Winst voor Zeewolde tegen EZC '84

Zeewolde heeft het zichzelf nog onnodig moeilijk gemaakt, door een 2-0 voorsprong rond de 60e minuut weg te geven. Uiteindelijk waren doelpunten van Ruben Stoelhorst en 2x Senad Salihi EZC '84 toch te machtig.

De klok stond nog niet eens op 1 en de bal lag al in het doel van EZC '84. Ruben Stoelhorst was niet echoïstisch en bood Kamal Arzini de kans om de 1-0 binnen te schieten. Het vervolg was te onnauwkeurig of was een prooi van doelman de Haan van EZC '84. Vanaf de 35e minuut liepen de aanvallen ineens soepeler. De bal werd makkelijker rond gespeeld en dat leidde tot een aantal kansen. Het duurde tot de 42e minuut voor de verdiende 2-0 viel. De ingooi van Hessel Korthuis werd verlengd door reinier Joustra waarna Ronald Hoek uithaalde en keeper de Haan het nakijken gaf. Zeewolde mocht zich zelf verwijten dat het gedurende de eerste helft niet verder afstand had genomen. Een voorsprong met 3 of 4 tegen 0 was niet gek geweest.

In de 2e helft ging Zeewolde op dezelfde voet verder waar het gebleven was. Mogelijkheden voor Reinier Joustra, Ruben Stoelhorst, Roan Fokker en Kamal Arzini gingen er niet in. Bij de laatste poging was het scheidsrechter Buitendijk ontgaan dat de bal via de keeper naast het doel was belandt. Dat bleek niet onbelangrijk. Blijkbaar stonden teveel Zeewoldenaren nog in de vooruit stand, want uit de uittrap ontstond zomaar de 2-1. En het werd nog erger voor Zeewolde. Nog geen minuut later lag de bal nog een keer achter Butz. Een 2-0 voorsprong was in nog geen 2 minuten verdampt. Het spook van meer verliespunten ging even rond.

In de 65e minuut maakte Kamal Arzini plaats voor Pieter Blom. Zeewolde zette aan voor de 3-2. Eerst ging een schot van Roan Fokker via de keeper over het doel. Vervolgens worstelde Reinier Joustra zich langs drie verdedigers maar niet voorbij doelman de Haan. Was Pieter Blom gevaarlijk met een voorzet die door Senad Salihi naast werd geschoten. De 3-2 kon niet uitbleven en kwam voor rekening van man-of-the-match Ruben Stoelhorst die een voorzet van Pieter Blom op waarde schatte en de frustratie van de net opgelopen gele kaart omzetten in een prima doelpunt. Coach Epe wisselde bijna direct na het doelpunt Pepijn Pelgrum voor Reinier Joustra en Rutger de Vries voor Roan Fokker.

Om nog een punt te halen schakelde EZC over op 1 tegen 1 en kreeg daarvoor bijna direct de rekening. Keeper de Haan was nog even sta in de weg bij een poging van Senad Salihi op assist van Pieter Blom. De volgende combi tussen de twee snelle aanvallers was EZC teveel. Senad Salihi scoorde de 4-2 en scoorde vlak voor tijd ook nog eens de 5-2. Op assist van invaller Rutger de Vries en na een Suarez-overstapje van Pieter Blom ronde Senad Salihi op fraaie wijze af door de bal langs de doelman in het doel te stiften. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor EZC, maar dat bleef de mannen uit Epe bespaard.

Ondanks de overwinning zal nog wel nagepraat worden over de 60e minuut en de twee tegentreffers. Hoe dat soort situaties moeten worden voorkomen zal ongetwijfeld onderwerp van gesprek en training worden in de aanloop naar de wedstrijd bij EFC '58 in Ermelo. Voor Zeewolde is de wedstrijd tegen EFC een goede maatstaf voor het niveau waar Zeewolde nu staat. EFC heeft nog geen wedstrijd verloren. Gelijk spelen bij 't Harde en Wapenveld spreekt tot de verbeelding. Ook de 5-1 overwinning op Noord Veluwse Boys zegt iets over de aanvallende kracht van EFC '85. Natuurlijk moet Zeewolde uitgaan van de eigen kracht en mogelijkheden en die zijn aanzienlijk ruimer dan vorig seizoen toen Zeewolde met 1-2 won.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Luuk Heerink, Mauritzio Sleurink, Jasper van Scherrenburg, Hessel Korthuis, Roan Fokker (82. Rutger de Vries), Ronald Hoek, Reinier Joustra (80. Pepijn Pelgrum), Senad Salihi, Kamal Arzini (65. Pieter Blom), Ruben Stoelhorst .

Aanmelden Nieuwsbrief