Verdiende winst in Ermelo bij EFC'58

Voor het eerst in 14 jaar heeft Zeewolde de uitwedstrijd bij EFC’58 winnend afgesloten. De overwinning was zeker verdiend gegeven het vertoonde spel en de mogelijkheden. Zeker tot aan de 0-2 maakte maar één ploeg aanspraak op de winst. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Zeewolde het zich toch nog moeilijk. Robin Dekker zag vanaf 11 meter geen kans om Romero Butz te passeren en in blessuretijd verdween een vrije trap van Niels van Nijhuis zomaar binnen. Daarvoor was de hoofdrol voor Rutger de Vries. Man-of-the-match, voor vriend en vijand, wist zich verdedigend al heel knap staande te houden, de manier waarop hij de 0-1 en 0-2 scoorde mogen in het virtuele plakboek.

Voor rust was Zeewolde voortdurend op de helft van EFC te vinden. De mannen van Mathieu van Heijningen c.s. kwamen een aantal keren dreigend voor het doel van EFC’58. Na 9 minuten liepen twee spelers van Zeewolde elkaar in de weg om de bal in het doel te werken. Resultaat: bal over het doel. In de 18e minuut een mooie aanval over links die in de kluts eindigde als achterbal. Verder dan twee schoten van afstand kwam Zeewolde verder niet. Van vrije trappen en hoekschoppen moesten de spelers van Zeewolde het al helemaal niet hebben. Te hard, te ver, te hoog, in ieder geval niet goed genoeg om voor enig gevaar of opwinding te zorgen. Dat deed Romin Ahmadi in de 33e minuut wel door Romero Butz te torpederen terwijl er geen enkele kans meer was om de bal te spelen. Scheidsrechter van Beek besloot een gele kaart te geven.

De tweede helft werd de helft van Rutger de Vries. In de 53e minuut besloot Pino Wouters op aangeven van Rutger de Vries op doel te schieten. De bal scheerde rakelings over de lat. Anders dan de 1e helft was EFC meer op de helft van Zeewolde te vinden. Dat bood Zeewolde de mogelijkheid om de ruimte te zoeken. Helaas slaagde het elftal daar maar niet in ook omdat de aanvallers geparkeerd leken te staan. Het drijfnatte veld gaf de bal soms onverwacht veel snelheid mee, maar dat mag geen excuus zijn voor de vele mislukte passes. Als het niet over de vleugels kan, dan maar door het midden. Rutger de Vries mocht praktisch ongehinderd oprukken tot een meter of 25 van het doel van EFC en besloot op doel te schieten. Een beauty in de kruising en een volstrekt kansloze keeper Tino Kroeze. 64e minuut de verdiende 0-1 voor Zeewolde. De ploeg werd vanaf de zijkant aangespoord om vooral door te gaan met aanvallen. De beloning kwam in de 72e minuut. Drie spelers meldde zich bij de gegeven vrije trap recht voor het doel van de tegenstander. Natuurlijk moest Rutger de Vries de bal nemen en dat deed hij ook. Opnieuw kwam de bal verdacht dicht in de buurt van de kruising in het doel terecht. Zeewolde op 0-2.

Met nog een kleine 20 minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. EFC toonde veerkracht en kreeg in de 79e minuut een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen. Robin Dekker achter de bal na een ongelukkige handsbal van een Zeewolder verdediger en Romero Butz in het doel. Opnieuw bewees Butz zijn kwaliteit van strafschoppenkiller. Hij stopte de toch best aardig ingeschoten penalty. Ook de rebound kwam niet in het doel terecht. Toch leverde de strafschop nog iets op voor EFC. Het elftal geloofde weer in een beter resultaat en ging op jacht naar de 1-2. Vlak voor tijd wist Ramon Chaigneau een tegenstander nog van score af te houden. In de 90e minuut viel de treffer voor EFC  alsnog. Een onnodig weggegeven vrije trap die ook nog een gele kaart opleverde voor het wegtrappen van de bal, belandde zomaar achter de verkeerd opgestelde Romero Butz: 1-2. Verder dan 1-2 kwam het niet. Na 4 minuten blessuretijd floot de uitstekend fluitende scheidsrechter van Beek af en kon Zeewolde de overwinning gaan vieren.

EFC’58-vv Zeewolde: 1-2 (0-0)

64’ 0-1 Rutger de Vries

72’ 0-2 Rutger de Vries

90’ 1-2 Niels van Nijhuis

Gele kaarten

Zeewolde: Thomas Butz

EFC’58: Gerjan Visser en Romin Ahmadi

Zeewolde verliet sportpark Zanderij voor het eerst sinds lange tijd met een overwinning en kon tevreden vaststellen dat de ploeg zich op de 2e plek in de ranglijst had kunnen handhaven. OVC’85 staat met 9 uit 3 op kop, terwijl Fortissimo nog voorbij kan komen met 6 uit 2 en de Veluwse Boys in punten ook nog naast Zeewolde kunnen komen. Die ploegen moeten de punten nog maar zien te halen. Zeewolde staat nu met 7 uit 3 op de 2e plaats.

Zaterdag 14 oktober speelt Zeewolde thuis tegen DVOV uit Velp. Met iets meer vastigheid in passing en overtuiging in eigen kunnen moet dat een leuke wedstrijd kunnen worden omlijst door een heel programma aan activiteiten waaronder de thuiswedstrijd van het nog ongeslagen 2e elftal om 12.30, de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en de senioren-avond voor alle 18+ leden van de vereniging.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Chris Hoppen, Roan Fokker, Thomas Butz, Pieter Blom, Yasin Karpuz (58. Luca Rempf), Pino Wouters.