VV Zeewolde

Valse start vv Zeewolde

Zeewolde is de competitie begonnen met een nederlaag op eigen veld tegen Terschuurs Boys. Na een 0-1 ruststand en een 0-2 tussenstand kwam Zeewolde nog wel terug tot 1-2. Uitgerekend oud vv Zeewolde doelman Gerben Hilgers wist in de laatste minuut een strafschop en de rebound tegen te houden, zodat Terschuurse Boys met een overwinning sportpark de Horst verliet. 

Zeewolde begon goed aan de wedstrijd en zette Terschuurse Boys onder druk. De bezoekers probeerden regelmatig de ruimte achter de verdediging van Zeewolde te zoeken maar slaagden daar nauwelijks in. Tegenvaller voor Zeewolde was het uitvallen van Niels van Moolenborek al na 12 minuten. Jesper Tinga was zijn vervanger. Hoewel Zeewolde voortdurend een veldoverwicht had, waren de beste mogelijkheden voor Terschuurse Boys. In de 32e minuut kwam Terschuurse Boys zomaar op 0-1. Een fraai lobje van Gydo Vos was Romero Butz te machtig. Zeewolde stelde daar weinig tegenover. Aanvallen liepen voortdurend vast op het ijzersterke centrum van de bezoekers. Van de vleugels kwamen nauwelijks bruikbare voorzetten als er al voorzetten kwamen. 

Reinier Joustra was in de 46e minuut dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal belandde in de handen van doelman Gerben Hilgers. Kort daarna mocht Terschuurse Boys aanleggen voor een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Romero Butz had de muur goed neer gezet en redde fraai op de inzet. Voetballend zag het er allemaal wel aardig uit. Tot echte kansen wist Zeewolde niet te komen. Zeewolde probeerde de bakens te verzetten door te wisselen. Hessel Korthuis kwam voor Ramon Chaigneau en een paar minuten later Pieter Blom voor Martijn van Heesbeen. Het effect was het omgekeerde van het beoogde effect. In een vloeiende aanval werden de nodige spelers en keeper van Zeewolde uitgespeeld en kreeg Guido Vos een niet te missen kans: 0-2. 

Dat het uiteindelijk nog spannend werd was een klein wonder. Reinier Joustra wist in de 87e minuut de bal in de korte hoek lang Gerben Hilgers te krijgen en daarmee de aansluitingstreffer te produceren. Rutger de Vries had nog geen twee minuten later de gelijkmaker binnen kunnen koppen, maar kopte naast en in de ultieme slotfase wist Reinier Joustra de gegeven strafschop niet te verzilveren en kreeg ook Ali Akachar de rebound niet achter de doelman van Terschuurse Boys. 

Waar een gelijkspel, gezien het veldspel zeker verdient was geweest, bleef Zeewolde achter met een kater. 

Zaterdag 28 september gaat vv Zeewodle op bezoek bij Stroe, dat verrasend won bij Zwart Wit (2-3). Een uitdaging die meer vraagt dan veel balbezit en aardig voetbal. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau (55. Hessel Korthuis), Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Rutger de Vries, Ronald Hoek, Denilson Ramazan, Reinier Joustra, Niels van Moolenbroek (16. Jesper TInga), Martijn van Heesbeen (67. Pieter Blom), Ali Akachar. 

Onze sponsoren