Zeewolde koploper na winst op Reaal Dronten

Na het verlies van sv ’t Harde thuis tegen SEH, stond Zeewolde voor de opdracht om minimaal gelijk te spelen tegen Reaal Dronten om de koppositie over te nemen. Zeewolde slaagde glansrijk voor de opdracht en won vrij gemakkelijk met 3-0 de polderderby door drie doelpunten van Reinier Joustra.

Zeewolde liet er vanaf het begin geen misverstand over bestaan wat de bedoeling was. Al in de 3e minuut leverde Jonne Houtstra de bal op een presenteerblaadje bij Jesper Tinga die de bal niet in het doel maar over schoot. De ene na de andere aanval leverde Zeewolde af, zonder echte 100% kansen te creëren. Een combinatie tussen Jonne Houtstra en Jasper van Scherrenburg werd ruw onderbroken door Jasper van Scherrenburg het doorlopen te beletten. De overtreding kwam Reaal Dronten duur te staan omdat de overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt. Drie gele kaarten voor Reaal Dronten later de strafschop. Reinier Joustra benutte het buitenkansje onberispelijk: 1-0.

Zeewolde zakte niet in maar ging op jacht naar de 2-0. In de 16e minuut kon Jasper van Scherrenburg de bal net niet bij Jonne Houtstra krijgen wwaardoor de kans verloren ging. Twee minuten later een schot van Tinga niet onder controle bij de doelman. Kamal Arzini te ver weg om ervan te profiteren. 21e minuut: Jonne Houtstra over links schoot in het zijnet. Nog een par minuten later een doelpoging van afstand van Houtstra. Bal gaat over het doel.

Dan even een adempauze met veel balverlies aan beide kanten. Reaal Dronten kon iets onder de druk uitkomen, zonder tot echte kansen te komen. De laatste 10 minuten zette Zeewolde weer aan. Opnieuw Jonne Houtstra die een voorzet bijna ziet promoveren tot doelpunt. Gelukkig voor Reaal Dronten weet de doelman de bal nog net over de lat te tikken. Op slag van rust een unieke kans van Kamal Arzini. Helaas ging die kans verloren en gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten.

Met Pieter Blom voor Kamal Arzini zette Zeewolde na rust volop aan om de 2-0 te bereiken. Mauritzio Sleurink was dichtbij met een kopbal. Het werd een hoekschop. In de 54e minuut was het wel raak. Een aanval over rechts eindigde met een voorzet op maat van Pieter Blom. Voor de tweede keer in de wedstrijd maakte Reinier Joustra het doelpunt.

In de 55e minuut moest Jasper van Scherrenburg zich laten vervangen door Ramon Chaigneau. Hessel Korthuis verhuisde hierdoor naar de linkerkant.

Zeewolde had wat het wilde hebben en Reaal Dronten was niet bij machte om er iets tegen te doen. Zonder tot het uiterste te gaan probeerde Zeewolde nog wel de 3-0 te maken. Dat lukte opnieuw Reinier Joustra door in de 76’minuut direct uit een hoekschop te scoren. Keeper Barteld Hoekman die met goede reddingen de score dragelijk hield, zag er bij het doelpunt niet heel goed uit.

Peter Epe gunde Niels van Moolenbroek zijn debuut. Hij kwam in de plaats van Jonne Houtstra. Met Niels van Moolenbroek bracht Peter Epe dit seizoen al zijn derde 17e jarige debutant in het elftal van Zeewolde.

Zeewolde geloofde het verder wel en dat leverde zowaar nog twee mogelijkheden voor Reaal Dronten op. Beide keren was doelman Romero Butz op zijn post om zijn doel schoon te houden.

Met de complimenten voor scheidsrechter Richard Bakker die een prima wedstrijd floot en het na 90 minuten wel genoeg vond.

Uiteindelijk was het een relatief gemakkelijke overwinning voor Zeewolde. Een topdag voor Zeewolde. Zelf winnen en de belangrijkste concurrent voor het kampioenschap zien verliezen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Zeewolde twee punten voorsprong op sv ’t Harde en een veel beter doelsaldo.

Voor Zeewolde staat eerst de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager EZC op het programma en op 25 mei de thuiswedstrijd tegen EFC. Traditioneel heeft Zeewolde het altijd lastig tegen laag geklasseerde ploegen en zeker tegen EFC. Toch moet het mogelijk zijn om beide laatste wedstrijden winnend af te sluiten en daarmee het begeerde kampioenschap en promotie naar de 3e klasse binnen te halen.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Hessel Korthuis, Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Jasper van Scherrenburg (55. Ramon Chaigneau), Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Jesper Tinga, Kamal Arzini (46. Pieter Blom), Jonne Houtstra (77. Niel van Moolenbroek).

Karakteristieken:

10’ 1-0 Joustra (strafschop)

54’ 2-0 Joustra (Blom)

76’ 3-0 Joustra