VV Zeewolde

vv Zeewolde met kater uit Ede

Fortissimo is er in geslaagd om de strijd om de 2e plek nog wat langer spannend te houden. In een enerverende wedstrijd trok Fortissimo aan het langst eind. Achteraf bleek de 1-0 een handsbal en de 2-0 een onterecht gegeven strafschop. Die wijsheid achteraf verandert niets aan de uitslag. Zeewolde blijft voor de opgave staan om nog 4 punten te halen en nu uit twee wedstrijden. 

Onder leiding van scheidsrechter van Woudenberg startten de ploegen de wedstrijd met als inzet de 2e plaats. In de wedstrijd op de Horst had Fortissimo aangetoond een voetbalvaardige ploeg te zijn die in de omschakeling doorlopend kansen creeerde. Een ploeg die op dat moment ook een stuk beter speelde dan Zeewolde. Mathieu van Heijningen c.s. hadden een strijdplan bedacht waarbij het middenveld werd overgeslagen en veelvuldig de lange bal gespeeld zou worden.

Zeewolde ging dan ook voortvarend van start. In de eerste 10 minuten waren vier mogelijkheden voor Zeewolde te noteren. Yasin Karpuz had nog de beste. Het leverde een hoekschop op. Oook Fortissimo liet zich niet onbetuigd. In de 7e minuut was Chris Hoppen nog net op tijd om een bal tot hoekschop te verwerken. Zo golfden het spel op een neer. Zeewolde met de meeste mogelijkheden en Fortissimo de gevaarlijkste zonder dat beide ploegen honderd procent kansen wisten te creeeren.

In de 28e minuut kwam Fortissimo op 1-0. Geen uitgespeelde aanval maar een vrije trap vanaf links werd ogenschijnlijk met het hoofd langs de verbouwereerde Romero Butz gewerkt. Zeewolde ging door met het spelen van de lange bal en was af en toe optisch dicht bij de gelijkmaker die de ploeg uit Zeewolde zeker verdiende. Schot Hessel Korthuis ging meetertje naast. Rutger de Vries dwong de keeper van Fortissimo tot een hoekschop met een kopbal uit een ingooi van dezelfde Korthuis. Scheidsrechter van Woudenberg vond vasthouden geen overtreding anders had de bal in de 42e minuut op de stip gegaan. 

De tweede helft startte Zeewolde met dezelfde 11 spelers. Onder leiding van verdedigende middenvelder Hessel Korthuis werd Fortissimo nog meer onder druk gezet. Jasko Etomovic kopte de bal in de handen van de keeper en Yasin Karpuz zag zijn inzet ternauwernood door de keeper tot hoekschop verwerkt. Fortissimo kwam niet meer aan voetballen toe en zette alle middelen in om de druk van Zeewolde te onderbreken. Dat is een compliment voor Zeewolde dat niet opgaf en bleef jagen op de 1-0. 

Dan moet het doelpunt vallen. Tussen de 50e en 59e minuut krijgt Zeewolde 5 mogelijkheden en een 100% kans. De kans is voor Tomas Butz die door Yasin Karpuz helemaal vrij voor de keeper wordt gezet. Tomas slaagt er niet in om de keeper te omspelen. Het missen van zulke kansen weegt dan zwaar. Uiteindelijk moet je wel eerst kansen creeeren voor je ze kunt maken en daar schortte het aan bij Zeewolde. Creeeren van echte kansen. 

Het siert het elftal uit Zeewolde dat men de moed niet opgaf en bleef jagen op de gelijkmaker. Fortissimo moest blijkbaar diep gaan. Steeds meer spelers hadden behoefte aan een blessurebehandeling. Uiteindelijk was het het scheidsrechter van Woudenberg die de beslissing voor zijn rekening nam. Een overtreding van Luuk Heerink in de 90e minuut, voor vriend en vijand duidelijk buiten het strafschopgebied, werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Dit cadeautje liet Anass el Hassnaoui zich niet ontnemen en schoot zijn 2e treffer van de middag binnen.

In Arnhem waar OVC'85 tegen de Paasberg met 0-3 had gewonnen konden de kurken van de champagneflessen voor het kampioenschap van OVC '85. Een verdiende kampioen die niet toevallig alleen tegen Fortissimo en Zeewolde tegen een nederlaag aanliepen.   

Het zal nooit duidelijk worden of Zeewolde in de vijf minuten blessuretijd nog had gescoord. Feit was dat de 2-0 de wedstrijd besliste en Fortissimo de 2e plek weer in zicht heeft. Zeewolde bleef achter met een kater. De uitgestippelde tactiek had in zover gewerkt dat Fortissimo het eigen spel niet echt had kunnen spelen. Helaas bereikte de mannen uit de polder hierdoor niet het gewenste resultaat. De ploeg verdient alle lof voor de inzet en het doorzettingsvermogen. Dat Hessel Korthuis een paar minuten voor tijd met kramp van het veld moest, zegt genoeg over de inzet van de middenvelder die zijn ploeg de 2e helft nadrukkelijk op sleeptouw nam en dat is niks ten nadele van alle andere spelers die hun uiterste best hebben gedaan om een goed resultaat in Ede te behalen.

Ondanks het verlies heeft Zeewolde nog steeds uitzicht op de 2e plaats en alles nog in eigen hand. Met twee punten voorsprong op Fortissimo krijgt Zeewolde eerst Veluwse Boys op bezoek om vervolgens af te reizen naar DVV voor de laatste wedstrijd. Als Fortissimo geen punten laat liggen tegen Harskamp en Prins Bernard, moet Zeewolde vier punten halen uit de komende twee wedstrijden. Geen onhaalbaar doel, maar na de nederlaag bij Fortissimo is het er niet gemakkelijker op geworden. De competitie kan nog bizar aflopen voor Zeewolde. Wanneer Fortissimo 2e wordt en DVOV de 3e periode pakt staat Zeewolde met lege handen.  

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Luuk Heerink, Rutger de Vries, Jeffrey Bras, Richard Blotenburg, Chris Hoppen, Hessel Korthuis (88' Jasper van Scherrenburg), Chris Hoppen (72' Pieter Blom), Robin van der Wal, Yasin Karpuz en Jasko Etomovic (82' Pino Wouters). 

 

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren