VV Zeewolde

Zeewolde en Hoevelaken verspelen samen een punt

De supportersverenging van vv Zeewolde: TIFO had deze keer een zeer publieksvriendelijke actie bedacht. Geen rook, geen vuur(werk) maar een regen aan witte en blauwe confetti slierten die een deel van het veld bedekten bij de opkomst van de elftallen. Behalve afschieten van de confetti bleek TIFO ook heel snel in het opruimten van de slierten. De wedstrijd kon zonder vertraging beginnen. HULDE. 

Beide ploegen hadden baat bij een overwinning en dat was te zien. Beide ploegen trokken direct ten aanval, waarbij de gasten binnen een paar minuten kansrijk verschenen voor het doel van Romero Butz. De kans ging over en daarmee ook het echte gevaar van Hoevelaken voor het 1e half uur. Het was Zeewolde dat het initiatief nam en een lange tijd niet afstond. Het leverde diverse mogelijkheden en ook twee echte kansen op, maar de stand bleef 0-0. 

Na ongeveer een half uur draaide het spelbeeld in het voordeel van Hoevelaken. In de 33e minuut hield Romero Butz Hoevelaken nog knap van score af, maar in de 38e minuut was het toch raak. In de omschakeling ging het een en ander mis bij Zeewolde en kwam Hoevelaken door Fabian Bezembinder op een 0-1 voorsprong. De 0-1 was ook de russtand. 

Kort na rust was Hoevelaken dichtbij de 0-2. Curieus genoeg stuiterde de bal twee keer bovenop de lat boven Romero Butz. Vervolgens kon de bal worden weggewerkt. Het duurde tot de 60e minuut voor Zeewolde weer echt grip op de wedstrijd kreeg. Hoevelaken bleef loeren op de 0-2, maar de inbreng van Ruben Stoelhorst en Hessel Korthuis zorgde voor nieuwe impulsen aan de kant van Zeewolde en Hoevelaken moest terug. De doelman van Hoevelaken kreeg het druk en bewees niet voor niets in het doel te staan. Hield met knappe reddignen Zeewolde van de gelijkmaker. 

Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er toch. Invaller Martijn van Heesbeen werd door Denilcon Ramazan de diepte in gestuurd en rondde perfect af: 1-1 en nog tijd voor meer. Eerst strandde Ramon Chaigneau op de doelman en vervolgens was Ruben Stoelhorst in blessuretijd nog twee keer dichtbij de overwinning. 

Aan de 1-1 hield Hoevelaken nog het meeste over. Door diverse gelijke spelen bleef de ploeg aansluiting houden bij de kopposities, waar VVOP goede zaken deed door in de voorlaatste ronde van de 1e periode op kop te komen. Met dank aan Stroe dat een 0-4 achterstand tegen Otterlo omboog tot 4-4. 

Zeewolde kon de aansluiting niet maken met de middenmoot en moet nu proberen in de uitwedstrijd bij kampioenskandidaat SKV punten te pakken om niet nog verder achterop te raken. In de stand bleef Zeewolde steken op de 11 plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. Advendo, Rood Wit en Teuge bezetten de plekken 14 tot en met 12. AGOVV dat elk week verrassende resultaten boekt, speelde dit keer gelijk bij Terschuurse Boys en blijft daardoor 1 punt boven Zeewolde. 

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Ronald Hoek, Mauritzio Sleurink, Wouter Nederkoorn, Niels van Moolenbroek (60. Hessel Korthuis), Denilcon Ramazan, Reinier Joustra, Jesper Tinga (78. Martijn van Heesbeen), Kamal Arzinin (60. Ruben Stoelhorst), Ali Akachar. 

 

 

Onze sponsoren