Zeewolde met debutant Houtstra ruim voorbij Vevo

Onder winterse omstandigheden heeft Zeewolde een ruime zegen behaald op Vevo. Met de rust leidde Zeewolde met 2-1. In de 2e helft maakte de 17 jarige Jonne Houtstra zijn debuut en stond met een assist aan de basis van de 5-1.

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie begonnen Zeewolde en Vevo aan de wedstrijd. Zeewolde was beducht voor de vrije trappen van Jeroen Bronsink en koos de aanval als de beste verdediging.

Met Jesper Tinga en Pieter Blom op de vleugels probeerde Zeewolde Vevo onder druk te zetten. Jesper Tinga deed in de eerste minuut al een poging. Zijn schot smoorde in de 5 meter. Vevo liet in het begin van de wedstrijd merken niet van plan te zijn lijdzaam toe te zien. Nog geen minuut na het schot van Jesper Tinga ging een vrije trap ruim over het doel van Romero Butz. Zeewolde liet zich niet afleiden en ging door met aanvallen. In de 6e minuut werd de hoekschop van Reinier Joustra knap met het hoofd door Luke Zwagerman teruggelegd op Kamal Arzini die de bal in het dak van het doel schoot: 1-0. Lang kon Zeewolde niet van de voorsprong genieten. Een onhandige overtreding net buiten de 16 meer leverde Vevo een vrije trap op. De eerste poging ging in de handen van Romero Butz, maar scheidsrechter Freij liet de vrije trap overnemen omdat hij nog niet gefloten had voor het nemen van de vrije trap. De 2e poging van Jeroen Bronsink ging via de muur en een stuit in het doel van Zeewolde waar Romero Butz werd verrast. Zeewolde kon overnieuw beginnen. Het leverde vooralsnog niet meer op dan een aantal hoekschoppen. Vevo kwam in de 16e minuut gevaarlijk dicht bij het doel van Zeewolde. De bal ging naast het doel en daar mocht Zeewolde de handjes bij dichtknijpen. Ondanks het betere spel en balbezit kon Zeewolde nog niet doordrukken. Pogingen van Pieter Blom (bal van de lijn gehaald) en Hessel Korthuis (leverde hoekschop op) vormden de inleiding tot de 2-1. Een voorzet van Pieter Blom werd onder druk van Reinier Joustra in de kluts tussen twee verdedigers van Vevo achter de eigen doelman gewerkt. Echte kansen wisten beide ploegen niet meer te creeren. Romero Butz maakte vlak voor rust de enige mogelijkheid van Vevo vakkundig onschadelijk.

Na rust besliste Zeewolde de wedstrijd in vijf minuten. Eerst maakte Pieter Blom de 3-1 na een uitstekende assist van Reinier Joustra. Nog geen drie munten later rondde Jesper Tinga een slalom langs tenminste vijf spelers van Vevo doeltreffend af. Een fantastische solo met een even fraai doelpunt afgerond. Wedstrijd beslist.

Vevo nam de toevlucht tot steeds hardere charges en incasseerde in korte tijd een aantal gele kaarten.

In de 60e minuut een dubbele wissel aan de kant van Zeewolde. Roan Fokker werd vervangen door Chris Hoppen. Pieter Blom maakte plaats voor de 17 jarige debutant Jonne Houtstra. Jonne is dit seizoen de 2e speler van 17 jaar die onder Peter Epe debuteert. Een goede zaak voor de hele vereniging, het eerste elftal en natuurlijk en vooral een beloning voor de inzet van deze spelers.

Zeewolde nam even wat gas terug zonder het initiatief te verliezen. In de 71e minuut wisselde Peter Epe voor de 3e keer. Richard Blotenburg mocht zijn opwachting maken voor Hessel Korthuis. Kort na de wissel mocht Jeroen Bronsink zijn specialiteit nog een keer uitoefenen. Romero Butz kreeg de bal niet onder controle. Toegesnelde spelers van Vevo kregen de bal niet in het doel.

Het slotakkoord was voor Reinier Joustra. Op aangeven van Jonne Houtstra schoof de opnieuw gedreven spelende Joustra de bal in het net: 5-1. Vlak voor tijd was Luke Zwagerman met een kopbal nog dicht bij de 6-1. De bal ging via een tegenstander naast het doel.

Na twee minuten blessuretijd besloot scheidsrechter Freij een einde aan de wedstrijd te maken. Zeewolde vierde de ruime overwinning samen met het publiek, dat ondanks de kou incl. sneeuw en regen sportpark de Horst had opgezocht.

sv ’t Harde gaf geen krimp in de wedstrijd tegen Noord Veluwse Boys (3-1) en behoud 1 punt voorsprong op Zeewolde. In doelsaldo liep Zeewolde wel weer 2 punten uit. Totaal niet relevant tot dat Zeewolde de achterstand van één punt op de ranglijst heeft goed gemaakt.

De komende twee weken geen competitie-verplichtingen. Op 4 mei gaat Zeewolde op bezoek bij Elspeet. 11 mei komt Reaal Dronten naar Zeewolde. Die wedstrijd begint om 17.00. 18 mei de wedstrijd bij EZC en op 25 mei de laatste competitiewedstrijd op de Horst tegen EFC. Omdat in de laatste twee ronden alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip moeten beginnen is deze wedstrijd om 14.30.

sv ’t Harde gaat op 4 mei op bezoek bij de koploper in de 3e periode Reaal Dronten. 11 mei komt SEH op bezoek, 18 mei de wedstrijd bij Vierhouten en op 25 mei de thuiswedstrijd tegen Vevo.

Voor beide ploegen zijn het nog 4 wedstrijden met elk een eigen uitdaging en ook 4 potentiële bananenschillen op weg naar het kampioenschap.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Hessel Korthuis (71. Richard Blotenburg), Mauritzio Sleurink, Luke Zwagerman, Jasper van Scherrenburg, Roan Fokker (60. Chris Hoppen), Ronald Hoek, Reinier Joustra, Pieter Blom (60. Jonne Houtstra), Kamal Arzini, Jesper Tinga.

Karakteristieken:

6’    1-0  Kamal Arzini (Luke Zwagerman)

11’ 1-1 Jeroen Bronsink

32’ 2-1 eigen doelpunt (Pieter Blom)

47’ 3-1 Pieter Blom (Reinier Joustra)

49’ 4-1 Jesper Tinga

84’ 5-1 Reinier Joustra (Jonne Houtstra)