Veerkracht Zeewolde levert overwinning tegen Veenendaal op

Na de overwinning op Advendo stond de zware wedstrijd tegen koploper Veenendaal op het programma. Mauritzio Sleurink en Ali Akachar maakten hun rentree na één wedstrijd schorsing. Rens Loos en Jonne Houtstra, beiden nog basisspeler tegen Advendo, konden hierdoor meedoen aan de wedstrijd van hun eigen elftal tegen SDC Putten. Terug maar nog op de bank Ronald Hoek, die na een blessure nog niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen.

Voor degene die bij het 1e elftal op een spannende wedstrijd hadden gerekend viel het begin en eigenlijk de hele 1e helft nogal tegen. Bij Zeewolde functioneerde de buitenspelval niet waardoor Mohammed Hassan in de 3e minuut de 0-1 binnen kon schieten. Daarna ging er aan beide kanten niet erg veel goed. Veenendaal leek het allemaal wel te geloven en Zeewolde zag maar geen kans om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Aan het einde van de eerste helft namen de irritaties aan de kant van Veenendaal toe. Scheidsrechter ter Velde trad naar de mening van de gasten niet stevig genoeg op tegen vermeende overtredingen van vv Zeewolde. Het leverde prompt Zeewolde de eerste mogelijkheden op. Echte kansen stonden niet op het menu. Rust met een verdiende voorsprong voor Veenendaal: 0-1.

Na rust draaide Zeewolde de wedstrijd om. Met invaller Nick Redegeld voor Martijn van Heesbeen werd de druk opgevoerd. Veenendaal was in de eerste helft niet afgestraft voor verdedigende slordigheden, in de tweede helft was dat wel het geval. Zeewolde ging behalve nog meer de opbouw bij Veenendaal storen ook zomaar duels winnen op het middenveld.

In de 52e minuut onderschepte Nick Redegeld bij het uitverdedigen van Veenendaal de bal, leverde die in bij Ali Akachar die de bal op maat meegaf aan Niels van Moolenbroek die in de 52e minuut heel koel de bal in het net schoof.Veenendaal moest het initiatief aan Zeewolde laten en zag in de 66e minuut een vliegend schot van Rutger de Vries nog net voorlangs ging. Dezelfde Rutger de Vries was uit een hoekschop in de 72e minuut nog een keer dicht bij de 2-1. De kopbal uit een hoekschop ging naast. In de 76e minuut kwam de beloning voor Zeewolde als nog. Nick Redegeld worstelde zich op karakter langs de verdediging en wist de doelman van Veenendaal opnieuw te verslaan: 2-1.

Veenendaal trok met alles wat het had ten aanval daarbij geholpen door Zeewolde dat zich terug trok in de defensieve stellingen. Het werd in de laatste 10 minuten nog hectisch voor het doel van Romero Butz, maar de bal ging er niet in.

Scheidsrechter ter Velde vond het na 3 minuten blessuretijd wel genoeg en floot voor het einde.

Op basis van de veerkracht in de 2e helft verdiende Zeewolde de overwinning, waar Veenendaal zeker gezien de eerste helft recht had op minimaal een gelijkspel. Veenendaal liet zich in slaap sussen door de vroege 0-1 voorsprong en liet zich in de 2e helft aftroeven op vechtlust en mentaliteit en dat is echt een compliment voor het team van Zeewolde.

Door de overwinning is Zeewolde SKV gepasseerd op de ranglijst. Met 15 punten uit 11 wedstrijden is de achterstand op de nieuwe koploper VVOP nog steeds acht punten. VVOP is de tegenstander op 14 december. Zeewolde gaat op bezoek bij VVOP, dat een makkelijke middag had bij Stroe en met een 2-6 overwinning van het veld stapte.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Reinier Joustra, Wouter Nederkoorn (85’ Jeffrey Bras), Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek, Jesper Tinga, Martijn van Heesbeen (46. Nick Redegeld), Ali Akachar (87’ Noah de Nooij).

Karakteristieken:

3’     0-1 Mohammed Hassan

52'   1-1 Niels van Moolenbroek (assist Ali Akachar)

75’ 2-1 Nick Redegeld