VV Zeewolde

vv Zeewolde omzeilt klip Wodanseck

Het ging moeizaam, maar na een 1-1 ruststand trok Zeewolde in Wolfheze uiteindelijk aan het langste eind: 1-3. Met drie doelpunten was Yasin Karpuz de man van de wedstrijd. Na een 0-1 voorsprong scoorde Wodanseck vlak voor rust tegen. Na de rust liep Zeewolde uit naar 1-3, door een strafschop en een perfect  uitgevoerde counter. 

Onder een stralend voorjaarszonnentje met vooral Zeewoldenaren langs de kant, begon de wedstrijd bijna 10 minuten later dan gepland. Scheidsrechter Simmelink was wat aan de late kant gearriveerd. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte in verband met het overlijden van een oud speler die slechts 54 jaar was geworden. 

Zeewolde ging energiek van start en liet er geen misverstand over bestaan wat de bedoelingen waren. Zeewolde stichtte wel gevaar, vooral uit stilstaande situaties, maar uitgespeelde kansen bleven vooralsnog uit. Wodanseck beperkte zich tot verdedigen. In de 10 minuut wist Yasin Karpuz het net te vinden door van het randje strafschopgebied de bal keurig in het hoekje buiten bereik van de keeper te plaatsen. Wodanseck liet dat niet op zich zitten en zette met lange ballen de beide voorwaartsen aan het werk. Met enig verdedigend kunst en vliegwerk wist de verdediging van Zeewolde het droog te houden. De beste kans was voor Zeewolde. Een prachtige cross pass van Yasin Karpuz bereikte Pieter Blom die een kleine 40 meter richting doel overbrugde, de laatste tegenstander uitspeelde om vervolgens een rollertje te produceren. Wodanseck putte moed uit deze meevaller en gooide er nog een (fysiek) schepje bovenop. Op slag van rust werd die inzet de verdediging van Zeewolde te machtig en wist Nick Monteny de bal binnen te koppen. 

Hoe meer de 2e helft vorderde hoe groter het verschil tussen Wodanseck en Zeewolde werd. Met een soort handbalverdediging wist Wodanseck de gelederen gesloten te houden, tot Tomas Butz bij een geslaagde combinatie in het strafschopgebied tegen het gras werd gewerkt: strafschop. Scheidsrechter Simmelink waarschuwde de spelers om op afstand te blijven. Yasin Karpuz achter de bal. Zijn schot werd gepakt door keeper Bartel Bennink. Tot verbijstering van Wodanseck liet de scheidsrechter de strafschop overnemen: 'te vroeg ingelopen ... en jullie waren gewaarschuwd' was zijn toelichting. Opnieuw Yasin Karpuz tegenover Bartel Bennink: deze keer was het wel raak. 65e minuut: 1-2. Een paar minuten later moest Tomas Butz geblesseerd zijn plaats afstaan aan Luca Rempf. 

Al eerder was Robin van der Wal in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Richard Blotenburg. Wodanseck legde zich niet zomaar neer bij de 1-2 achterstand. Bij een hoekschop in de 72e minuut liet men de verdedigende stellingen voor wat ze waren en trokken massaal naar voren. De afgeslagen aanval verdween binnen 30 seconden via 4 schijven aan de ander kant in het doel. Opnieuw was het Yasin Karpuz die de trekker overhaalde op assist van Jasko Etomovic. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook al kreeg Zeewolde nog diverse mogelijkheden om de score te vergroten. Net als in de thuiswedstrijd eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Zeewolde. 

De ploeg verdient complimenten voor de volhardendheid en inzet waarmee Wodanseck werd bestreden. Door de druk naar voren die Zeewolde probeerde te zetten waren de tegenaanvallen niet ongevaarlijk. Met name het centrum van de verdediging met Hessel Korthuis en Jeffrey Bras stonden hun mannetje tegen de robuuste aanvallers en vulden elkaar prima aan. Over het geheel genomen was het voetbaltechnisch misschien niet best, het was wel verdiend en het gewenste resultaat werd behaald: drie punten.  Ondanks de tegenvaller vlak voor rust werd de moed niet opgegeven en uiteindelijk het verschil in kwaliteit toch tot uitdrukking gebracht in de score. Goudhaantje van de middag was Yasin Karpuz die met zijn 3 doelpunten zijn totaal opvoerde tot 12 doelpunten en nu de topscoorder van Zeewolde is geworden. 

Fortissimo verspeelde geen punten bij Vierhouten (3-4) waardoor de voorsprong van Zeewolde op de nummer drie ongewijzigd op drie punten blijft. Voor Zeewolde is het nu elke week een finale. De 2e plaats is dan wel vast in handen, het programma voor de komende vijf wedstrijden bevat nog de nodige potentiĆ«le bananenschillen. 

Zaterdag 21 april speelt Zeewolde thuis tegen de Paasberg om vervolgens op de 28e de wedstrijd bij DVOV te spelen. Die wedstrijd is de laatste wedstrijd voor de 2e periode en van DVOV wordt niet zomaar gewonnen. Concurrent voor de 2e periode DVV (in punten en doelsaldo gelijk met Zeewolde) gaat dan op bezoek bij de op papier minder sterke tegenstander Prins Bernhard. Behalen van de 2e plaats heeft de hoogste prioriteit en daarom moet eerste de wedstrijd tegen de Paasberg worden gewonnen. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Richard Bloptenburg (56. Robin van der Wal), Pino Wouters, Chris Hoppen, Tomas Butz (71. Luca Rempf), Pieter Blom, Yasin Karpuz, Jasko Etomovic 

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren