Topper eindigt onbeslist

De confrontatie tussen Zeewolde en sv ’t Harde is in 1-1 geëindigd. Onder perfecte voetbalomstandigheden en in een prima sfeer maakte de elftallen er een enerverende wedstrijd van. Voor zeker  500 toeschouwers was sv ’t Harde in de eerste helft slagvaardiger dan vv Zeewolde. Na een 0-1 ruststand, begon Zeewolde aan de race tegen de klok om minimaal gelijk te maken. Die gelijkmaker kwam er en de wedstrijd had niet veel langer moeten duren anders was het nog 2-1 voor Zeewolde geworden.

Door het gelijke spel behoud sv ’t Harde de voorsprong van drie punten op Zeewolde. In de komende zes wedstrijd moet blijken wie de sterkste selectie heeft en de meeste punten binnen haalt. Zaterdag 30 maart geen competitie. Op 6 april gaat Zeewolde naar Vierhouten en gaat sv ’t Harde op bezoek bij Elspeet.

Na de nodige rook en tromgeroffel van beide supportersverenigingen, werd het stil rond het hoofdveld van vv Zeewolde. 1 minuut indrukwekkende stilte voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht.

De eerste 15 minuten werd het duel op het middenveld uitgevochten. Bij defensies hielden de deur potdicht. Jesper Tinga was in de 8e minuut de enige die met een schot nog een beetje in de buurt van het doel van sv ’t Harde kwam. Ineens was Zeewolde dicht bij de 1-0. Eerst miste Reinier Joustra een voorzet van Jesper Tinga, vervolgens schoot Senad Salihi in kansrijke positie voor langs.

In de 21e minuut kreeg sv ’t Harde een makkelijk gegeven strafschop. Romero Butz stopte de door Bram van de Worp ingeschoten penalty. Een paar minuten later werd een prachtige vrije trap in de 23e minuut stijlvol door Romero Butz tot hoekschop verwerkt.

Zeewolde nam het initiatief over en was in de persoon van Hoek dichtbij de 1-0. Toch was het sv ’t Harde dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een weggewerkte hoekschop werd in de rebound fraai binnengeschoten door Wesley van der Roest: 35e minuut 0-1.

Met Pieter Blom voor de geblesseerde Hessel Korthuis starte Zeewolde fel aan de 2e helft. Het initiatief lag duidelijk bij de thuisploeg. De eerste minuten had Zeewolde de kansen om op gelijke hoogte te komen. Het vizier stond niet scherp genoeg en de doelman van sv ’t Harde wist telkens op de juiste plek te staan. Met Zeewolde op jacht naar de gelijkmaker ontstond ruimte voor de tegenstander. In de 57e minuut ging een schot, of was het een voorzet, tegen de lat.

Zeewolde moest en zou de gelijkmaker scoren en wisselde aanvallend. Ruben Stoelhorst kwam in het veld voor Luke Zwagerman. De druk op sv ’t Harde werd groter. In de omschakeling kwam sv ’t Harde een paar gevaarlijk door maar redde Romero Butz, geholpen door zijn verdedigers, bekwaam.  In de 81e minuut laatste wissel voor Zeewolde. Luuk Heerink in het veld voor Jasper van Scherrenburg. In de 84e minuut was daar dan lonn naar werken, de verdiende gelijkmaker. Senad Salihi gaf de bal voor, Reinier Joustra wist de bal bij Ronald Hoek te krijgen die onberispelijk binnenschoot: 1-1. Zeewolde nam geen genoegen met de 1-1 en bleef geloven in de overwinning. sv ’t Harde liep op haar tandvlees, getuige diverse gevallen van kramp. Senad Salihi deed van afstand nog een poging, maar die bal ging net over de kruising. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Gelder voor het einde van de wedstrijd. Opluchting bij sv ’t Harde dat de wedstrijd niet langer duurde en opluchting bij Zeewolde dat de wedstrijd toch nog gelijk was geëindigd.

Met dank aan beide supportersgroepen voor de ondersteuning en aan dweilorkest Nep-tunes voor de muzikale omlijsting van deze prachtige voetbalmiddag.

Met nog zes wedstrijden te spelen gaat sv ’t Harde op kop met 36 punten. Zeewolde volgt op 33 punten. Elspeet is in de ranglijst geklommen naar de 3e plaats met 31 punten. Op 6 april gaat Zeewolde op bezoek bij Vierhouten. sv ’t Harde mag aantreden tegen Elspeet. Er is dus nog niks beslist als het om het kampionschap gaat. Sv ’t Harde heeft het nu in eigen hand. Zeewolde kan maar één ding doen. Alle resterende wedstrijden winnen en dan afwachten wat sv ’t Harde doet.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Luke Zwagerman (60’Ruben Stoelhorst), Mauritzio Sleurink, Jasper van Scherrenburg (81’ Luuk Heerink), Roan Fokker, Ronald Hoek, Hessel Korthuis (46’ Pieter Blom). Senad Salihi, Reinier Joustra, Jesper Tinga.

Karakteristieken:

35’ 0-1 van der Roest