Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 643

Notice: Undefined property: stdClass::$author in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Notice: Trying to get property 'link' of non-object in /var/www/vhosts/vvzeewolde.nl/httpdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 644

Verdiende overwinning van Zeewolde in Wageningen

In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft vv Zeewolde een verdiende overwinning behaald op het favoriet geachte SKV. De ploeg uit Wageningen had drie keer achter elkaar gewonnen en was die reeks begonnen met een 2-3 overwinning bij VVOP. Zeewolde trok zich weinig aan van reputatie van SKV en was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Ali Akachar was twee keer succesvol. In de eerste helft schoot hij Zeewolde naar een 0-1 voorsprong vanaf de stip, om in de 2e helft een schot van een behoorlijk afstand bij de 2e paal binnen te laten vallen.

Vanaf de eerste minuut zette Zeewolde de gastheren onder druk. SKV wist lange tijd niet hoe men daar mee om moest gaan. SKV mocht het zichzelf aanrekenen dat ze op achterstand kwamen. Een verdediger liep nogal onhandig in de rug van Mauritzio Sleurink die hierdoor de voorzet van de zijkant mistte. Scheidsrechter Klaassen was onverbiddelijk en wees naar de stip. Ali Akachar mistte niet en zette Zeewolde op een 0-1 voorsprong (15’). Een tegenvaller was het uitvallen van aanjager Hessel Korthuis in de 20e minuut. Tegenvaller of niet, Zeewolde ging gewoon op de ingeslagen weg verder.

Na een half uur zakte Zeewolde wat weg en kon SKV gevaarlijker worden. Verder dan schoten van afstand kwam SKV niet ook al waren die schoten niet bepaald ongevaarlijk. Romero Butz stond op z’n post, kreeg hulp van de lat en een bijzondere fraaie variant van een hoekschop zeilde rakelings naast, waardoor Zeewolde met een 0-1 voorsprong de rust haalde.

In de 2e helft nog steeds een overwicht van Zeewolde en zelfs de betere mogelijkheden voor Zeewolde. De doelman van SKV voorkwam bij diverse pogingen van Zeewolde een grotere achterstand voor de thuisploeg. Uiteindelijk kwam de 0-2 voor de doelman nogal ongelukkig tot stand. Een vrije trap van Ali Akachar werd weggewerkt en kwam weer terecht bij Ali Akachar. Die slingerde de bal voor het doel. Waar de doelman rekende op een doelpoging van één van de aanvallers, mistte iedereen de bal en landde deze tot vreugde van Zeewolde zomaar in het doel: 0-2 (52’)

SKV besloot een verdediger door te schuiven naar het middenveld. Omdat het centrum bij Zeewolde stond als een huis, schakelde SKR steeds vaker over op de lange bal om over de zijkanten met snelle spelers gevaar te stichten. De verdediging van Zeewolde stond onder druk en kon niet voorkomen dat spelers van SKV steeds vaker in kansrijke positie voor het doel opdoken. Nadat scheidsrechter Klaassen een handsbal van debutant Noah de Nooij in het strafschopgebied had gemist, kreeg SKV uit de hoekschop die volgde toch de strafschop. Een speler van SKV kwam in de mangel tussen Romero Butz en Ronald Hoek. Een situatie die voor de scheidsrechter voldoende was om een strafschop te geven (72’).

Romero Butz maakte zijn reputatie als penalty killer helemaal waar en bokste de bal uit de hoek tot hoekschop. Een belangrijk moment in de wedstrijd want de aansluitingstreffer had het nog spannend kunnen maken.

Het enige dat Zeewolde niet zo goed deed in deze wedstrijd was het benutten van de ruimte die SKV weg gaf. Het bleef tot kort voor tijd spannend omdat het opportunistisch spelende SKV zomaar de aansluitingstreffer kon maken. De laatste minuten verloor SKV het geloof in een betere afloop en gooide de handdoek in de ring.

Met de winst komt Zeewolde voor het eerst deze competitie op meer punten dan wedstrijden: 9 punten uit 8 wedstrijden. Omdat AGOVV verloor bij Veenendaal is Zeewolde de mannen uit Apeldoorn op de ranglijst gepasseerd.

VVOP won de 1e periode door met 1-1 gelijk te spelen tegen Terschuurse Boys. Ze mogen de bloemen voor de 1e periode als dank doorsturen naar Hoevelaken dat kans zag om Otterlo te verslaan. Bij winst van Otterlo was de periodetitel aan de neus van VVOP voorbij gegaan.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Noah de Nooij, Mauritzio Sleurink, Ronald Hoek, Ramon Chaigneau, Rutger de Vries, Hessel Korthuis (20’ Jesper Tinga), Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek, Ali Akachar, Ruben Stoelhorst (69’ Richard Blotenburg)