VV Zeewolde

Zeewolde boekt ruime overwinning op Noord Veluwse Boys

Onder stormachtige omstandigheden heeft Zeewolde een ruime overwinning op Noord Veluswe Boys behaald. Zeewolde begon direct met twee hoekschoppen in de 2e minuut, waaruit Luke Zwagerman de lat raakte. Vervolgens mistte Jasko Etemovic de voorzet van Ramon Chaigneau om in de 6e minuut wel raak te schieten uit een voorzet van Senad Salihi. In de 14e minuut waagde Reinier Joustra een schot van afstand. Via de onderkant van de lat belandde de bal via de hak van stand in keeper Ronald Winter in het doel en stond de 2-0 op het bord. Geen vuiltje aan de lucht voor Zeewolde, de 3-0 was een kwestie van tijd. Toch liep het anders. Een fout in de verdediging van Zeewolde werd direct afgestraft door Gijs van Hulst 2-1 (19') . Vanaf dat moment lukte het Zeewolde niet meer om de vloeiende aanvallen uit de eerste minuten op de mat te leggen. Noord Veluwse Boys bleef tot aan de rust eenvoudig overeind, mede dankzij de doelman die in de 35e minuut met een reflex een doelpoging van Pieter Blom tot hoekschop wist te verwerken. 

Na de rust kwam Zeewolde weer wat beter in het spel zonder tot echte kansen te komen. Noord Veluwse Boys kreeg zomaar een mogelijkheid op de 2-2. In de 61e minuut kregen de bezoekers een gemakkelijk gegeven vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Romero Butz wist met een fraaie safe redding te brengen. Met Kamal Arzini voor Pieter Blom zette Zeewolde aan en creëerde in korte tijd twee 100% kansen die helaas niet aan Arzini waren besteed. Toch was dit de opmaat naar een ruime zegen. Uiteindelijk was het Reinier Joustra die op assist van Senad Salihi de ban brak en in de 82e minuut de 3-1 op het scorebord zette. Twee minuten later was het al weer raak. Invaller Rutger de Vries nam een pass van Senad Salihi perfect mee en lobde de bal fraai over de keeper. Noord Veluwse Boys kon het allemaal niet meer bijhouden en moest uiteindelijk nog een 5e treffer incasseren. Opnieuw was het Reinier Joustra die het doelpunt maakte (88'), met dank aan Rutger de Vries voor de assist. 

Uiteindelijk een ruime zegen voor Zeewolde met een prima eerste kwartier en een productieve slotfase. Door de winst van sv 't Harde en SEH veranderd er niets aan de stand bovenin. Zeewolde blijft koploper met één punt voorsprong op sv 't Harde en twee punten op SEH. Zaterdag 16 februari de topper in Heerde: SEH - vv Zeewolde. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Luke Zwagerman, Mauritzio Sleurink, Hessel Korthuis, Ronald Hoek, Roan Fokker (86. Chris Hoppen), Reinier Joustra, Senad Salihi, Jasko Etemovic (81. Rutger de Vries), Pieter Blom (63. Kamal Arzini).

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Onze sponsoren