Schamel punt voor Zeewolde uit duel met sv Teuge

Zeewolde heeft zichzelf opnieuw tekort gedaan door niet te winnen van sv Teuge. Na een 2-2 ruststand kwam Zeewolde op voorsprong maar wist die niet vast te houden.

Mede dankzij merkwaardig optreden van scheidsrechter Letschert kreeg sv Teuge diverse kansen op de gelijkmaker. Dat man-of-the-match Zwagerman degene was die de bal in zijn eigen doel werkte maakte het gelijke spel extra wrang.

Zeewolde kwam in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong door van Heesbeen uit een prachtige pass van Akachar. Scheidsrechter Letschert negeerde het vlagsignaal van de assistent van sv Teuge en kende het doelpunt toe. Zeewolde was vooral over links gevaarlijk en kreeg diverse mogelijkheden.

sv Teuge wist van geen kans toch een kans te maken en scoorde in de 12e minuut de 1-1. Drost liet met een geplaatste kopbal doelman Butz kansloos. Op basis van het spel was Zeewolde voortdurend de bovenliggende partij. Akachar raakte in de 30e minuut de lat. sv Teuge was een minuut later zeer effectief en scoorde Wientjes uit een mooie aanval zomaar de 1-2.

Een fraaie pass van Ramazan stelde Joustra in staat om de 2-2 binnen te schieten. Met de gelijke stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust gebeurde bijna een kwartier helemaal niks voor de doelen van beide keepers. Tot de 59e minuut. Joustra was de aangever en Hoek promoveerde het slimme balletje net zo slim tot een doelpunt: 3-2.

Zeewolde bleef op zoek naar de 4-2. Joustra was er dichtbij met een lobje net over het doel.

Het leek uiteindelijk op een verdiende 3-2 overwinning voor vv Zeewolde uit te lopen, tot scheidsrechter Letschert besloot een bijzondere interpretatie van het spelregelboek te gaan hanteren.

Eerst gaf hij een indirecte vrije trap in de 16 meter voor vermeend tijdrekken van doelman Butz. Een minuut later een vrije trap in de 16 meter voor praten door één van de verdedigers van Zeewolde. Beide vrije trappen en dito doelpogingen van sv Teuge liepen op niks uit.

Uiteindelijk ging het in blessuretijd als nog mis voor Zeewolde. Scheidsrechter Letschert wist het weer eens beter dan zijn assistent van sv Teuge en gaf sv Teuge de ingooi in plaats van vv Zeewolde. vv Zeewolde in de aanvalsstand, schakelde niet snel genoeg terug. De voorzet die indirect volgde uit de ingooi werd ongelukkig door Zwagerman in het eigen doel gewerkt. Bijna direct daarna floot scheidsrechter Letschert voor het einde.

Op basis van het spel kreeg Zeewolde met één punt te weinig. De teleurstelling was begrijpelijk en groot. Drie wedstrijden (een groot deel van de wedstrijd) beter voetballen dan de tegenstanders en uiteindelijk slechts 1 punt halen, is een uiterst mager resultaat. Volgende week zal het hele team vooral effectiever moeten zijn om bij AGOVV één of meer punten op te halen.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Rutger de Vries, Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Ramon Chaigneau, Ronald Hoek, Denilson Ramazan, Reinier Joustra, Jesper Tinga (67. Pieter Blom), Martijn van Heesbeen (78. Kamal Arzini), Ali Akachar.