VV Zeewolde

Vervelende middag in Apeldoorn voor vv Zeewolde

Zeewolde het beste van het spel. AGOVV de drie punten. 

Zowel AGOVV als Zeewolde hadden zich voorgenomen om een goed resultaat te behalen. Dat betekende bij beide ploegen aanpassingen en de nadruk op de verdediging. Voor AGOVV had die tactiek na één minuut in de prullenbak gekund als van Heesbeen scherper was geweest en de bal in het doel had geschoten. Wat resteerde was een hoekschop.

Het was de hele eerste helft Zeewolde dat het spel maakte. Tinga snelde regelmatig zijn tegenstander voorbij en ook Akachar maakte het zijn tegenstander regelmatig lastig. Zodra het doel in zicht kwam werd het allemaal een stuk lastiger en wist Zeewolde de vrije man niet te vinden laat staan een doelpunt te maken. Als het nodig was greep de doelman van AGOVV in. Ook al was zijn stijl soms wat merkwaardig, de bal ging er niet in.

In de 30e minuut werkte Hoek een vrije trap van Joustra in het doel. Scheidsrechter van Koolwijk besloot het doelpunt af te keuren omdat naar zijn mening van Heesbeen in buitenspelpositie de aandacht op zich vestigde en daarmee actief deelnam aan het spel. Ondanks deze tegenvaller bleef Zeewolde de bovenliggende partij zonder tot score te komen.

Zeewolde ging na de rust gewoon verder waar het de eerste helft gebleven was. In de 55e minuut zag Tinga zijn schot op de paal belanden en wist Akachar de rebound niet langs de doelman te krijgen.

Langzaam maar zeker wist AGOVV grip op het spel van Zeewolde te krijgen en gingen steeds meer aanvallen van Zeewolde de mist in. In de 61e minuut ontsnapte Zeewolde aan een achterstand. In een scrimmage ging de bal in de richting van de 2e paal. Ramazan redde op de doellijn.

De volgende mogelijkheid was toch weer voor Zeewolde. Akachar stak de helft van AGOVV over en rondde zijn solo af met een schot recht op de doelman van AGOVV die daar even van moest bijkomen. Na de spreekwoordelijke wonderspons kon de doelman verder.

Met het verstrijken van de tijd werd de kans op het optreden van een oude voetbalwet steeds groter. Langs de linkerkant kon AGOVV de bal voorzetten. Bij de 2e paal kopte Hoekman de bal met enig fortuin via de binnenkant van de paal in het doel. Voor Zeewolde om moedeloos van te worden. Beter voetballen, kansen krijgen en vervolgens weer op achterstand.

Zeewolde probeerde de bakens te verzetten door een extra aanvaller in te brengen voor een middenvelder. Nog geen minuut later werd het 2-0. AGOVV kon opnieuw de bal vanaf de linkerkant voorzetten. De bal werd in 2e instantie door Schoenmakers tot 2-0 gepromoveerd.

Het was lovenswaardig dat de ploeg van Peter Epe c.s. niet opgaf en toch probeerde om de score in evenwicht te brengen. Een ruime minuut na de 2-0 legde Tinga de bal keurig terug op de 16 meter, waar Joustra het doel te hoog zocht. Ook in de 5 minuten blessuretijd deed Zeewolde er nog van alles aan, maar een doelpunt werd niet gemaakt. De prima fluitende scheidsrechter van Koolwijk floot na ongeveer 5 minuten blessuretijd af. Opnieuw stond Zeewolde met lege handen waar tenminste een punt verdiend was geweest.

Na vier wedstrijden staat Zeewolde op de 13e plaats en is de opbrengst slecht één schamel punt. Volgende week speelt Zeewolde thuis tegen Blauw Geel dat thuis met 4-1 afrekende met Rood Wit.

Spelers Zeewolde:

Butz, Zwagerman, Sleurink, Hoek, Korthuis, van Moolenbroek (85. Blom), Joustra, Akachar, van Heesbeen, Tinga.

Onze sponsoren