Zeewolde lijdt onnodig verlies in Stroe

De eerste helft was Zeewolde heer en meester in Stroe en ging met een 0-1 ruststand aan de 2e helft beginnen. Dat was te danken aan Luke Zwagerman die de 0-1 tegen de touwen kopte op assist van Reinier Joustra en aan Romero Butz die met een flitsende redding de 1-1 voorkwam na een cadeautje van de verdediging.

Stroe zette in de 2e helft een tandje bij en wist op karakter verschillende kansen te creƫren. Zeewolde wist de de juiste combinatie niet te vinden om de mogelijkheden te benutten en liep in de loop van de 2e helft tegen de spreekwoordelijke lamp. De 1-1 uit een vlot lopende aanval was het begin van het einde. Karakteristiek was de 2-1. Een dubbele scrimmage in het vijfmetergebied eindigde in het doel.

Na de 2-1 probeerde Peter Epe de bakens nog te verzetten. Zeewolde ging met 3 verdedigers spelen en bracht met Pieter Blom en Rutger de Vries twee aanvallers voor een verdediger en een aanvaller. Helaas kwamen die te laat om nog iets om te buigen en te forceren. De 3-1 in blessuretijd bezegelde het lot van Zeewolde in deze wedstrijd.

De wedstrijd eindigde in mineur, waardoor een prima start helemaal werd vergeten en teniet gedaan. De manier waarop in de eerste helft werd gevoetbald geeft wel perspectief voor de toekomst. Waar het Zeewolde al jaren aan een echte spits ontbreekt die 20 of meer doelpunten per seizoen maakt, zullen de staf en dragende spelers iets moeten bedenken om dat gemis te compenseren. Met alleen constateren worden geen doelpunten gemaakt. Stroe en Terschuurse Boys drukte Zeewolde keihard op de feiten: beter voetballen en meer balbezit beslissen de wedstrijd niet.

De volgende mogelijkheid om van de hatelijk nul af te komen is op 5 oktober. Zeewolde ontvangt Teuge, dat na een valse start tegen Blauw Geel, thuis met 3-2 wist te winnen van Hoevelaken.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau (70. Pieter Blom), Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Hessel Korthuis, Ronald Hoek, Denilson Ramazan, Reinier Joustra, Jesper Tinga, Martijn van Heesbeen (83 . Rutger de Vries), Ali Akachar.