritzio Sleurink en bracht Pieter Blom in het veld. In de 77e minuut was Zeewolde door de wissels heen met de komst van Richard Blotenburg voor de geblesseerde Senad Salihi.

De laatste 10 minuten komen mogelijk in aanmerking voor de titel ‘typisch Zeewolde’, In de 80e minuut maakte Ronald Hoek de 4-0 op assist van Reinier Joustra. In de 85e minuut was het Joustra zelf die vanuit een hoekschop de bal direct binnenschoot en op het scheiden van de markt maakte dezelfde Joustra op aangeven van Pieter Blom de 6-0.

Scheidsrechter Damhuis had geen kind aan deze wedstrijd. Zeewolde een productieve generale voor de topper van 23 maart tegen sv ’t Harde.

Door de overwinning van sv ‘Harde op EZC blijft het verschil tussen de koploper en Zeewolde drie punten. Elspeet pakte in een spectaculaire wedstrijd met een 5-3 overwinning de 2e periode. Met dank aan Noord Veluwse Boys dat een verrassende 4-1 overwinning op VEVO behaalde. Zeewolde deed goede zaken op het doelsaldo en heeft inmiddels een marge van 10 op de koploper. Dat doelsaldo kan aan het einde van de competitie van doorslaggevend belang zijn. Voorlopig staat Zeewolde drie punten achter en moet het eerst kans zien om sv ’t Harde te achterhalen.  De eerste en beste mogelijkheid om het verschil te overbruggen is in de rechtstreekse confrontatie a.s. zaterdag om 15.00 op sportpark de Horst.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Rutger de Vries, Mauritzio Sleurink (70. Pieter Blom), Luke Zwagerman, Luuk Heerink, Roan Fokker, Ronald Hoek, Hessel Korthuis, Senad Salihi (77. Richard Blotenburg), Reinier Joustra, Jesper Tinga (63. Ruben Stoelhorst).

Aanmelden Nieuwsbrief