VV Zeewolde

Zeewolde bezorgt OVC'85 eerste nederlaag

In een boeiende wedstrijd is Zeewolde erin geslaagd om OVC'85 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na ruim 90 minuten stond een 2-4 eindstand op het bord. 

Beide ploegen starten offensief aan de wedstrijd en zetten direct druk op de verdedigers. Zeewolde was snel succesvol. Uit een hoekschap van Pieter Blom legde Chris Hoppen de bal bij Martijn van Heesbeen die tussen een heleboel benen door de bal in het doel wist te werken. Nog maar 3 minuten gespeeld en Zeewolde op een 0-1 voorsprong.

OVC'85 had op 1-1 moeten komen. In de 24e minuut ontsnapte Vincent van Weelden aan de verdediging en probeerde met een lobje de uitgelopen Romero Butz te verschalken. Gelukkig voor Zeewolde gaf de aanvalsleider te weinig hoogte aan het lobje mee en kon Romero Butz de bal simpel uit de lucht plukken. Het was wel de aanleiding voor OBC'85 om aan te zetten. Het leverde wel mogelijkheden maar geen uitgespeelde kansen op. 

De op het middenveld geposteerde Hessel Korthuis veroverde in de 39e minuut de bal. Wist Pieter Blom te vinden, die op zijn beurt de bal afleverde bij Martijn van Heesbeen die zijn 2e van de wedstrijd maakte.  Drie minuten later kon het nog mooier worden voor Zeewolde. Tomas Butz kreeg een dieptepass van Luca Rempf en had vrije doortocht richting de keeper van OVC'85. De ruimte en tijd werden Tomas Butz blijkbaar te veel waardoor de bal na een rollertje eenvoudig kon worden tegengehouden door Rene Gerrist. 

Op slag van rust was het ineens 1-2. Een vrije trap werd bij de eerste paal neergelegd. Zeewolde greep onvoldoende in en bood Jesper Onck zomaar de mogelijkheid om de bal achter Romero Butz te schieten. 

Na de rust kwam OVC'85 scherper uit de kleedkamer dan Zeewolde. Dat leidde al snel tot de 2-2. Geklungel in de verdediging van Zeewolde werd in de 50e minuut afgestraft door Vincent van Weelden die deze buitenkans benutte. Vervolgens bleef OVC'85 de bovenliggende partij en was het wachten op de 3-2 ook al bleven echt uitgespeelde kansen uit. 

Zeewolde probeerde het tij te keren en bracht Rutger de Vries voor Luca Rempf waardoor Roan Fokker voor de verdediging kwam te spelen. Hessel Korthuis, die een prima wedstrijd speelde, verhuisde van het middenveld naar de rechtsback positie. 

Na ongeveer 70 minuten ontworstelde Zeewolde zich aan de druk van OVC'85. Dat leverde in de 73e minuut weer eens een hoekschop op. De hoekschop kwam via een omweg bij Jasko Etomovic die prompt de 2-3 op het scorebord zette. Zeewolde enigszins tegen de verhouding in weer op voorsprong. Tijd om de licht geblesseerde Martijn van Heesbeen naar de kant te halen en de wedstrijd af te maken met Yasin Karpuz.  

De mannen uit Oosterbeek probeerde de gelijkmaker af te dwingen en ze kregen diverse mogelijkheden. Aan de andere kant waren de counters van Zeewolde zeker zo gevaarlijk. Vlak voor tijd werd Pieter Blom in de ruimte aangespeeld, ontdeed zich van zijn tegenstander en speelde Yasin Karpuz aan, die alleen op de keeper af ging om de bal beheerst in het net de deponeren. Met officieel nog 3 minuten te gaan kon de winst Zeewolde niet meer ontgaan. Na een paar minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Maat een einde aan de sportieve wedstrijd. 

Het Zeewolder collectief bleek sterker dan de ploeg met de betere spelers en won verdiend met 2-4 van de gedoodverfde kampioen. Door het onverwachte verlies van Fortissimo bij Veluwse Boys heeft Zeewolde de 2e plek overgenomen van de mannen uit Ede. Het enige dat niet mee zat dit weekend was de 5-1 winst van DVV op Vierhouten. Zeewolde moet hierdoor de 1e plaats in de 2e periode nog steeds delen met DVV. Alleen heeft DVV een beter doelsaldo.  Niemand van de spelers, staf of toeschouwers van en uit Zeewolde die zich daar echt druk om maakte. De winst op de koploper leverde louter lachende gezichten op. 

Voor de 2e periode staan nog 2 wedstrijden op het programma. Eerst komt Harskamp zaterdag 17 maart naar de Horst vervolgens moet Zeewolde nog een keer op bezoek bij DVOV. Deze wedstrijd is op een eerder tijdstip afgelast en wordt waarschijnlijk op 31 maart ingehaald. De bijna perfecte zaterdag moet een goed vervolg krijgen tegen Harskamp en DVOV om echt te profiteren van de fraaie overwinning op OVC '85. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luca Rempf (57. Rutger de Vries), Jeffrey Bras, Richard Blotenburg, Roan Fokker, Hessel Korthuis, Chris Hoppen (77. Ludo Ramakers), Pieter Blom, Martijn van Heesbeen (74. Yasin Karpuz), Jasko Etomovic. 

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren