Zeewolde blijft in het spoor van sv 't Harde

Onder winterse omstandigheden heeft Zeewolde een moeizame 1-2 overwinning behaald op Elspeet. Na een 0-1 ruststand en een 0-2 tussenstand werd het uiteindelijk 1-2. Butz stond een paar minuten voor tijd precies op de goede plaats om de gelijkmaker van Elspeet te voorkomen.

De klok stond nog op 0 toen Reinier Joustra mocht aanleggen voor een vrije trap. De lat stond succes in de weg. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. De toon was gezet. Zeewolde ging direct op zoek naar de voorsprong. Na 8 minuten lag de bal in het net. Prima doorzetten van Hessel Korthuis leidde tot een fraaie scoringskans. Korthuis zag Hoek er nog beter voor staan en schoof de bal door waarna Ronald Hoek de klus af kon maken.

Elspeet beet venijnig van zich af en maakte het de verdediging van Zeewolde knap lastig. Door de harde wind maakte de bal soms vreemde capriolen en daar leken de aanvallers van Elspeet beter tegen te kunnen dan de spelers van Zeewolde. Zo ontstonden zomaar mogelijkheden voor Elspeet maar het doelvlak werd niet gevonden. In de 13e minuut was Zeewolde wel dicht bij de 0-2. Een schot van Jesper Tinga smoorde waardoor de keeper de bal makkelijk kon oprapen. De wedstrijd golfde wat heen en weer zonder echte kansen. In de 20e minuut ging Reinier Joustra onvrijwillig onderuit in het strafschopgebied van Elspeet. Scheidsrechter Bekema, die de nodige moeite had om het tempo bij te houden, zag er niks in.

Het was Jesper Tinga die voor het volgende gevaar zorgde. In de 24e minuut moest de keeper van Elspeet al zijn talenten aanspreken om de bal buiten de palen te houden. Zo fraai als de actie en het schot van Jesper Tinga waren, zo fraai was de redding van de doelman van Elspeet.

In de eerste helft kreeg Zeewolde nog één echte kans. Jonne Houtstra werd in de 33e minuut helemaal vrij voor de doelman van Elspeet gezet. Zijn inzet ging over. Aan de ander kant raakte Elspeet in de 38e minuut uit geen kans de buitenkant van de paal. In de 45e minuut vloog een vrije trap van een meter of 20 recht voor het doel van Zeewolde, ruim over het Zeewolder doel.

De tweede helft begon Zeewolde weer net zo onstuimig als de eerste helft. De voor Kamal Arzini ingevallen Pieter Blom leverde direct drie voorzetten af die een scoringskans voor Zeewolde opleverden. Alle drie de mogelijkheden bleven onbenut. Het wachten bleef nog even op de 0-2.

Kwam het eerste gevaar in de 2e helft voor Elspeet van rechts, deze keer was het Jesper Tinga die vanaf links Jonne Houtstra wist te bereiken. De gelegenheids spits kroop slim voor zijn tegenstander en werkte de bal feilloos achter de doelman van Elspeet.

In de 60e minuut wisselde Peter Epe de uiteindelijke matchwinnaar en bracht Chris Hoppen in het veld. In dezelfde minuut scoorde Elspeet na een reeks van vermeende overtredingen, zomaar de 1-2. Hoe onnodig ook werd het daarna toch nog billenknijpen voor de toeschouwers uit Zeewolde die, in grote getale wind en hagel trotseerden, ook nu weer het 1e elftal ondersteunden.

Elspeet zette aan, bracht verse krachten in en probeerde de gelijkmaker te forceren. De verdediging van Zeewolde gaf geen krimp ook al zag het er soms hachelijk uit. In de omschakeling probeerde Zeewolde te profiteren van de ruimte die Elspeet weg gaf. Dat lukte niet al te best en leverde alleen een aantal hoekschoppen op. Uit één van die hoekschoppen zocht Pieter Blom met een geplaatst schot de hoek van het doel. Op de lijn werd de bal gekeerd. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. Zeewolde mocht Romero Butz dankbaar zijn dat hij in 89e minuut op de juiste plaats stond om een goed ingeschoten bal met de voet tot hoekschop te verwerken.

Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Bekema voor het einde.

Door de 1-2 overwinning blijft Zeewolde in het spoor van sv ’t Harde. De nummer 1 had het moeilijk in Dronten maar ging toch met de overwinning naar huis (0-1 in de 75e minuut). Met nog 3 wedstrijden te gaan blijft de race om het kampioenschap ongekend spannend. In de stand worden sv ’t Harde en Zeewolde op enige afstand gevolgd door SEH en laat dat nou net de tegenstander van sv t Harde zijn op 11 mei.

Zeewolde moet het zaterdag 11 mei opnemen tegen Reaal Dronten, een van de andere 3 kandidaten voor de 3e periode.  SEH is met Reaal Dronten en WZC Wapenveld in gevecht om de 3e periode waarin alle drie de ploegen 9 punten hebben behaald. Zeewolde gaat aan kop in de 3e periode met 10 punten, maar heeft al een periodetitel en doet in feite niet mee.

De 11e mei lijkt een cruciale ronde te worden voor het kampioenschap. Wanneer sv ’t Harde de wedstrijd tegen SEH winnend kan afsluiten kan er weinig meer mis gaan voor de mannen uit het Harde. Voor Zeewolde rest dan de nacompetitie of er moet nog een klein wonder gebeuren  in de laatste twee ronden waarin sv ’t Harde relatief makkelijke tegenstanders heeft. Zeewolde moet na de 11e nog aan de bak tegen EZC (uit op 18 mei)  en EFC (thuis op 25 mei).

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Hessel Korthuis, Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Jasper van Scherrenburg, Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Jesper Tinga, Kamal Arzini (46. Pieter Blom), Jonne Houtstra (60. Chris Hoppen).

Karakteristieken:

8’         0-1 Ronald Hoek (Hessel Korthuis)

53’       0-2 Jonne Houtstra (Jesper Tinga)

60’       1-2 Chiel Dijkgraaf

Aanmelden Nieuwsbrief