Zeewolde met de schrik vrij

Na 10 minuten was de stand 3-0 en maakte iedereen langs de kant zich op voor dubbele cijfers. Niets was minder waar. Elspeet kwam uit het niets terug tot 3-2, met een makkelijk gegeven strafschop en een vrije doortocht voor Bart vd Hoorn een paar minuten later. In de tweede helft was Elspeet nog dicht bij de 3-3, maar de bal ging voorlangs. Zeewolde maakte in de 89e minuut de 4-2 en daarmee was de wedstrijd gelopen.

Onder leiding van scheidsrechter Avci, ging de wedstrijd even na 15.00 van start. Anders dan gebruikelijk speelde Zeewolde richting Horsterweg in plaats van naar de kleedkamers. Het was alsof dat voor Zeewolde een extra stimulans was om er eens extra tegenaan te gaan. Voor Elspeet in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was, stond Zeewolde met 1-0 voor. Ruben Stoelhorst rondde een voorzet van Senad Salihi bekwaam af. In de 4e minuut volgde de 2-0. Uit een hoekschop van Reinier Joustra was het opnieuw Ruben Stoelhorst die de bal knap drukte en achter de verbouwereerde doelman Kenrich Kroes schoot. Dat was nog niet genoeg. In de 10e minuut was het weer raak. Ruben Stoelhorst liep de verdediging van Elspeet voorbij en legde de bal panklaar voor Reinier Joustra die raak schoot. Vlak voor het 3e doelpunt van Zeewolde was Elspeet voor het eerst in de buurt van het doel van Zeewolde geweest. Op een voorzet van links kwam de spits van Elspeet een halve meter te kort.

Terwijl sommige langs de kant zich zorgen gingen maken over de mogelijkheden op het scorebord, stokte de productie van Zeewolde. In de 14e minuut was de voorlopig laatste kans voor Zeewolde te noteren. Elspeet had een vroege wissel doorgevoerd en blijkbaar dwong die wissel Zeewolde om door het centrum te gaan aanvallen. Dat was een stuk minder effectief, dan de aanvallen via de vleugelspelers.

Geheel uit het niets kwam Elspeet terug in de wedstrijd. Jasper van Scherrenburg liep in het puntje van het strafschopgebied op de hakken van een tegenstander die graag ging liggen. Scheidsrechter Avci was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Het cadeautje werd door Jasper Kok met plezier uitgepakt: 3-1. Een paar minuten later werd Bart v.d. Hoorn geen strobreed in de weg gelegd om door de verdediging te lopen en de bal hoog in het dak van het doel te schieten: 3-2 in de 36’ minuut. Pas in de 42e minuut eindelijk weer een fatsoenlijke aanval en ditto voorzet van Zeewolder zijde. Reinier Joustra kopte de bal naast.

Na de rust probeerde Zeewolde de bakens te verzetten. Dat ging een stuk moeilijker dan in de eerste helft. De eerste echt kans in de 58e minuut belandde naast het doel. De wissel in de 60e minuut, Pieter Blom voor Kamal Arzini, leverde in eerste instantie geen verbetering op. Elspeet dwong de vleugelaanvallers voortdurend tot meeverdedigen, waardoor Zeewolde nauwelijks tot echte aanvallen toe kwam. Het was Elspeet dat zelfs dicht bij de 3-3 was. Een diagonaal schot in de 70’minuut ging maar net naast het doel van Romero Butz.

Na de wissel van Pepijn Pelgrum voor Ruben Stoelhorst zette Peter Epe het elftal iets om. In de 84’ minuut had een voorzet van Pepijn Pelgrum een beter lot verdiend. Pieter Blom kopte (!) de bal over. Een minuut later was Pepijn Pelgrum zelf aan de beurt. Op assist van Reinier Joustra had de invaller net teveel tijd nodig waardoor de kans verloren ging. Uiteindelijk werd het toch 4-2. Ronald Hoek stond aan de basis. Pieter Blom was de maker. Een fraaie assist en een even fraaie treffer vormden een mooi en verdiend sluitstuk van een bijzondere wedstrijd.

Aardig detail: na Reinier Joustra met inmiddels meer dan 250 wedstrijden en Jasper van Scherrenburg met meer dan 220 wedstrijden voor vv Zeewolde 1, in deze wedstrijd nog een speler die de grens van 200 officiële wedstrijden passeerde.

Na enkele minuten blessuretijd waarin het nog bijna 5-2 werd, blies scheidsrechter Avci voor het einde. Na deze zaterdag is Zeewolde alleen op kop gekomen met 2 punten voorsprong op sv ’t Harde, SEH en Prins Bernhard.

Zaterdag 3 november de polderderby bij Reaal Dronten. De wedstrijd begint om 17.00. Supporters worden uitgenodigd door TIFO vv Zeewolde om met de bus mee te rijden: VOL = VOL.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Rutger de Vries, Maurizio Sleurink, Jasper van Scherrenburg, Hessel Korthuis, Roan Fokker, Ronald Hoek, Rienier Joustra, Senad Salihi (88. Luuk Heerink), Kamal Arzini (60. Pieter Blom), Ruben Stoelhorst (75. Pepijn Pelgrum).

Doelpunten :

1’           1-0 Ruben Stoelhorst (Senad Salihi)
4’           2-0 Ruben Stoelhorst (Reinier Joustra)
10’         3-0 Reinier Joustra (Ruben Stoelhorst)
33’         3-1 Jasper Kok (strafschop)
36’         3-2 Bart vd Hoorn
89’         4-2 Pieter Blom (Ronald Hoek)

Aanmelden Nieuwsbrief