VV Zeewolde

vv Zeewolde wint ook van sv Prins Bernhard

Onder fraaie voorjaarsomstandigheden speelde vv Zeewolde de wedstrijd tegen sv Prins Bernhard uit Uddel. Zeewolde speelde de uitwedstrijd met 2-2 gelijk en was na de 2-2 bij Vierhouten gebrand op een overwinning. 

Het was vooral een kwestie van tijd en geduld voordat Zeewolde de score opende en uitbouwde. In de eerste minuten wist Zeewolde wel diverse hoekschoppen te forceren maar echte kansen waren schaars. Het duurde tot de 15e minuut tot Zeewolde de score opende. Hessel Korthuis zette druk op het middenveld waardoor de bal via een kluts bij Pieter Blom terecht kwam die de bal prompt in de korte hoek schoot. Vijf minuten later had het 2-0 kunnen zijn. Een prima voorzet van Pieter Blom werd door Yasin Karpuz via de lat overgeschoten. Prins Bernhard liet zich niet onbetuigd en deed diverse pogingen om gevaar in de 16 meter van Zeewolde te stichten. Romero Butz had al zijn reflexen nodig om in de 23e minuut de gelijkmaker te voorkomen.

In de 32e minuut was het zo maar 2-0. Terwijl buitenspel dreigde voor andere spelers van Zeewolde kon Yasin Karpuz gewoon doorlopen en heel droog de 2-0 aantekenen. Prins Bernhard gaf het nog steed niet op en kwam binnen twee minuten na de 2-0 bijna op 2-1. Jeffrey Bras verdedigde uitstekend en voorkwam de aansluittreffer. Het bleef tot aan de rust 2-0. 

Na de rust het zelfde wedstrijdbeeld als de eerste helft. Zeewolde probeerde met combinaties het Prins Bernhard moeilijk te maken. Ondanks alle goede bedoelingen van Zeewolde werden niet echt veel kansen gecreerd. Door het gebrek aan echte kansen was het wachten op de toevallige mogelijkheid. Zoals vaker dit seizoen stond Tomas Butz op de juiste plaats om een half afgeslagen aanval te promovere tot een doelpunt 3-0 (80). En het werd het toch nog 4-0 (83). Uit een vrije trap van Robin van der Wal scoorde Yasin Karpuz zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. 

Een regelmatige overwinning, geen doelpunt tegen, geen kaarten en voor zover waar te nemen ook geen blessures. Ook positief was het meespelen van Luuk Heerink na een langdurige blessure. Een prima zaterdagmiddag voor vv Zeewolde 1. Zoals verwacht wonnen OVC '85 en Fortissimo ook hun wedstrijden en veranderde er niets aan de top 3. Met nog zes wedstrijden te gaan ligt Zeewolde op koers voor de 2e plaats die recht geeft op nacompetitie. Komende weekend de eerste uitdaging: uit naar Wodanseck. Met de lessen van Vierhouten nog vers in het geheugen zal er alles aan gedaan worden om die wedstrijd winnend af te sluiten. Sowieso een aardig programma op 14 april: DVV ontvangt OVC'85, terwijl Vierhouten het Fortissimo moeilijk mag gaan maken. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink (46. Robin van der Wal), Jeffrey Bras, Hessel Korthuis, Richard Blotenburg, Roan Fokker (man-of-the-match), Chris Hoppen (78. Johnno Visser), Tomas Butz, Jasko Etomovic (62. Pino Wouters), Yasin Karpuz, Pieter Blom.  

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren