vv Zeewolde houdt de punten op de Horst

Zeewolde heeft redelijk eenvoudig een 2-0 zege op EFC'58 behaald. De stand was al bij de rust bereikt. Een flitsende start zorgde in de 2e minuut al voor de 1-0 voorsprong. Een combinatie tussen Tomas Butz en Pieter Blom werd kort onderbroken door een tegenstander maar toch feilloos afgewerkt door Tomas Butz. EFC'58 probeerde wel wat terug te doen en was een paar keer dicht bij een doelpunt. Gelukkig voor Zeewolde stond het vizier van de voorwaartsen uit Ermelo niet op scherp.

In de 32e minuut liep Hessel Korthuis tegen een gele kaart op door iets te druistig het duel in te gaan. In de 38e minuut moest EFC verder met 10 man. Een overtreding op Rutger de Vries werd  door scheidsrechter van Stormbroek beoordeeld als een het schoppen van een tegenstander zonder de intentie om de bal te spelen en daar staat maar één straf op: direct rood.

Voor Zeewolde eindigde de eerste helft ongeveer zoals deze was begonnen. Pieter Blom stak in de 1e helft binnendoor en ging recht voor het doel over de knie. Rutger de Vries zette zich achter de bal en kreeg de vrije trap via de keeper en de lat bij Tomas Butz die zomaar de 2-0 in de touwen tikte. In de slotminuut was EFC nog bij de aansluittreffer. Na een hoekschop ontstond een scrimmage en appel voor hands. Scheidsrechter van Stormbroek vond het niets en liet gewoon doorspelen.

Na rust was EFC met een man minder helemaal niet minder dan de 11 van Zeewolde. In de 56e minuut kwam er opnieuw kunst en vliegwerk in de verdediging van Zeewolde aan te pas om de bal uit het doel te houden. Zeewolde probeerde de bakens te verzetten door een aantal wissels door te voeren. Jesse Oving kwam voor Ludo Rademakers waardoor Hessel Korthuis weer in de laatste linie ging spelen. Martijn van Heesbeen kwam Yasin Karpuz vervangen en een paar minuten later mocht Pino Wouters de positie van Jasko Etomovic overnemen.

De wissels hadden een positieve invloed op het spel van Zeewolde en de mogelijkheden voor Zeewolde namen toe terwijl EFC steeds minder mogelijkheden kreeg. Tomas Butz, Martijn van Heesbeen en Pieter Blom konden elkaar regelmatig vinden en dit leidde tot meer dan een handvol kansen waarvan er 3 in het doel belandden maar allemaal wegens vermeend buitenspel werden afgekeurd.  Ook aan de andere kant wist EFC in een zeldzame uitval het net te vinden. Ook dit doelpunt vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter die consequent zijn assistenten volgde.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 10 tegen 10 omdat Jesse Oving tegen een dubbele gele kaart aan liep. Met 6 gele en een direct rode kaart zou het idee kunnen ontstaan dat het een spijkerharde wedstrijd was. Dat was zeker niet het geval. Scheidsrechter van Stormbroek volgde het boekje en kon niet anders.

Voor EFC'58 een wedstrijd om snel te vergeten. Zeewolde haalde het gewenste resultaat, hield een vroeg verkregen voorsprong vast en kreeg zelfs geen doelpunt tegen. Bovendien creëerde Zeewolde vooral in de tweede helft behoorlijk wat kansen.

Door de winst deelt Zeewolde de koppositie in de 2e periode met DVV. Niet alleen behaalde beide ploegen 10 punten uit 4 wedstrijden ook scoorden beide ploegen 8 doelpunten meer dan ze tegen kregen. Eenvoudig wordt het niet om over 3 wedstrijden de 2e periode binnen te halen. Eerst volgt de wedstrijd uit bij DVOV op 3 maart. Dan moet op 10 maart worden aangetreden tegen OVC dat nog steeds geen punt heeft verspeeld. De laatste wedstrijd uit de 2e periode is de thuiswedstrijd tegen Harskamp op 17 maart.

Door de winst van Fortissimo op DVOV blijft Zeewolde op de overall ranglijst op de 3 plaats met 4 punten voorsprong op DVV en 1 punt achterstand op Fortissimo.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Luca Rempf, Rutger de Vries, Jeffrey Bras, Ludo Rademakers (55. Jesse Oving), Hessel Korthuis, Roan Fokker, Tomas Butz, Pieter Blom, Yasin Karpuz (61. Martijn van Heesbeen), Jasko Etomovic (64. Pino Wouters).