Verdiend punt voor Zeewolde tegen Otterlo

In een najaarszonnetje maakten twee ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van in Otterlo. Beide ploegen speelden om te winnen. Waar Otterlo gevaarlijker oogde, waren de beste kansen in de eerste helft voor Zeewolde. Martijn van Heesbeen kopte een mooie voorzet van Ali Akachar rakelings over en Jesper Tinga veroverde zelf de bal na geklungel van de laatste man van Otterlo om vervolgens zelf de bal, oog in oog met de doelman, kwijt te raken.

Na rust nam Otterlo nadrukkelijk het initiatief. Echte kansen leverde dat niet op. De verdediging van Zeewolde stond net als vorige wedstrijd als een huis. Als het toch tot een voorzet kwam werd de bal over het algemeen redelijk simpel het 16 meter gebied uitgewerkt.

Het duurde tot de 55e minuut voordat Zeewolde zich voor het doel van Otterlo liet zien. Een vrije trap van Reinier Joustra werd door Ronald Hoek voor de voeten van Ali Akachar gelegd. De uitblinker bij Zeewolde schoot de bal net naast.

Ali Akachar begon in de 65e minuut aan een solo net op de helft van Otterlo. De solo eindigde pas in het 16 meter gebied met een rollertje die eenvoudig door de doelman van Otterlo opgepakt kon worden.

Terwijl Zeewolde meer grip op de wedstrijd kreeg maakte Otterlo in de 67e minuut de 1-0. Een zondagsschot van zeker 25 meter verdween zomaar in de kruising. Het sierde vv Zeewolde dat ze het niet opgaven en met volle energie in de aanval trokken.

Daarvoor had het wel een aantal wissels nodig. Wouter Nederkorn werd vervangen door Julian de Roder. Een paar minuten later kon ook Niels van Moolenbroek niet verder en kwam Rutger de Vries in het veld. Tenslotte bracht Peter Epe in de 76e minuut ook nog Pieter Blom in het veld voor Martijn van Heesbeen.

Een mogelijkheid van Ali Akachar ging naast. Een voorzet van Jesper Tinga belandde net iets te ver voorbij de 2e paal waar Pieter Blom zijn inzet in het zijnet zag belandden. Zeewolde kreeg toch loon naar werken. In de 82e minuut kwam een vrije trap van Reinier Joustra precies bij Rutger de Vries die beheerst de bal in het doel werkte.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de overwinning. Otterlo was daar het meest dichtbij. De bal dreigde opnieuw in de kruising te belanden, maar ditmaal wist Romero Butz de bal wel tegen te houden. Hoewel beide ploegen vol op de aanval speelden, ontstonden geen echte kansen meer.

Scheidsrechter Kuipers, die een uitstekende wedstrijd floot, beëindigde de wedstrijd na 3 minuten blessuretijd.

Ondanks het gelijke spel bleef Otterlo koploper en Zeewolde op de 11 plaats. Zeewolde liep wel een punt uit op de onderste drie en een punt in op de nummer 10 op de ranglijst: AGOVV.

Zaterdag 2 november komt Hoevelaken op bezoek in Zeewolde. Hoevelaken won thuis met 4-2 van Stroe en bezet de 6 plaats op de ranglijst.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Ronald Hoek, Mauritzio Sleurink, Wouter Nederkorn (71. Julian de Roder), Niels van Molenbroek (73. Rutger de Vries), Reinier Joustra, Denilcon Ramazan, Jesper Tinga, Martijn van Heesbeen (76. Pieter Blom), Ali Akachar.